Danny van Poppel verliest NK-zilver door onreglementaire sprint

zondag 30 juni 2019 om 17:33
Danny van Poppel verliest NK-zilver door onreglementaire sprint

foto: Cor Vos

Update

Danny van Poppel stond al klaar om zijn zilveren medaille in ontvangst te nemen op het NK wielrennen, toen hij te horen kreeg dat hij uit de uitslag geschrapt werd. Hij werd door de jury gedeklasseerd vanwege het afwijken van zijn lijn in de sprint, waarmee hij Ramon Sinkeldam hinderde.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Van Poppel ging van kop af de eindsprint aan in Ede, met Sinkeldam in zijn wiel. In de laatste rechte lijn schoof de sprinter van Jumbo-Visma van het midden van de weg naar de rechterkant. Hierdoor werd Sinkeldam gehinderd. De coureur van Groupama-FDJ kwam woedend over de streep. De jury ging daarop naar de tv-beelden kijken, waarna besloten werd Van Poppel te straffen.

“Ramon kwam nog naar mij toe, maar als je de beelden van vorig jaar bekijkt gooit hij ook het gat dicht”, zegt Van Poppel tegen de NOS. “Volgens mij doe ik niets anders dan hij deed vorig jaar. Dat is sprinten. Als je de beelden van vorig jaar bekijkt, gebeurt dat ook. Het is de beslissing van de jury. Voor mijn gevoel word ik hier tweede. Wat kun je er tegen doen? Als ze je deklasseren, dan is dat zo.”

foto: Cor Vos

‘Fabio verdiende kampioen’
“Ik heb twee maanden geen koers uitgereden, maar ik voelde mij goed en besloot vrijdag toch te rijden. Op zich is het wel mooi, tweede… Maar dat was ik vorig jaar ook”, aldus Van Poppel. “Ik heb zeker gedacht aan winst. Anders start ik niet, zeker in de sprint dacht ik hem te pakken. Fabio is heel snel. Dat bewijst hij heel het seizoen. Hij is de verdiende kampioen. De lead-out was perfect. Ik merkte dat iedereen kapot zat, alleen Fabio kwam er nog over.

Aan het goud van Fabio Jakobsen werd niets meer gedaan. Moreno Hofland schoof op van de derde naar de tweede plek en Bas van der Kooij moest in allerijl naar het podium geroepen worden omdat hij de winnaar van het brons was.

Dit artikel delen:

26 Reacties

west 30 juni 2019 om 17:38

@redactie
Kunnen jullie de sprints van Sinkeldam en Poppel van dit jaar en vorig jaar naast elkaar monteren?

LutsenkoFan 30 juni 2019 om 17:39

Mij leek het alsof Sinkeldam aan het juichen was voor Jakobsen, voor welke reden dat dan ook was.

Nikolai 30 juni 2019 om 17:45

Als je ziet hoe Jakobsen uit het wiel komt, dan wijkt hij daarbij meer van zijn lijn dan Van Poppel. Maar ja, bij Jakobsen zat niemand in het wiel dus dan mag het blijkbaar wel. Beetje gezeur van Sinkeldam lijkt mij.

vanSpringel 30 juni 2019 om 17:51

Ik had sterk het idee dat Ramon nog veel energie in zijn Mars had, en dat niet kon uiten door de dichte deur van Danny.

iLLan 30 juni 2019 om 18:02

Sinkeldam kwam behoorlijk gefrustreerd over de streep.

Dumoulist 30 juni 2019 om 18:16

Liet zich gewoon piepelen door van Poppel. En krijgt vervolgens z’n zin door dat misplaatst handgemeen.

the student 30 juni 2019 om 18:25

Diskwalificatie is enigszins terecht. Maar Sinkeldam koopt er geen brood voor. Die is nu nog altijd 7e. Dat is logisch als je stopt met sprinten en gaat zwaaien.

Merlinappa 30 juni 2019 om 18:46

Sinkeldam is wel een aanstellertje hoor. die Instagram post van hem valt me ook nogal tegen. Wees gewoon een vent en accepteer je verlies.

Laatste man 30 juni 2019 om 18:49

Zielige reactie. Nog zieliger is zijn vrouw die van Poppel nog even moet afbranden dat die dom is.

Sephiroth 30 juni 2019 om 18:54

Balen voor Danny, een tweede plek met zijn recente problemen was geen slecht resultaat geweest ook voor hem. Daarnaast is verliezen van Fabio ondertussen ook geen schande meer. Nu die DsQ is gewoon naar.

Martijn Arensman 30 juni 2019 om 19:00

MvdP had vorig jaar een hand nodig om de inkomende Sinkeldam te corrigeren.

Casar 30 juni 2019 om 19:03

Stijlvolle reactie van mevrouw Sinkeldam ook

krypton 30 juni 2019 om 19:11

De reacties van sommigen hier zijn echt hilarisch en totaal niet serieus te nemen.

Iemand gaat in volle sprint zonder dat ie iemand hoeft in te halen van precies het midden van de weg naar helemaal rechts tegen de hekken. Dat is gewoon het schoolvoorbeeld van je lijn wijken en daarom een 100% logisch besluit van de jury. Iets anders kun je ook gewoon niet beslissen…

Laatste man 30 juni 2019 om 19:14

Je overdreef al eerder onder het hoofdtopic met enorm afwijken. Nu zijn de reacties vooral gericht op die van Sinkeldam zelf, dat is namelijk niet heel professioneel.

Merlinappa 30 juni 2019 om 19:16

Zolang iemand niet naast je zit mag je nog prima naar links of rechts. Sinkeldam zat er nog niet naast toen Danny wat naar rechts af week. Het is niet netjes, maar de deur dicht houden zie je vrij vaak.

Daarnaast vind ik de reactie van Sinkeldam ook vrij kinderachtig. Vooral achterop op social media nog ff tof doen met z’n vriendjes. Niet mijn ding.

krypton 30 juni 2019 om 19:57

@Merlinappa
De regels zeggen dat er een overtreding wordt begaan bij ‘Deviation from the chosen line that obstructs or endangers another rider.’

Dat Sinkeldam werd tegengehouden door die duidelijke afwijking van de lijn door Van Poppel is toch gewoon helder?

reusjen 30 juni 2019 om 19:32

Hij doet weinig verkeerd, gaat een stukje naar rechts maar er wordt niemand in gevaar gebracht. Dan is het wat mij betreft juist een hele goede actie die op tactisch vlak bij de sprint hoort.

@krypton
Kijk de beelden eens terug, je overdrijft echt extreem.

krypton 30 juni 2019 om 19:42

Ehh, wat ik omschrijf is echt letterlijk wat er is gebeurd… Van Poppel begint in het midden van de weg te sprinten en eindigt rechts (uit zijn oogpunt) op het fietspad. Wat is dan precies overdreven?

Merlinappa 30 juni 2019 om 19:35

Zag de beelden net nogmaals: Sinkeldam is ook een driftkikker he. Na de finish meteen Van Poppel de weg blokkeren, bij de arm pakken en ‘m bijna aanvallen. Ook echt niet netjes.

greeny 30 juni 2019 om 19:47

goh er is er een van jumbo “benadeeld” en gelijk mensen op de voet van oorlog verklaren aan sinkeldam die gewoon gelijk heeft dat ie enorm gehinderd wordt. dat ie na de sprint wat bozig reageert is niet raar met al die adrenaline maar zal ook heus wel wat van gezegd zijn door zijn entourage/anderen. en dan de sprint van matje erbij halen.. haha, willen de jumbofans graag die titel met terugwerkende kracht omdat danny vandaag een fout maakt?

Merlinappa 30 juni 2019 om 20:12

Boos of niet, je blijft van andere mensen af. Ik was altijd wel fan van Sinkeldam, maar hierom haak ik af. Zielige gedoe achteraf al helemaal.

greeny 30 juni 2019 om 20:30

tuurlijk blijf je van mensen af, neem aan dat iemand ramon dat ook wel duidelijk maakt. betekent nog steeds niet dat danny hem niet bijna de hekken in rijdt.

Merlinappa 30 juni 2019 om 20:34

Danny rijdt ‘m inderdaad niet bijna de hekken in. Ramon zat hooguit met z’n voorwiel ter hoogte van Danny’s achterwiel, dus het kan maar zo dat Danny ‘m uberhaupt niet (goed) heeft gezien.

Sephiroth 30 juni 2019 om 20:35

beetje overdreven he met die voet en oorlog :D

het gros argumenteerd waarom ze het wel of niet een DSQ waard vonden. ik heb niks gezien dus ga er ook geen mening over geven behalve dat ik het sneu vind voor danny.. maar dat heeft enkel met zn eigen recente problemen te maken. Als het echt is zoals krypton schrijft bijv: dan is het een terechte dsq maar ook sneu voor die gozer.

debarreman 30 juni 2019 om 21:16

Sinkeldam zit nauwelijks in het wiel van van Poppel. Van Poppel doet er 75m over om 2,5m naar rechts op te schuiven. In de F1 noemen ze dit een race-incident. Hoort er gewoon bij.

Bettinwel 30 juni 2019 om 22:26

Enorme aanfluiting.

Met 11 man op de startlijst. En dan je beste renner op stek 25.

Pfff.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair