David Haverdings trekt hoogvorm door in Druivencross Overijse

zondag 31 oktober 2021 om 12:43
David Haverdings trekt hoogvorm door in Druivencross Overijse

Haverdings was ook al de beste in Gieten - foto: Cor Vos

David Haverdings heeft de laatste weken de goede vorm te pakken. De 17-jarige veldrijder won eerder al de Superprestigemanches van Gieten en Ruddervoorde en was vandaag de beste in de Druivencross van Overijse. Haverdings was te sterk voor de Belg Kay De Bruyckere en de Fransman Louka Lesueur.

Haverdings, die uitkomt voor ZZPR.nl-Orange Babies Cycling Team, wist zo opnieuw een belangrijke tik uit te delen richting de Europese kampioenschappen van volgend weekend in Nederland. Voor de beloftevolle renner uit Zuidlaren zal het komende EK aanvoelen als een thuiswedstrijd, aangezien de titelstrijd zal plaatsvinden op en rond de VAM-berg, niet ver van Zuidlaren.

De cross in Overijse was voor de junioren overigens geen wereldbekerwedstrijd, maar een C1-cross. In de Verenigde-Staten werden er uitsluitend wereldbekermanches georganiseerd voor de elite-vrouwen en mannen en Zonhoven was voor de junioren eveneens ‘slechts’ een C1-veldrit. Ook toen kwam Haverdings als winnaar uit de strijd.

De eerste Wereldbeker voor junioren zal pas plaatsvinden in het Tsjechische Tábor. Haverdings komt morgen weer in actie, wanneer de Koppenbergcross op het menu staat.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Oblomov 31 oktober 2021 om 13:12

Voor een zwart gat na het afscheid van Van der Poel hoeft het Nederlandse veldrijden niet te vrezen. Talent genoeg in aantocht, met Kamp (4e jrs O23), Ronhaar (3e jrs O23), Del Grosso (1e jrs O23), Haverdings (2e jrs junior), Jochems en Van den Eijnden (1e jrs junioren).

Moeten wel beter doorgroeien dan Dekker en Nieuwenhuis. Dat zouden inmiddels stabiele subtoppers hebben moeten zijn, maar helaas allebei tegen medische problemen aangelopen…

0
ChefSpijker 31 oktober 2021 om 14:39

Wat voor medische problemen is Joris tegengekomen dan? Daar is vooral een verlegde focus naar de weg gekomen. Jens is inderdaad wel een treurig verhaal. Die is inmiddels trainer van de jeugd omdat ie zelf niet meer competitief kan fietsen.

0
Oblomov 31 oktober 2021 om 15:14

Nieuwenhuis heeft een beknelde liesslagader gehad. Is begin 2018 geopereerd. Was daarna wel beter, maar is vervolg toch weer weggezakt in de uitslagen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone