Danny van Poppel zet klassiekers uit zijn hoofd

Danny van Poppel zet klassiekers uit zijn hoofd

foto: Sky

woensdag 16 maart 2016 om 12:42

Danny van Poppel maakt vanmiddag tijdens Nokere Koerse zijn debuut in het shirt van Sky. Hij wilde zich bij de Britse formatie dit voorjaar richten op de klassiekers, maar dat plan stelt hij een jaar uit. Zijn hardnekkig knieblessure ligt daaraan ten grondslag.

Pijnvrij koersen
In een blog op de website van Sky vertelt de jongste Van Poppel dat zijn eerste winst dit jaar een koers zonder pijn is. “Ik voel dat ik er klaar voor ben. Ik heb een aantal goede weken op de fiets gehad en veel goede trainingen kunnen doen. Het heeft lang geduurd voordat ik mijn rentree kon maken, omdat mijn blessure echt een zware was. Elke keer als ik fietste, raakte mijn knie opgezwollen. Nu dat het weer oké is, is het mijn eerste doel om een koers pijnvrij uit te rijden.”

‘Grote stap gezet’
“Mede daarom heb ik nog geen concrete plannen voor de rest van het seizoen”, gaat de 22-jarige sprinter verder. “Ik wilde me erg graag bewijzen in de klassiekers, maar moet daar nu nog een jaar op wachten. Hopelijk krijg ik de komende maanden nog andere kansen. Voor mijn blessure heb ik erg hard getraind. Ik deed veel meer werk dan de voorbije seizoenen, met daarnaast ook meer gerichtere en specifieke trainingen. Ik denk dat ik een grote stap in mijn ontwikkeling heb gezet en hoop dat ik dat kan bewijzen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jandepandaman 16 maart 2016 om 12:47

Ben benieuwd naar zijn vormpeil op dit moment. Gezien hij slechts 22 jaar is heeft hij nog genoeg jaren voor de boeg om klassiekers te rijden!

Chaba 16 maart 2016 om 12:49

Hij zet de klassiekers uit zijn hoofd omdat hij niet fit genoeg zal zijn of omdat de ploeg hem niet fit genoeg acht. wezenlijk verschil want als ik dit zo lees denk ik het laatste. Volgens mij had hij ze graag gereden.

aardappeljager 16 maart 2016 om 12:50

Ze hebben bij Sky natuurlijk voldoende mannen om de plek van Danny volwaardig in te nemen in de klassiekers

123poetertjes 16 maart 2016 om 12:58

Sky zal zich wel achter de oren krabben, al hun verse aankopen zitten in de lappenmand.
Ik ben benieuwd wat voor doelen hij voor de rest van het seizoen gaat stellen. Met het wegvallen van zijn voorjaar komt de nadruk vooral op koersen als Plouay, Eneco en de Vuelta.

Romāns Vainšteins 16 maart 2016 om 13:02

Het heeft men zo’n achterstand natuurlijk helemaal geen zin om je die klassieker door te wurmen. SKY weet idd wel goed hoe je frisse aanwinsten over de kling heenjaagt, be aware !

horsm 16 maart 2016 om 13:45

Idd, ik vraag me ook af hoe goed die begeleiding bij Sky is als de jonge Van Poppel zijn knie kapot fietst in de winterperiode.

Front-runner 16 maart 2016 om 13:53

Jammer dat hij zich dit voorjaar niet in de klassiekers kan laten zien. Nadeel van Sky is dat ze in de 1.1 koersen in België niet aan de start verschijnen. Dan maar richten op de Vuelta (of Hamburg en Plouay) en de Eneco Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair