David van der Poel: “Ik ging ervan uit dat Mathieu hier zou winnen”

Door , zondag 4 februari 2018 om 19:18

David van der Poel was tijdens het WK Veldrijden de derde Nederlander in de uitslag. De oudere broer van Mathieu werd op de Cauberg zeventiende. “Het was een heel zware en heel lange cross”, denkt de renner van Corendon-Circus hardop voor de camera van WielerFlits. Hij had zondagmiddag niet het goede gevoel dat nodig was om op te schuiven.

Verrassende winnaar
De 25-jarige crosser keek verbaasd op toen hij zag dat niet Mathieu, maar Wout van Aert als nummer één op het podium stond. “Ik kijk ervan op dat hij pas derde is. Ik ging ervan uit dat hij hier zou winnen, net zoals zo veel mensen. Alles wat dan minder is, valt tegen natuurlijk. Ik heb geen idee wat er met hem aan de hand was. Misschien een iets mindere dag.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

assen 4 februari 2018 om 19:27

Eerlijk gezegd had ik verwacht dan DvdP top5 zou rijden! Hij is ook een goed loper en heeft lange adem. Serieus, de prestatie van DvdP vind ik teleurstellender dan de prestatie van MvdP, in die zin dat ik de kans groter had ingeschat dat DvdP bij de eerste 15 (!) had gereden dan MdvP bij de eerste 2.

DeGroteMolen 4 februari 2018 om 19:54

Beide broers Van der Poel onder de maat. Geen friet of Chinees vanavond….

Tijmuh 4 februari 2018 om 21:12

Heeft MvP toch de genen van Poulidor geërfd om nest naast de titel ge grijpen. Hij gaat er goed mee om, maar het was ook begrijpelijk geweest als hij wat minder berusting had getoond..

Davide_Formolo 4 februari 2018 om 21:12

@assen Helaas is Mathieu slechts als derde gefinisht. Als je vooraf dat had gedacht dan werd je waarschijnlijk door alle wielervolgers voor gek verklaard.

assen 4 februari 2018 om 22:24

@Davide_Formolo
MvdP is dit seizoen vaker buiten de top2 gefinisht dan MdvP buiten de top15, lijkt me, dus als iemand me voor gek had verklaard had ie daarmee zijn naieviteit onderstreept.
Je moet ook onderscheid maken dus de subjectieve kans dat iemand wint, en wat je denkt dat er gaat gebeuren. Ik denk dat heel veel wielervolgers dachten dat MvdP ging winnen, maar (hopelijk) weinigen daarvan dachten dat die kans bijna 100% was (want dat zou naief of zelfs dom zijn).

xistnc 4 februari 2018 om 22:33
Quote van statisticus:
MvdP is dit seizoen vaker buiten de top2 gefinisht dan MdvP buiten de top15

Het zou rekenkundig onverantwoord zijn, als dat voor iemand niet zou gelden. Hooguit ‘even vaak’, voor wat betreft renners die altijd buiten de top15 finishen.

Taliesin 4 februari 2018 om 22:44

David 17e vandaag, dat is natuurlijk zwaar beneden peil. Corne van Kessel helemaal niet terug gezien in de uitslag, die was echt nergens. Dit geeft aan dat we met een bijzonder parcours te maken hadden.

Samlambeej 5 februari 2018 om 03:06

@Taliesin
Van Kessel mocht zelfs niet uitrijden. Te ver achter. Zegt mss nog eens iets over de kracht van Van Aert. Of de voorbereiding van de NLrs.

assen 5 februari 2018 om 07:57

Ha ha, ik bedoel natuurlijk DvdP. Die eindigt altijd bij de eerste 15… dvdP was de slechtst vdP gister!

Headlines

Materiaalzone

Populair