David Haverdings vroeg uitgeschakeld op WK: “Mijn eigen fout, balen”

zondag 30 januari 2022 om 19:16
David Haverdings vroeg uitgeschakeld op WK: “Mijn eigen fout, balen”

Haverdings op archiefbeeld - foto: Cor Vos

David Haverdings kon zich niet mengen om de medailles op het WK veldrijden voor junioren in Fayetteville. De Nederlandse renner, dit seizoen al goed voor zestien overwinningen, kwam al vroeg ten val en kon daarna geen hoofdrol meer spelen. Hij werd uiteindelijk negende.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op het moment dat Haverdings aan het begin van de tweede ronde ten val kwam, zat hij wel op de juiste positie, vertelde hij na afloop aan onder andere WielerFlits. “Ik voelde me eigenlijk niet super, maar het was net daarvoor ook heel hard gegaan. Ik had wel het idee dat iedereen op de limiet zat. De goede mannen zaten voorin, dus daar gingen we wel de koers mee rijden. Alleen maakte ik toen een fout en verloor ik heel veel, en dat kan je eigenlijk niet meer goed maken op zo’n parcours.”

De Nederlander besefte dat zijn wedstrijd toen over was. “Het is niet anders”, vertelde hij. Last van de favorietenstatus had hij niet. “Er waren wel veel favorieten en ik had mezelf niet als de hoofdfavoriet opgeschreven op dit parcours. Natuurlijk ging ik ervoor, maar het is wat het is. Het was mijn eigen fout. Het is balen, maar het is niet anders.”

Haverdings gaat zich nu opmaken voor het Nederlands kampioenschap veldrijden voor junioren dat volgend weekend in Hoogeveen plaatsvindt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Petje 30 januari 2022 om 19:29

Kan wielerflits de app maken. Wordt er continu uitgegooid, al weken.

0
Romerike 30 januari 2022 om 19:31

Ah, het ligt dus niet aan mij. Ik heb dat nu een pasr dagen, na de laatste updat van Android.

0
Luca Quasi 30 januari 2022 om 19:40

Nergens last van

0
notriple 30 januari 2022 om 19:36

Het is valen zegt hij. Falen of vallen zal hij bedoelen.

0
Dikke Man 30 januari 2022 om 19:38

Jammer Brinta, maar kop op! Je bent alleen een waardig opvolger van Mathieu als je in de belangrijkste wedstrijden een paar keer door het ijs zakt. Check!

0
Turtlehead 30 januari 2022 om 20:02

… of de plank eens flink misslaat ;)

0
Turtlehead 30 januari 2022 om 20:01

Tsja, de latere winnaar viel over hem heen en stond ook niet echt heel snel recht, dus ik vraag me af of er niet wat meer in had gezeten als hij sneller was opgestaan.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone