Danny van Poppel verslaat Degenkolb in Noorwegen

vrijdag 12 augustus 2016 om 18:05
Danny van Poppel verslaat Degenkolb in Noorwegen

foto: ASO

Danny van Poppel is naar de ritzege gesprint in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway. De sprinter van Sky versloeg in Sandnessjøen onder andere John Degenkolb.

Zes renners kozen vroeg in de wedstrijd voor een avontuur in de aanval. Thomson, Stien, Hagen, Fløtten, Van Melsen en Kirsch waren al naar een twintigtal kilometer vertrokken.

Met nog 27 kilometer te rijden, bij de eerste van drie passages aan de finish, bedroeg de voorsprong nog slechts een minuut. In de voorgaande 170 kilometer wist dat verschil te pieken tot dik vier minuten.

Op ruim tien kilometer van de streep werden de koplopers weer bijgehaald en konden de sprintersploegen hun werk gaan doen. In de laatste kilometers waren het de sprintersploegen die het peloton menden.

Sep Vanmarcke trok v deanaf kop van het peloton de sprint aan. De Belg van LottoNL-Jumbo deed dat voor Moreno Hofland, maar die zat niet in zijn wiel. Vanmarcke kwam daar pas laat achter, waardoor hij eigenlijk het pad plaveide voor John Degenkolb. De Duitser van Giant-Alpecin leek de snelste te zijn, maar werd in de slotmeters nog voorbijgestreefd door Van Poppel. Hofland wist ondanks minder goede positionering nog naar de derde plek te sprinten.

Dit artikel delen:

26 Reacties

aeroventiel 12 augustus 2016 om 21:49

Word nog leuk voor NL op het wk… 3 sprinters die kopman kunnen zijn en dan heb je nog 10-15 renners die in een lead out kunnen. Word een lastige keuze

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone