David Gaudu profiteert van strijd Vingegaard en Pogacar: “Zij mochten hun show opvoeren”

woensdag 8 maart 2023 om 17:52
David Gaudu profiteert van strijd Vingegaard en Pogacar: “Zij mochten hun show opvoeren”

foto: Cor Vos

David Gaudu koos er bewust voor om de eerste demarrage van Jonas Vingegaard niet te volgen. Dat bleek een goede zet voor de kopman van Groupama-FDJ, want Tadej Pogačar counterde die aanval, waarna Gaudu wegreed op het moment dat hij aansloot. “Door de rugwind dacht ik: waarom niet?”, aldus de uiteindelijke nummer twee.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Want Gaudu sloeg met zijn aanval een flink gat, dat alleen door Pogačar gedicht kon worden. “Ik zag dat niemand mij in eerste instantie volgde en wist dat er een vlakker stuk aan kwam, dus probeerde ik op het laatste stukje hem te blijven volgen. Maar in de sprint was hij sterker”, zegt Gaudu.

Eerder op de klim liet hij Pogačar en Vingegaard nog gaan. “We zagen meteen dat we de eerste aanval van Vingegaard niet moesten volgen. Echt iedereen dacht het zelfde”, vertelt hij over dat moment. “We wilden hun de show laten opvoeren en ze laten uitvechten wie de sterkste was.”

Lees ook:
Tadej Pogacar slaat dubbelslag in bergrit Parijs-Nice, Jonas Vingegaard krijgt flinke tik

Gaudu verzamelt dit voorjaar ereplaatsen, maar winnen zat er nog niet in. “Weer ben ik tweede geworden, maar nu wel tweede achter Pogačar. That’s it. Er komen alleen niet zo vaak kansen om ze bergop te verslaan. Maar met mijn vorm ben ik wel blij. Dit was een eerste test, maar ik moet gefocust blijven. En morgen heeft Arnaud Démare een sprintkans.”

Door zijn tweede plaats in de rit is Gaudu ook opgeschoven in het algemeen klassement. Hij staat tweede op 10 seconden van gele trui Pogačar. De voorsprong van de Fransman op nummer drie Jonas Vingegaard is 34 seconden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mystieke_Monnik 8 maart 2023 om 19:11

Ideaal weer voor de tour poule deze man.

0
Romāns Vainšteins 8 maart 2023 om 19:32

Gaudu is op deze manier er wel voor aan het zorgen dat FDJ dus met een klim equipe pur sang aan de tour start verschijnen gaat.

0
Limal 9 maart 2023 om 07:48

Démare is al een goede helper gebleken…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone