David Gaudu klopt Wout van Aert op de streep in derde rit Dauphiné

dinsdag 7 juni 2022 om 16:41
David Gaudu klopt Wout van Aert op de streep in derde rit Dauphiné

foto: Cor Vos

David Gaudu heeft de derde etappe van het Critérium du Dauphiné achter zijn naam gezet. Op de aankomst bergop in Chastreix-Sancy dacht Wout van Aert dat hij de eindspurt van het uitgedunde peloton had gewonnen, maar de Belg juichte te vroeg. Gaudu had zijn jump net iets beter getimed en pakte de zege. Van Aert werd wel de nieuwe leider.

Op de derde dag kregen de renners voor de eerste keer een aankomst bergop voorgeschoteld. Met 2700 hoogtemeters beloofde het een interessante en uitputtende dag te worden. Met de winnaar van gisteren, Alexis Vuillermoz, als nieuwe drager van de gele trui, werd de koers even voor half een op gang gebracht. Sebastian Schönberger (B&B Hotels-KTM) was de aanstichter van de eerste kopgroep en kreeg Omer Goldstein (Israel-Premier Tech), Jonas Gregaard (Uno-X) en Thomas Champion (Cofidis) met zich mee.

Vroege vluchters Goldstein, Champion, Schönberger en Gregaard – foto: Cor Vos

Opmerkelijke tegenaanval van B&B Hotels-KTM
Goldstein moest zich al snel weer laten terugzakken, waarna de overige drie vluchters ruim drie minuten wegreden. In het tweede koersuur ontstond een opmerkelijke tegenaanval van drie man van B&B Hotels-KTM. Pierre Rolland, drager van de blauw-witte bergtrui, ging samen met Alexis Gougeard en Miguel Heidemann op zoek naar ploegmaat Schönberger en zijn vluchtmakkers en na 64 kilometer sloten zij van voren aan. TotalEnergies, de ploeg van leider Vuillermoz, hield de ontsnapping echter steeds binnen schootsafstand.

Met nog 54 kilometer te gaan zat het werk van Heidemann van voren erop en even later moest ook Gougeard eraf. Bij het ingaan van de laatste vijftig kilometer bedroeg het verschil tussen de kopgroep en het peloton nog slechts tweeënhalve minuut en begon ook Jumbo-Visma zich met de achtervolging te bemoeien. Ondertussen dunde de kopgroep op de veeleisende wegen nog verder uit, want ook Champion loste. Daardoor bleven alleen Gregaard en het B&B-duo Rolland en Schönberger over.

Door toedoen van Jumbo-Visma liep de voorsprong van de vluchters langzaamaan verder terug. De teams van de klassementsrenners probeerden hun kopmannen intussen zo goed mogelijk te positioneren in de aanloop naar de slotklim van Chastreix-Sancy, de 6,2 kilometer lange klim aan gemiddeld 5,6%. Rolland probeerde vlak voor de voet van de klim de kopgroep nog een keer op gang te trekken, maar het peloton had de drie aanvallers al in het vizier en het was wachten tot het laatste gaatje werd dichtgereden.

De opmerkelijke driemansaanval van B&B Hotels-KTM – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma bepaalt het tempo op de slotklim
Rolland haakte in de eerste 500 meter van de klim als eerste af. Gregaard probeerde het op vier kilometer van de finish nog even alleen, maar de renner van Uno-X was in zijn eentje geen partij voor het peloton met Jumbo-Visma op kop. De geel-zwarte ploeg voerde de grote groep aan, met de mannen van INEOS Grenadiers daar direct achter. Op drie kilometer van de streep versnelde Tsgabu Grmay. De move van de Ethiopiër bleek de aanzet voor een aanval van Rémi Cavagna en die kreeg Tao Geoghegan Hart, Jonas Vingegaard en Jan Hirt achter zich aan.

Alles bleef echter nog bij elkaar. Vingegaard nam dan de controle over, in dienst van Primož Roglič en Wout van Aert. Ondertussen loste geletruidrager Vuillermoz uit het peloton, met nog ongeveer tweeënhalve kilometer te gaan. Vooraan reed Vingegaard onverminderd hard door. Op 1400 meter plaatste Ben O’Connor een versnelling, maar Roglič bracht de rest mee naar zijn achterwiel. Van Aert zakte er even doorheen, maar werd teruggebracht door zijn Deense ploegmaat Vingegaard. Een uitgedund peloton denderde vervolgens onder de rode vod door.

Wout van Aert ging de sprint aan en leek het te gaan redden tot de streep. De groene trui stak zijn armen in de lucht, maar zag op de finish David Gaudu nog langszij komen en besefte meteen dat hij te vroeg had gejuicht. Voor de Fransman van Groupama-FDJ was het zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder al een rit in de Volta ao Algarve had gewonnen. Hij had ook al zijn portie pech gehad; in Parijs-Nice haalde hij na een val de finish niet en de Ardense klassiekers moest hij door bronchitis aan zich voorbij laten gaan.

Dit artikel delen:

212 Reacties

klootje kriekeljon 7 juni 2022 om 16:53

Niet gekeken. Froome 35e zie ik. Wat zegt dat vandaag?

0
mackie 7 juni 2022 om 16:58

Dat Froome echt wel veel beter is als een maand of 3 geleden. Hij zal nog niet meedoen om GC in de Tour maar als hij slim koerst kan hij echt nog wel een rit pakken

0
Gebruikersnaam 7 juni 2022 om 17:09

Voor het eindklassement zal hij niet meer meedoen, maar zou hem nog wel ergens een groot moment gunnen. Die volharding/inzet mag wel beloond worden, de man heeft duidelijk een hart voor wielrennen, anders bleef hij dit niet doen.

0
klootje kriekeljon 7 juni 2022 om 17:15

Ja toch, kleurrijk renner.

0
Pietspeed 7 juni 2022 om 20:02

Beter dan, groter dan, verder dan…. Als…. indien

0
klootje kriekeljon 7 juni 2022 om 21:59

Helaas mag het allebei tegenwoordig Piet.

0
Panter 8 juni 2022 om 00:39

Deze reactie is schitterend! Iemand die opgevallen is dat Froome 35ste is geworden! Froome zat te rijden op zijn wattagemeter zoals altijd. En ik heb hem sinds zijn val niet meer zo goed zien rijden. Begon de klim helemaal van achter het peloton. Mss wint hij geen tour dit jaar maar als hij zo blijft evolueren en zoals hij gezegd heeft zonder pijn kan trainen en koersen… Schrijf hem maar op voor de Vuelta!!

0
Mystery Rider 8 juni 2022 om 09:22

Stel je voor dat hij nog een kunststukje zoals in de Giro uit zijn mouw kan schudden, solo van 80km in de bergen – het weze hem van harte gegund!

En zijn sponsors ook …

0
RodyTur10 7 juni 2022 om 16:53

Geweldig werk van Vingegaard. Knap ook om je zo weg te cijferen terwijl je nota bene de #2 van de afgelopen Tour bent. Hoewel het nerveus leek met al het praten in het oortje heel sterk geanticipeerd.

1) Bij de eerste aanval van Grmay en anderen heeft Vingegaard snel door dat Kruijswijk niet sterk genoeg is om de situatie te controleren en schiet hij naar voren om de boel in de kiem te smoren. En daarna een zeer strak tempo te hanteren die o.a. de gele trui lost.

2) Nadat Van Aert moet lossen laat Vingegaard zich uitzakken om de Belg weer op te pikken en helemaal weer naar de kop te rijden (terwijl Roglic het tempo indamt) en dan nog even de sprint toch behoorlijk aan te trekken.

0
Silent Hill 7 juni 2022 om 17:06

Yup, prima gereden van Vingegaard. Functioneert duidelijk beter als hij enkel voor zich moet kijken. Puntjes gescoord.

0
Apemantus 7 juni 2022 om 17:32

Ja, jammer dat Wout hem niet binnenkopt. Was een prachtig staaltje teamwork dat beter verdiende.

0
quickstep_wolfpack 7 juni 2022 om 16:54

Verdiend gewonnen. Komt van zover. Heel knap gedaan

0
Fifty 7 juni 2022 om 16:54

dom-oor, zeg die
Geniets is da nu een klimmer?

0
Mr. Tornado 7 juni 2022 om 16:55

Froome 35ste op een halve minuut. Er zit dus wel degelijk progressie in.

0
TheBigShow 7 juni 2022 om 17:00

Hij zat volgens mij veel te ver ook nog

0
Massimo Bataille 7 juni 2022 om 16:55

Goed gereden van Jumbo, maar je ziet toch wel mooi dat Vingegaard niet gewoon is van leadouts te doen.
Moet eigenlijk gewoon langs de kant rijden ( zo kunnen ze maar langs 1 kant erover) en gewoon zo lang mogelijk blijven gaan tot Van Aert zijn sprint wil lanceren.
Nu rijdt hij pal in het centrum en geeft hij elleboogje en zet zich aan de kant, waardoor Van Aert niet veel anders kan dan zijn sprint te starten.

Maar doet niets af aan de prestatie van Gaudu, was gewoon heel stuk sneller

0
xistnc 7 juni 2022 om 17:18

Dus Vingegaard doet kilometerslang kopwerk en wordt door jou afgerekend op zijn leadout? Tja.

0
Massimo Bataille 7 juni 2022 om 17:29

Mijn eerste zin zegt letterlijk dat het team goed werk heeft geleverd (en Vingegaard is daar deel van)
Maar als het uiteindelijk op de finale leadout neerkomt, kon het beter.
Natuurlijk is Vingegaard dit werk niet gewoon en was het vat miss ook wat af, maar de punten die ik aankaart zijn toch gewoon correct.

In een ideale wereld zat Roglic daar ook om die laatste 300m mee te sprinten/aantrekken voor Van Aert, maar het is nu eenmaal geen playstation.

0
jooprioolpijp 7 juni 2022 om 17:32

@xisnc Dat lees ik niet zo. Die beurt van Vinegaard was 100% top, maar bij het uitzakken kan hij nog wat irritanter in de weg rijden en dat heeft met ervaring te maken. Nu zag je dat WvA eigenlijk te vroeg moest gaan sprinten.

0
Silent Hill 7 juni 2022 om 20:53

Ik dacht net dat Vingegaard reeds heel wat ervaring had in het omkegelen van renners.

0
Fifty 7 juni 2022 om 16:55

zeg zo’n fransoos is ook niet minder blij alsie wint door een ander zijn flater he

0
Pascal Mortier 7 juni 2022 om 16:56

Jammer dat Roglic niet meer in het laatste treintje zat… Soit, Wout geklopt op waarde en perfecte jump van Gaudu.

0
Jean Dumas 7 juni 2022 om 17:03

Ik denk dat het plan voor de leadout verstoord is door het lossen van Wout.

0
Beer 7 juni 2022 om 18:18

Denk het niet want Roglic ziet ze komen.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 7 juni 2022 om 16:57

Kruijswijk weer heel nutteloos als knecht, geen verrassing eigenlijk.

Het is dat ze per se een Nederlander moeten meenemen om een PR-drama te voorkomen, want op sportieve gronden zijn er wel betere opties..

0
Wheely 7 juni 2022 om 17:07

Viel best mee. Als ze Kruijswijk meenemen is het voor de lange slopende klimmen in week drie niet perse voor dit soort ritjes. Maar geloof me als hij niet goed genoeg is gaat hij niet mee, nationaliteit speelt geen rol.

0
Gebruikersnaam 7 juni 2022 om 17:13

Gesink! Als Kuss/Dennis/Vingegaard op niveau zijn, heb je Kruijswijk niet nodig.

En waarschijnlijk heb je de meesten sowieso niet nodig, want de kans dat Pogacar in het defensief zit en een trein nodig heeft, is aanzienlijk groter dan dat Roglic dat zal moeten doen.

0
Jean Dumas 7 juni 2022 om 16:58

Die Jorgenson van Movistar is ook goed bezig.

0
Mr. Tornado 7 juni 2022 om 17:04

Ja. Kerel van 22 die steeds vaker goede uitslagen rijdt en die de komende jaren nog beter zal worden. Hij kan goed mee bergop en heeft een snelle sprint aan het slot. In de toekomst zie ik hem vooral als rittenkaper en iemand die in kortere rittenkoersen een sterke uitslag kan rijden.

0
de nieuweMerckx 7 juni 2022 om 17:06

Bagioli trapt net als Vansevenant geen deuk meer in een pakje boter.

0
Jean Dumas 7 juni 2022 om 17:09

Beetje atypisch koersverloop. Gisteren op zeker een sof met 30 sec op 10km en het toch laten lopen. Vandaag goed bezig, maar Wout komt net te kort in de laatste meters. Er is werk aan de winkel aan de eettafel van TJV, waar Roglic normaliter al een rit als deze op zijn naam had geschreven.

0
Kopinkas 7 juni 2022 om 17:10

Het zag er behoorlijk pijnlijk uit zo, maar Gaudu lijkt me hem hoe dan ook te pakken wanneer WVA gewoon doorsprint.
Het leedvermaak in de reacties hier is echt ongezond. Je wenst het niemand toe.

0
Turtlehead 7 juni 2022 om 18:04

Ik denk dat WvA wint als hij het live op tv kan meekijken: twee keer harder persen en een strakke jump, dan is Gaudu toch te laat denk ik. Maar Gaudu heeft t helemaal zelf gedaan vanuit laatste positie of zo op 500 meter, en plek 12-of-iets op 150 meter. Op zich ook mooi.
WvA wint denk ik zeker als hij 50-75 meter later kan aangaan (en dan gaat ie nog vroeg gezien het parcours). En als hij minder verzuurde benen had, want net gelost is geen luxe natuurlijk. Echt explosief was het niet meer.

0
tramontana 7 juni 2022 om 17:10

WvA zal er eens mee lachen (achteraf), een ritje meer of minder… dan maar tijdritje en eindzege meepakken.

0
Turtlehead 7 juni 2022 om 18:05

Maar dat: ‘dan maar x en y winnen’ lukte Matje bijvoorbeeld in de Giro niet zo best (en Wout zelf in PN ook niet). En is bij Roglic al heel vaak niet gelukt…

0
djerkson 7 juni 2022 om 22:30

Tijdritje op een quasi vlak parcours tegen Ganna? Denk het niet…

0
Mystery Rider 8 juni 2022 om 09:33

Jij begrijpt echt niks over de eerzucht van topwielrenners … winnen is winnen! Verliezen – en dan nog op deze manier – is niet kunnen slapen ’s nachts !

0
ajvs 7 juni 2022 om 17:12

Wat een commentaar hier, als ze straks het geel en het groen winnen maakt het toch geen zak uit of ze nou 1,2 of zelfs 5 etappes winnen

0
bartp25 7 juni 2022 om 17:15

Dat is een hele grote als, er kan heel veel gebeuren waardoor ze straks helemaal niks hebben in de tour. Pakken wat je pakken kan, en dan hebben ze gisteren en vandaag twee grote kansen laten liggen.

0
xistnc 7 juni 2022 om 17:34

Als ze straks geel en groen winnen, gaan deze lessen daar enorm bij hebben geholpen.

0
Mystery Rider 8 juni 2022 om 09:35

Akkoord met bart – pakken wat je pakken kan, normaal had het hier al 3 op 3 moeten zijn voor Van Aert.

Sterker nog, normaal kunnen ze hier met deze topformatie van TJV ELKE rit winnen en hebben ze nu al na drie ritten zich twee maal laten ringeloren!

0
Henk Boer 7 juni 2022 om 17:12

Men had dit gewoon door Valverde moeten laten regelen. Dan waren deze onaangename problemen er niet geweest.

0
Jean Dumas 7 juni 2022 om 17:22

Valverde kan niet overal rijden, Henk :)

0
Henk Boer 7 juni 2022 om 17:31

Hij kan het ook van afstand regelen hoor.
Hij heeft ook geregeld dat mijn schoonmoeder haar etalagebenen kwijt is.

0
De Siepel 7 juni 2022 om 17:13

Vreemde laatste kilometer van Kelderman. Zat telkens bij de eerste tien. Maar liet zich in de laatste 500 meter terugzakken. Was toch ook een sprint voor hem geweest. Of wilde hij eens een keer niet bij de beste tien eindigen?

0
Sjonge Jonge 7 juni 2022 om 17:30

Kelderman voelde dat hij ging winnen en wilde zijn reeks niet stoppen.

0
Henk Boer 7 juni 2022 om 17:33

Kelderman week uit voor de valpartij die was opgetreden,en waar hij bij gelegen had, als hij niet uitgeweken was.Slim gereden!

0
Turtlehead 7 juni 2022 om 18:06

Moest knechten voor Hindley-man?

0
Limal 7 juni 2022 om 17:17

De man met veruit de sterkste sprint wint (leuk dat Gaudu terug op niveau is), de man met de sterkste ploeg wordt tweede en had misschien wel gewonnen als hij niet domweg te vroeg had gejuicht. Veel meer zinnigs is hier toch niet over te zeggen?

Ik ben al dat inbochtengewring hier van een groepje ultra's om toch maar kritiek te kunnen leveren op een renner/team/nationaliteit of net om zaken met de mantel der liefde te bedekken* grondig beu. (*waarbij de kampen net omgekeerd zouden reageren als het niet renner/team/nationaliteit A maar renner/team/nationaliteit B was… ) Ergens dacht ik dat de polarisatie misschien terug wat zou afnemen na de belastende coronatijden, maar sprijtig genoeg is daar bij sommigen niets van te merken.

0
jooprioolpijp 7 juni 2022 om 17:29

precies dat. WvA gebeurt dit de komende tijd niet weer. Vraagtekentje bij Kruijswijk, TJV voor de rest in orde.

0
Gibo 7 juni 2022 om 19:13

Genuanceerde Posts zijn minder opvallend en worden minder onthouden. Als er nu 8 mensen vinden dat jumbo het goed deed en 2 die kritiek hebben op jumbo dan zullen de laatste twee Posts blijven hangen en reactie uitlokken, de andere 8 worden vergeten.

0
Lalsacien 7 juni 2022 om 17:20

Prachtige zege van Gaudu die dit jaar de nodige tegenslag heeft verwerkt. Wurmde zich mooi naar voren om op het laatste moment de kop te pakken.

0
kleomantre 7 juni 2022 om 17:20

Een conclusie kun je wel beetje trekken uit deze etappe, het ziet er niet naar uit dat Van Aert z’n bekende klimmersbenen heeft.

Dus men hoeft niet bang te zijn dat hij Roglic over iedere col hoeft te slepen.

0
Murcia 7 juni 2022 om 17:28

Maakt niet uit, voor velen is alles altijd de schuld van Roglic. Zelfs vandaag zijn er nog mensen te vinden die menen dat hij verantwoordelijk is voor het niet winnen terwijl hij zelf deze rit had kunnen pakken.

0
kleomantre 7 juni 2022 om 17:37

Ik snap de narratief jegens Roglic ook niet zo. Het is zo’n beetje de renner met het meest aansprekende palmares, uitgezonderd een drietal oudjes die aan het uitzwaaien zijn een puffende alien en die jonge snuiter die al twee keer het hoofddoel voor zijn neus heeft weggekaapt. Het valt natuurlijk te bezien hoe lang Roglic nog op dat topniveau mee kan, maar nochtans is het een groter coureur dan Van Aert.

0
Jean Dumas 7 juni 2022 om 17:45

Men moet uitkijken voor halve keuzes bij Jumbo. Geef nu maar een knal op die Tourkansen van Roglic en laat Wout helpen in de waaier- en kasseienritten. Dan komen de puntos vanzelf wel.

0
Beer 7 juni 2022 om 18:25

Hey murcia,
edit wf: niet doen

Roglic is hier niet verantwoordelijk voor het verlies van van Aert, maar hij had hier wel de meubelen kunnen redden voor Wout. Beetje zoals in de laatste rit van PN, maar dan omgekeerd. Waarom doet hij dat niet gewoon even 300m? Weet jij het; met al je kennis? Probeer m'n vragen eens te beantwoorden. Waarom neemt Roglic niet even de kop? En als hij het gedaan zou hebben; zou hij dan de winstkansen van van Aert vergroot hebben?

0
Beer 7 juni 2022 om 20:16

@Murcia, als je er verschillende posts aan kan wijden om mijn woorden te verdraaien, uit de context te rukken, de helft van mijn boodschap te negeren en vooral heel de boodschap te missen, mag je nu in al je PC-correctheid wel zo groot zijn om 1 post te wijden aan het beantwoorden van mijn 2 vragen. Merci.

0
Murcia 7 juni 2022 om 20:36

Edit redactie: Niet doen.

0
Beer 7 juni 2022 om 20:45

Edit redactie: Niet doen.

0
Mystery Rider 8 juni 2022 om 09:40

@Beer take a chill pill

Zoals ik je al eerder gezegd hebt, je moet leren niet te reageren op je eigen posts.

Het is hier geen Facebook waarbij je ‘desperate’ dient te worden als je geen antwoord krijgt op je vragen of je posts geen ‘likes’ krijgen.

Laat het ons hier met zijn allen beschaafd en vriendelijk houden!

Het is tenslotte een wielerforum waar iedereen zijn eigen mening mag uiten – behalve als het strookt met de visie van de redactie – hahaha, sorry, ik kon het niet laten :)

0
Beer 8 juni 2022 om 10:43

@Mystery Rider; op zich een goeie tip van je en het is niet dat ik desperate ben voor een reactie. Maar hier is de situatie toch iets anders. Ik post een inhoudelijke en onderbouwde stelling over hoe het gisteren toch anders had kunnen lopen. Murcia reageert in 5 à 6 posts op die stelling door ze uit de context te rukken en belangrijke nuances weg te laten, zonder er inhoudelijk op in te gaan, met als enig doel het negatief te framen en belachelijk te maken. Nauw, als je zo groot bent, mag je ook wel een keertje inhoudelijk reageren. Zeker als je hier steeds het beeld van de correctste van de hoop probeert hoog te houden. En ik geef toe, het doet me best plezier dat ik in deze topic ondertussen al verschillende reacties mocht lezen van mensen die het met me eens zijn dat Roglic gisteren meer had kunnen doen.

0
TheBigShow 8 juni 2022 om 10:48

Haha Beer, nu kan je wel over zoiets discussiëren. Maar toen ik stelde dat van der Poel de rit naar Jesi verloor door 3 aanvallen in de laatste 5km vond je dat lachwekkend. Nu is het opeens een forum voor dit soort discussies….

0
Beer 8 juni 2022 om 11:19

Dat vond ik helemaal niet lachwekkend; ik vond dat hij zijn koers gereden had en op zijn waarde geklopt werd.

Zie; zo kan het dus ook. Inhoudelijk reageren.

0
Murcia 8 juni 2022 om 11:48

Een inhoudelijke reactie Beer, laat me niet lachen. De moderatoren moesten al weer duchtig snoeien in je beledigende en snerende posten naar mij toe omdat ik het waagde tegen jouw stelling in te gaan dat Roglic het weer gedaan had. Dit deed je puur om de aandacht van de fout van Wout zelf af te leiden en deze te minimaliseren.

0
TheBigShow 8 juni 2022 om 11:58

Edit redactie: Niet doen.

0
Marik 8 juni 2022 om 12:07

Edit redactie: Niet doen.

0
Beer 8 juni 2022 om 13:08

Edit redactie: Niet doen.

0
Marik 8 juni 2022 om 13:18

Edit redactie: Niet doen.

0
Murcia 8 juni 2022 om 13:21

Edit redactie: Niet doen.

0
Beer 8 juni 2022 om 13:25

Edit redactie: Niet doen.

0
Marik 8 juni 2022 om 13:29

Edit redactie: Niet doen.

0
Beer 8 juni 2022 om 13:30

Edit redactie: Niet doen.

0
Kopinkas 8 juni 2022 om 13:34

De gemoederen blijven een dag later nog steeds verhit? En doordat jullie (en nu ik ook) hier maar blijven posten, draaien de servers ook nog eens overuren, en warmt ook de planeet verder op.
Lijkt me ideaal om het hierbij te houden. En neen, ik zoek geen bijverdienste als moderator, maar ben wel een bemiddelaar van nature.

0
Reiger 8 juni 2022 om 13:35

Even een berichtje na meer dan een half jaar stilte. Dit is exact de reden waarom ik nooit meer ergens op reageer. Door lieden als (voornamelijk)Beer met hun gezuig, geëtter en getreiter tot het bloed onder je nagels vandaan komt. De moderatoren hebben een pak boter op hun hoofd en doen niets aan dit vergif. Marik, Bigshow en Murcia hebben alledrie groot gelijk met hun reacties.

0
Michiel 8 juni 2022 om 13:35

Edit redactie: Niet doen.

0
Marik 8 juni 2022 om 13:37

Reiger, wat goed dat je er weer eens bent kerel. Je wordt gemist.
Michiel, je bent net een mug die rond m’n oor zoemt. Hou eens op kerel.

0
Michiel 8 juni 2022 om 13:38

Beer, kom gezellig langs op het JV forum. Ik mis je

Marik. Ok

0
poeskescherens 7 juni 2022 om 17:43

Uitstekend nieuws dit, als hij drie ritten achter elkaar wint in een (voor sommigen) “voorbereidingskoers” was het niet best geweest. Nu is hij kennelijk aan het opbouwen richting grotere doelen.

0
Mystery Rider 8 juni 2022 om 09:44

Goh ja, hij heeft dat natuurlijk twee dagen na elkaar met opzet gedaan.

Eerst in de oortjes roepen dat de ploeg het gat niet mag dichtrijden en dat hij wel de spurt van het peloton zal winnen.

Dan expliciet de handen te vroeg in de lucht zodat Gaudu er nog over kan.

Anders wordt zijn topconditie aanzien als ’te vroeg in vorm’ :)

0
skylimit 7 juni 2022 om 17:52

WVA mag nog wel eventjes aan zijn eindjump voor de sprint gaan werken. MVDP klopt hem op zo’n aankomst met 5 lengtes :):). Oef, hij laat zich lelijk ringeloren door Gaudu.
2 dagen op rij falen, het overtuigt allemaal niet. Roglic had natuurlijk ook mede de sprint aan moeten trekken, en niet aan de zwieberende visboer overlaten.
Hopelijk leert WVA en de ploeg hiervan.
Kijken hoe morgen de tijdrit verloopt met daarna een verkapte rustdag om vrijdag en in het weekend te zien hoe het met de klimmersbenen gesteld is.

0
Vangenechten 7 juni 2022 om 19:29

MVDP had daar zelfs niet meer bij gezeten ;)

0
Pietspeed 7 juni 2022 om 20:41

Wat strak gesteld, maar inhoudelijk helemaal correct. Had ‘gewoon’ 3 uit 3 kunnen zijn. Gisteren ‘misrekend’ en vandaag ‘eigen schuld’ oid, kortom enigszins amateuristisch. Mag de ploegleiding zich ook wel deels aanrekenen. Kwestie van instelling en mentaliteit. Met alleen een blaadje groen meer of minder, gaat het niet lukken. Blijft koers.

0
RLM 7 juni 2022 om 18:06

Jumbo faalde gisteren, maar vandaag was het stukken beter. Natuurlijk kon Kruijswijk Grmay niet volgen en dat is tegenvallend gezien deze jongen de voorbije dagen moest op kop rijden voor Groenewegen, maar echt een verassing is dit niet. Kruijswijk is ongeveer de minst explosieve renner ter wereld en dus is de kleinste aanval er te veel aan. Vingegaard reed heel sterk en speelde volledig de kaart van Aert, Roglic controleerde ook, alleen was van Aert toch wat minder vandaag. Gaudu heeft de overwinning uiteindelijk ook niet gestolen, bijna een Ewan-sprint met al dat geslinger.

Toch leuk om te zien dat Froome blijft progressie maken. Wie weet kan hij eens in een vroege vlucht nog meedoen voor een overwinning, denk dat zelfs de Fransen het hem nu gunnen.

0
Beer 7 juni 2022 om 18:27

Vraag is dan ook waarom Benoot moet beginnen rijden voor Kruijswijk. Lijkt me dat Kruijswijk het tempowerk van Benoot moet kunnen overnemen en dat Benoot wel een demarrage kan opvangen.

0
Bonifatius 7 juni 2022 om 18:07

Toch een beetje knullig :)

0
Silverlake 7 juni 2022 om 18:11

Wat hebben we vandaag geleerd :
1. Normaal wint Roglic dergelijke rit met 2 vingers in neusgaten. Vandaag zwak.
2. Voor de Tour gok ik op Vingegard
3. Indien morgen Vingegard voor Roglic eindigt , dan weet ik voldoende!!

0
bartp25 7 juni 2022 om 18:47

Voorbarige conclusie, betere is: de kaart van Aert werd vandaag getrokken waardoor roglic niet aanviel. Op de uitval van O'connor was hij heel scherp maar trok daarna niet door.

Edit, daarnaast zegt het genoeg dat Vingegaard op kop aan het rijden was en niet Roglic. Ze hebben alle data, als VIngegaard de betere was geweest momenteel had hij daar niet op kop gereden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone