Danny van Poppel na zilver op NK: “Denk dat ik alles perfect heb gedaan”

zondag 1 juli 2018 om 17:46

Danny van Poppel moet zich na het Nederlands kampioenschap 2018 tevreden stellen met zilver. De 24-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo probeerde zijn medevluchters in de finale van zich af te schudden, maar daar verspeelde hij naar eigen zeggen zijn Nederlandse titel mee. “We hebben ons aan het plan gehouden, dus Mathieu van der Poel is de verdiende winnaar”, oordeelt Van Poppel voor de camera van WielerFlits.

De spurter vindt niet dat hij met zijn demarrage gegokt en verloren heeft. “Ik moest aanvallen en meeschuiven met de juiste ontsnappingen. Ik denk dat ik alles perfect heb gedaan. Ik mocht niet meerijden met die mannen in de kopgroep. Dat waren teamorders en daar houd ik me aan. Ik wist niet precies hoeveel seconden we hadden, dus toen ging ik maar solo. Maar dat viel vies tegen. Toen ik werd gegrepen, zag ik dat iedereen van onze ploeg kapot zat. Uiteindelijk kon ik nog naar de tweede plek sprinten. Mathieu heeft gewoon heel sterk gereden. Ik denk dat wij samen de beste twee in koers waren.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

34 Reacties

Niklas 1 juli 2018 om 17:54

Perfect en zilver gaan niet samen, maar idd heeft Van Poppel een prima koers gereden. Die jongen komt langzaamaan weer terug op het niveau toen Sky hem oppikte. Daar kan TLJ nog plezier aan beleven.

Anketieletje 1 juli 2018 om 17:56

De beste twee in koers….?? En onze Niki T. dan???

Gebruikersnaam 1 juli 2018 om 18:00

Terpstra was gewoon de beste in koers, heeft in zijn eentje hele pelotons teruggebracht. Als hij had geweten dat Jakobsen weg, dan was hij waarschijnlijk ook nog gewoon weg gedemarreerd.

limburgia 1 juli 2018 om 18:05

Geweldige tactiek van de Lotto ploeg .
Op kop niet aan de leiding rijden en in de achtervolging ook niet en
dan de anderen de kolen uit het vuur laten halen.
Bah en nog eens bah , absoluut geen reclame voor een WT ploeg .

vlek 1 juli 2018 om 18:06

Terpstra heeft op verschillende momenten niet oplettend gekoerst en moest daardoor achter de feiten aan koersen in dienst van een andere renner. Hij was ontzettend sterk, maar de beste twee zijn op het podium geëindigd.

skylimit 1 juli 2018 om 18:09

@limburgia dat heet tactisch slim rijden bij TLJ, maar zelfs op deze manier kunnen ze nog geen kampioen afleveren.

tendam 1 juli 2018 om 18:16

@skylimit
Twee jaar geleden wonnen ze op deze manier… maar je blijft maar zeuren over de tactiek, dus dan blijft de vraag: wat had jij anders gedaan? Nog steeds geen antwoord.

martini151 1 juli 2018 om 19:08

@Gebruikersnaam.. We hebben amper beelden gezien van het grote peloton, dus hoe weet je dat Terpstra het alleen heeft gedaan? Van Baarle reed daar ook vaak op kop.

@anderen.. Van Poppel werd nu al verslagen, dus waarom zou zijn ballen eraf rijden om voorop te blijven een betere tactiek zijn? Niemand had van de Poel hier kunnen verslaan, aangezien hij gewoon de beste in koers was. Dan is tweede worden prima.

Jean Dumas 1 juli 2018 om 19:16

Klopt helemaal, je moet durven verliezen. Ronden vol het einde was al duidelijk dat Groenewegen zat te harken, en Pop heeft alles gegeven.

limburgia 1 juli 2018 om 19:39

@ skylimit
Tactisch slim van TLJ ?
De snelle man in de kopgroep niet laten mee rijden ,
in de achtervolging niets doen waar hun allersnelste spurter zit te harken ,
en dan andere ploegen het gat laten toe rijden .Voor wie , want ze hadden
schijnbaar geen vertrouwen in Van Poppel .
Vandaag zeer zeker de mindere van Roompot .

Laatste man 1 juli 2018 om 20:44

Goed gereden van Danny. Plan goed uitgevoerd. MvdP was gewoon de sterkste.

Met meerijden had hij zijn kansen niet vergroot, want verloor uiteindelijk van MvdP. De achtervolging erachter moesten ze natuurlijk niet doen. Plan dus logisch. Minder dan Roompot haha!

skylimit 1 juli 2018 om 20:52

@limburgia, precies ik bedoelde dat een beetje ironisch.
@tendam precies wat limburgia aangeeft. Van Poppel komt van voren te zitten in de ontsnapping, maar mag niet mee rijden, echter achter de kopgroep neemt TLJ niet de koers in handen voor hun topfavoriet Groenewegen, maar laat het op zijn beloop.
Dit is dus vlees noch vis, of je laat Van Poppel meedraaien in de kopgroep en je doet daarachter niets of alleen afstoppen, of je laat Van Poppel niet meedraaien en zet daarachter de mannen voor Groenewegen op kop en rij een hoog genoeg tempo om aanvallen te voorkomen. Door alle tempowisselingen achter de kopgroep komt Groenewegen onnodig in de problemen. (hij was waarschijnlijk niet goed genoeg ook, maar ja dat terzijde)
Op voorhand had er misschien beter een keuze gemaakt kunnen voor de kaart Roosen/Van Poppel. TLJ is gewoon niet in staat een NK te domineren en een overtal te creeeren c.q. uit te spelen.

roelieman2 1 juli 2018 om 20:55

Zo het niveau op dit forum is vandaag wel abominabel zeg. Lotto jumbo heeft tactisch gezien alles prima gedaan. Dat er toevallig één iemand sterker is dan van Poppel kan gebeuren.

Verder eindigt de eerste Roompot renner vandaag op de 7e plaats. Op basis waarvan hebben zij dan een betere koers gereden? Niet op basis van de einduitslag, het meezitten in vluchten of het controleren van de koers!

Wheely 1 juli 2018 om 20:58

Ik mis nog een interview met van Schip!

Handige Harry 1 juli 2018 om 21:14

@limburgia

De snelste man in de kopgroep?
Dat zagen we aan de streep.

vlek 1 juli 2018 om 21:20

Ze hebben toch gereden voor de beste kans? Dat was in het geval van Van Poppel door te sparen en de kaart van het overtal er achter te spelen. De kansen van Van Poppel hadden op geen enkele andere manier groter geworden, enkel kleiner. ‘Ze hadden de kaart Van Poppel moeten trekken’ gaat dus niet op, want die kaart hebben ze overduidelijk getrokken.

marehoek 1 juli 2018 om 21:22

Hoe.durft hij dat te zeggen, in de ontsnapping heeft hij geen meter op kop
gereden, die drie jongens hadden hem van
De fiets moeten slaan.
Op het einde gaat de gluiperd ook nog demareren.
Nee van.Poppel voor mij.heb.je afgedaan,
en ben ook blij dat je niet gewonnen hebt.

ghostwriter 1 juli 2018 om 21:28

LottoNL reed om te winnen en niet om de koers mooi te maken. Met Van Poppel mee in de aanval die niets hoefde te doen omdat ze met Groenewegen de beste sprinter in huis hadden hebben ze het tactisch gezien ideaal gespeeld. Alleen was er vandaag één persoon (veel) beter dan de rest en heeft die dan ook terecht gewonnen. Dat zegt niets over de tactiek van LottoNL maar over het niveau van Vd Poel.

Voor de mensen die beweren dat ze Van Poppel mee hadden moeten laten draaien de vraag: hoe had dat de kansen van Van Poppel vergroot. Hij verloor nu toch ook de sprint van Vd Poel? Als hij mee had gedraaid was hij vermoeider geweest en had Vd Poel dus waarschijnlijk met meer gemak de sprint gewonnen.

sofietsje 1 juli 2018 om 22:07

Nou als D v Poppel gewoon meedraait mag hij sprinten met vier en heeft hij denk ik een grotere kans om te winnen, hij hoeft namelijk alleen maar te letten op de held van de dag vd Poel. Nu ging hij sprinten na een late demarrage, lijkt mij niet ideaal. Danny had na een late demarrage en het al knap meezitten in de kopgroep dus ook nog een goede sprint, zijn team leek hem echter niet op waarde te schatten. Maar potverdorie wat was ons Mathieutje ontiegelijk sterk en wat een heerlijk coureur om naar te kijken, van mij mag er elk jaar zo een winnaar staan hoor. Ik zou hem ook onmiddellijk vragen of hij wil meerijden op het wk dit jaar.

Stenalic 1 juli 2018 om 22:23

Lekker slepen, chapeau hoor Danny. Dat hij zich niet kapot schaamt voor z’n laffe manier van rijden. Mag uiteraard allemaal maar beetje minder tof doen zou ‘m sieren.

kelderfan 1 juli 2018 om 22:29

“Met meerijden had hij zijn kansen niet vergroot, want verloor uiteindelijk van MvdP. De achtervolging erachter moesten ze natuurlijk niet doen.”
Dat is een leuke onderbouwing.:)
Met niet meerijden heeft hij zijn kansen verkleind, want door mee te rijden had hij alleen maar met Mathieu rekening te houden.

vlek 1 juli 2018 om 22:45

Degene die hem op deze aankomst eenvoudig klopte? Ja, daar had hij zonder het kilometers slepen veel meer kans tegen gehad.

Wanneer Van der Poel alleen met een minder frisse Van Poppel rekening moest houden, dan had hij nog makkelijker gewonnen. Zo simpel is het gewoon.

Mwielerfan 1 juli 2018 om 23:28

Hoe kan iemand nou zeggen dat ltj ok was. De tactiek was goed maar groenewegen niet goed genoeg. Ook geen ondersteuning meer voor van poppel in de laatste kilometer. Als je verreweg de sterkste selectie hebt en je kan niemand in een groep naar de finish loodsen ben je collectief niet sterk genoeg.
En waarom roosen 4de? Roompot niveau. Veel slechter voor de ploeg dan boom vorig jaar.
Terpstra super. Alleen waarom niet zelf wat meer aangevallen? Wat koen de kort kan kan terpstra beter.

sooike 1 juli 2018 om 23:37

In een ander topic stipte ik de taktiek van TLJ aan. Ik krijg daar de wind van voren. Hier zijn toch wat meer medestanders, bespeur ik.

Jungle Man 2 juli 2018 om 00:31

Vandaag bleek weer eens dat van Poppel een completer wielrenner is dan groenewegen.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone