David López kreeg wel aanbiedingen, maar besloot toch te stoppen

dinsdag 4 december 2018 om 08:37
David Lopez

foto: Sirotti (archief)

De 37-jarige David López koos er zelf voor te stoppen met wielrennen, ondanks interesse van diverse ploegen op ProContinentaal niveau. Dat vertelt de Spanjaard in een persbericht van zijn ploeg Sky. “Ik stop liever om iets anders te proberen dan dat ik doorga met twijfels over mijn motivatie voor trainingen en wedstrijden”, luidt de duidelijke tekst van de klimmer, die zestien jaar op het hoogste niveau fietste.


López noemt dit het goede moment om te stoppen. “Ik was te bang dat de terugval naar een lager niveau me zou opbreken”, verklaart de winnaar van een etappe in de Vuelta 2010. De Sky-knecht hielp Chris Froome aan winst in de Tour de France van 2013 en Vuelta a España van 2017. Daarvoor was hij onderdeel van Movistar, waar hij Alejandro Valverde bijstond bij zijn overwinning in de Ronde van Spanje van 2009. “Als ik twee of drie jaar wacht, is iedereen me vergeten”, concludeert López lachend.

Wat López nu gaat doen, weet hij nog niet. Hij heeft ondertussen met een aantal mensen gesproken, bijvoorbeeld over het werken voor een bedrijf dat fietsen maakt en over het geven van clinics aan amateurs. “Maar ik ben pas een maand klaar met wedstrijden. Volgende week ga ik op vakantie waar ik tijd heb om te relaxen. Daarna zal ik beginnen met kijken wat de toekomst me brengt”, legt López uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.