Danny van Poppel: “Speciaal om op mijn verjaardag te winnen”

maandag 27 juli 2015 om 11:26
Danny van Poppel: “Speciaal om op mijn verjaardag te winnen”

Foto: Sirotti

Danny van Poppel schreef zondag de tweede etappe in de Tour de Wallonie op zijn naam. De Nederlander werd die dag 22 jaar. “Het was speciaal om op mijn verjaardag te winnen”, zegt hij op de website van Trek Factory Racing.

“Het was een lastige koers met veel klimmen”, aldus Van Poppel. “Halverwege de wedstrijd ging een grote groep weg, waarna Etixx-Quick-Step hard moest achtervolgen en dat maakte de wedstrijd erg zwaar. Op vijf kilometer van de meet lag een 800 meter lange heuvel en we wisten dat Gilbert daar zou aanvallen. De ploeg zette me daar in goede positie af en ik was daarna erg sterk op die klim. We hadden met zes renners een klein gaatje, alle grote namen waren aanwezig, maar niemand wilde samenwerken waardoor we in de afdaling weer ingerekend werden.”

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een sprint. “Ik zat eerst iets te ver van achteren, maar mijn broer Boy bracht me weer naar voren. Na een perfecte leadout en al het werk van de ploeg was het uiteindelijk een makkelijke overwinning voor mij. Ik voelde me sterk.”

Ploegleider Dirk Demol is blij met de zege. “Ik wist dat we konden winnen met Danny”, stelt de Belg. “Ik zag dat hij sterk reed tijdens het trainingskamp in de Alpen dat we tijdens de Tour de France hadden georganiseerd, en vorige week bewees hij met zijn tweede plaats in GP Cerami goed in vorm te zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

maklukzat 27 juli 2015 om 11:56

Hopelijk zijn doorbraak. Zou nu toch stappen moeten gaan maken.

Blurry 27 juli 2015 om 12:08

Doorbraak? Wil niet negatief zijn maar had toch geen echte concurrentie

dumoman 27 juli 2015 om 12:14

Ik lees dat er veel klimmen inzat en dat hij samen met 6 renners (alle grote namen aanwezig, dus ook Gilbert) boven aan kwam in het klimmetje; lijkt me dan toch een aardige prestatie.

KnightBiker 27 juli 2015 om 12:23

Is niet het hoogste niveau wat betreft sprinten, maar wel tegen Gilbert, winnen is binnen! Dit soort overwinningen op regelmatige basis is een goede basis om op door te bouwen. nu hopen dat dit ook gaat lukken in zoiets als de Eneco tour, dat kan je spreken van een doorbraak.
(maar zelfs als hij dit regelmatig kan is hij al zeer interessant voor TLJ, als Trek Cavendish binnenharkt)

Smuckinho 27 juli 2015 om 13:34

Hij zet gewoon stappen: hij krijgt steeds meer inhoud en kan korte klimmetjes beter aan. En trouwens, hij is nog maar 22 jaar!! Ik ben allang blij dat hij niet zwaar verpest is na zijn Vacansoleil periode.

Prima Facie 27 juli 2015 om 15:42

Ik denk dat Van Poppel veel meer is dan een pure sprinter. Kwam in een goede groep binnen in Roubaix en laat nu ook weer zien meer in zijn mars te hebben. Misschien de volgende klassieke renner? :)

ghostwriter 27 juli 2015 om 15:44

@Prima Facie
Dat denk ik ook en ik hoop dat hij zich de komende jaren dat ook relatief allround mag ontwikkelen. Ik zou hem zowel sommige kasseiklassiekers als sommige heuvelklassiekers laten rijden om te wennen aan het rijden van wedstrijden van (ver) boven de 200 kilometer. Hij is nog erg jong en kan zich later wel specialiseren op het sprinten en/of de kasseiklassiekers. Hetzelfde geld trouwens voor Van Baarle die me samen met deze Van Poppel een groot klassiekerstalent lijkt.

Headlines

Materiaalzone

Populair