David Millar, Colombia Oro y Paz, Jordan Kerby, voorselectie Portugal

donderdag 6 september 2018 om 12:11
David Millar, Colombia Oro y Paz, Jordan Kerby, voorselectie Portugal

David Millar - foto: Sirotti (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over David Millar, Colombia Oro y Paz, Jordan Kerby en de voorselectie van Portugal voor het WK.

David Millar wil voorzitter rennersvakbond worden

David Millar doet mee in de strijd om voorzitter te worden van rennersvakbond CPA. Met een speciale website (MillarforCPA.com), accounts op social media en een petitie wil Millar zijn kandidatuur onder de aandacht brengen bij de renners. De 41-jarige Brit stopte eind 2014 met zijn profloopbaan. “Ik heb de laatste acht jaar van mijn carrière gevochten om de sport te veranderen van een doping- naar een anti-dopingcultuur. Nu wil ik vechten om de renners en hun rechten als profs te vertegenwoordigen”, schrijft Millar, die oproept voor verandering. “Het is tijd dat zij die rijden bepalen.”

De stemming voor de nieuwe voorzitter van de CPA is tijdens het WK wielrennen in Innsbruck. Sinds 2011 heeft de Italiaan Gianni Bugno de leiding over de rennersvakbond.


Tweede editie Colombia Oro y Paz krijgt vorm

De tweede editie van Colombia Oro y Paz (UCI 2.1) begint steeds meer vorm te krijgen. Dat meldt de organisatie op haar website. Diverse steden en gemeentes zijn akkoord met het organiseren van een start of finish van de Colombiaanse rittenkoers. Onder meer Rionegro en Medellin hebben toegezegd het circus te willen ontvangen. De komende periode wordt door de organisatie aandacht besteed aan de financiële steun vanuit de steden. Colombia Oro y Paz wordt volgend seizoen verreden van 12 tot en met 17 februari. De allereerste eindzege ging dit jaar naar Egan Bernal.


Jordan Kerby wisselt van nationaliteit in hoop op Tokio 2020

Baanwielrenner Jordan Kerby gaat van nationaliteit wisselen. De Australiër, die vorig jaar wereldkampioen op de achtervolging werd, kiest voor de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en hoopt via die weg de Olympische Spelen van Tokio te bereiken. Kerby kreeg te horen dat zijn kansen op olympische deelname klein waren. Aangezien zijn moeder Nieuw-Zeelandse is, is de 26-jarige renner naar de bond gestapt om een overschrijving rond te maken. Ook de Australische bond en de UCI keurden de verandering goed. Kerby sluit per direct aan bij de baanselectie van Nieuw-Zeeland.


Voorselectie Portugal voor Innsbruck

De Portugese bondscoach heeft een shortlist van acht opgesteld voor het aanstaande WK wielrennen. De Portugezen mogen vier renners naar Innsbruck sturen voor de mannenwedstrijd. Voormalig wereldkampioen Rui Costa lijkt verzekerd van een plaats. Voor de andere drie plekken maken volgens Portugese media Amaro Antunes, Domingos Gonçalves, Frederico Figueiredo, José Mendes, Nelson Oliveira, Rúben Guerreiro en Tiago Machado kans.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ivo001 6 september 2018 om 12:26

Antunes, mendes en guerreiro dan?

0
jooprioolpijp 6 september 2018 om 12:41

Sympathiek maar enigszins vaag manifest van Millar. Op zich zou een krachtige rennersvakbond als tegenwicht tegen de dominantie van de UCI en de ASO (of de ASO en de UCI?) en wellicht een paar grote ploegen een heel goede zaak zijn. Of Millar meer zou kunnen bereiken dan de huidige (niet door de renners gekozen) voorzitter zou ik werkelijk niet weten. Hij lijkt me in elk geval activistischer dan Bugno – daar heb ik z’n verrichtingen op de fiets nooit meer van gehoord.

0
Mwielerfan 6 september 2018 om 23:27

Vandaag nog een bericht hier op wf met persbericht oid van bugno. Dus dat ligt echt aan jou.
Heb wel het idee dat het bij meepraten in onbelangrijke comissies is en af en toe gefrustreerd persbericht. Aan Millar om meer te bereiken

0
Jacco van Stierop 6 september 2018 om 20:25

Heb het niet zo op David Millar. Hij doet me vaak denken aan zo’n bekeerling die vroeger van alles heeft uitgevreten maar sinds hij de Heer heeft gevonden als een opdringerige kruisridder iedereen lastig valt met het verkondigen van de blijde boodschap.
Je hoort trouwens zelden iets van die vakbond, gaat Millar daar verandering in brengen? En wat gaat hij dan als eerste aanpakken? De Vuelta-organisatie op het matje roepen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone