David Dekker blij na tweede plaats in Giro-sprint: “Heel eerlijke aankomst”
foto: Cor Vos
zondag 7 mei 2023 om 18:27

David Dekker blij na tweede plaats in Giro-sprint: “Heel eerlijke aankomst”

David Dekker verraste met een knappe tweede plaats in de eerste massasprint van de Giro d’Italia 2023. De Nederlander van Arkéa Samsic moest in San Salvo alleen Jonathan Milan voor zich dulden. “Het was een heel eerlijke aankomst voor sprinters”, oordeelde Dekker na afloop bij Eurosport.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 25-jarige Dekker mag zich na zijn vertrek bij Jumbo-Visma gelijk tonen in een grote ronde bij Arkéa Samsic. Zijn tweede plaats is voor hem een een bevrijding. “Ik heb de afgelopen jaren geleerd dat je blij moet zijn als het goed gaat. Je mag ervan genieten als het heel goed gaat. Dat was nu zo”, lacht hij.

In San Salvo moest Dekker van ver komen. “Het was schuin wind tegen. In een lange rechte lijn kan het dan wat stilvallen, dus daarom was het wachten”, aldus Dekker. “Ik zat iets verder en moest iets vroeger aangaan, maar het was een heel eerlijke aankomst.”

Maandag is er weer een sprinterskans, al liggen er ook twee heuvels redelijk diep in de finale. “Ik heb mij tot nu toe alleen op vandaag gefocust, want dit was een grote kans. Maar mijn uitslag van vandaag geeft vertrouwen. Het kan geen kwaad om het morgen weer te proberen, maar de details van de rit heb ik niet paraat.”

Dekker, zoon van oud-wielrenner Erik Dekker, is blij met zijn kopmanschap bij Arkéa Samsic. “De ploeg is super duidelijk, het is voor mij als het in een sprint eindigt. Iedereen draagt zijn steentje daaraan bij en dat geeft mij als individu superveel vertrouwen.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2023 19:22
Mooiste uitslag van zijn leven gereden, mooi man.
Goed gedaan ! Dekker liet het hoofd niet hangen na zijn verplichte exit bij Jumbo en laat hier zien dat hij behoorlijk wat in zijn mars heeft.
7 mei 2023 20:28
Zeker weten doe ik het niet maar ik zie het echt als een ferme uitschieter. Zou me oprecht verbazen mocht hij er in de verdere spurts aan te pas komen. Vond dat zowel Groves als Gaviria met te vroeg aangaan hun spurt zelf verknalden.
  7 mei 2023 20:55
  Vrees het ook voor hem. Was een sprint waar hij het maximale uit gehaald heeft.
7 mei 2023 21:08
Arkéa en Dekker lijken een perfecte match. Winnen lijkt lastig voor hem, maar kan zo veel punten sprokkelen met top 10 plekken en podia. Ik denk/hoop dat hij meer hiervan gaat laten zien dit jaar.
7 mei 2023 23:29
de details van de rit heb ik niet paraat....toch wel een beetje apart eigenlijk.
7 mei 2023 23:46
Dit is echt het maximale van wat hij kan. Alles zat ook mee in de sprint voor hem. Scheelt ook dat hier niet de 10 snelste spurters van hem moment zijn. Welterusten Dekkertje
7 mei 2023 18:50
Eerlijke aankomst als je uit de wind naar plek 2 rijdt?
  7 mei 2023 19:07
  Ik denk dat hij doelt op het feit dat er plaats was voor iedereen om zijn ding te doen. Tegenwind maakt het niet oneerlijk, je moet er gewoon rekening met houden.
  7 mei 2023 20:22
  Fair point Gibo.. word zo moe van dat kwakken, nu leek het op Ackermann/Groves
7 mei 2023 21:13
Danku voor de 80 punten David ❤️
Nog zo 1tje aub

Reacties zijn gesloten.