Danny van Poppel weet waar hij Elia Viviani kan verslaan: “Lastigere aankomsten”

vrijdag 4 mei 2018 om 14:38

Danny van Poppel moet Elia Viviani verslaan op de lastigere aankomsten. Dat zei de renner van LottoNL-Jumbo in aanloop naar de Giro d’Italia voor de camera van WielerFlits. “Ik weet dat ik een stuk of zes, zeven ritten heb”, zegt hij. “En er zijn wat lastigere aankomsten voor een sterke sprinter. Als ik Elia Viviani wil kloppen op waarde dan moet dat daar gebeuren.”

Van Poppel kijkt vooral naar Viviani in de massasprints. “Verder heb je wel wat Italianen allemaal, (Sam, red.) Bennett is heel snel, maar ik denk dat Viviani de grootste concurrent wordt”, somt de Brabander op. Hij maakt zijn debuut in de Giro en betwist voor het eerst sinds 2015 weer een grote ronde. “Mijn Giro is zeker geslaagd als ik een rit win”, zegt Van Poppel. “Ik weet dat die kans er is en daar gaan we honderd procent voor.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

alarmstrong 4 mei 2018 om 15:05

Trein wat matig, maar moet lukken, net zoals in de tonde van Polen vorig jaar!

zipp404 4 mei 2018 om 15:25

Die twee zullen als oud ploeggenoten wel weten met wie ze te maken hebben. Ook zijn beide renners het slachtoffer geworden door de klimtrein SKY, waardoor ze voor het eerst in lange tijd weer een grote ronde rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair