David van der Poel blij met podiumplek: “Goede gevoel is weer terug”

Door , zaterdag 8 december 2018 om 18:15

foto: PhotoPress.be

“Het goede gevoel is weer terug. Er zat weer kracht in mijn benen”, was de geruststellende conclusie van David van der Poel na afloop van de Brico Cross in Essen. De renner van Corendon-Circus eindigde als derde, achter winnaar Laurens Sweeck en Gianni Vermeersch.


De 26-jarige Van der Poel was na afloop opgelucht, aangezien hij vorig weekend in Hasselt en Mol niet kon meedoen om de overwinning. Dit was een flinke domper voor de Nederlander, aangezien hij vorig jaar nog wist te zegevieren in de Zilvermeercross.

“Vandaag ging alles beter”, aldus Van der Poel. “Maar dat was ook niet moeilijk, aangezien het vorige week echt een drama was. Het ging toen op training ook al slecht, maar in de wedstrijden ging het nóg slechter. De afgelopen week was het echter totaal anders. Het goede gevoel was weer terug.”

Pech in de slotfase 
Het had overigens niet veel gescheeld, of Van der Poel had helemaal niet op het podium gestaan. Hij kreeg net voor de slotronde namelijk af te rekenen met pech. “Daardoor moest ik het gat met Jim Aernouts en Vermeersch weer dichten. Gelukkig zat ik op het einde in het wiel van Aernouts.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.