zondag 1 juli 2018 om 17:46

Danny van Poppel na zilver op NK: “Denk dat ik alles perfect heb gedaan”

Danny van Poppel moet zich na het Nederlands kampioenschap 2018 tevreden stellen met zilver. De 24-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo probeerde zijn medevluchters in de finale van zich af te schudden, maar daar verspeelde hij naar eigen zeggen zijn Nederlandse titel mee. “We hebben ons aan het plan gehouden, dus Mathieu van der Poel is de verdiende winnaar”, oordeelt Van Poppel voor de camera van WielerFlits.

De spurter vindt niet dat hij met zijn demarrage gegokt en verloren heeft. “Ik moest aanvallen en meeschuiven met de juiste ontsnappingen. Ik denk dat ik alles perfect heb gedaan. Ik mocht niet meerijden met die mannen in de kopgroep. Dat waren teamorders en daar houd ik me aan. Ik wist niet precies hoeveel seconden we hadden, dus toen ging ik maar solo. Maar dat viel vies tegen. Toen ik werd gegrepen, zag ik dat iedereen van onze ploeg kapot zat. Uiteindelijk kon ik nog naar de tweede plek sprinten. Mathieu heeft gewoon heel sterk gereden. Ik denk dat wij samen de beste twee in koers waren.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
2 juli 2018 01:03
@marehoek. Wat een reactie jongen! Hoe oud ben jij? Prachtig overigens die lijnrecht tegen over elkaar staande meningen over de juistheid van de tactiek door al die ploegleiders "op afstand". Na de koers, dat wel. @Sooike Je hebt hier inderdaad wat meer medestanders maar dat zegt nog niets over de juistheid van je mening die je vooral achteraf altijd hebt. Breek eens met die traditie door vooraf te vertellen wat de juiste tactiek moet zijn. Van mij krijg je echt niet de wind van voren maar juist een flinke wind van achteren zodat je snel uit het zicht verdwijnt als het over je ingebakken en niet aflatende TLJ aversie gaat.
2 juli 2018 07:28
Ik lees alleen niemand over die tweede poging van van Poppel om laat in de finale nog proberen weg te rijden.

Daarnaast had hij meteen op z'n sprint moeten gokken in plaats van z'n eentje proberen. Als het lukt chapeau, maar ik vond beide aanvallen zo raar. Waarschijnlijk was hij dus zelf ook niet overtuigd van zijn sprint kansen.
2 juli 2018 08:56
@peervaneynthoven
In Hoogerheide bleek na de finish hoeveel mensen mijn mening deelden. Van Poppel uitgejouwd toen hij naar het podium liep en iedere TLJ-renner die naar de wagen reed onderweg uitgefloten. Maar al die mensen zijn natuurlijk geen "kenner" zoals jij. En lees mijn voorbeschouwing van vorige week er nog maar eens op na: ik voorspelde Terpstra en Van der Poel als mijn favorieten en geen enkele van de 12 TLJ-ers. Daar hoef je overigens geen "kenner" voor te zijn. Toen ik vorige week voorspelde dat dit rondje uiteindelijk te zwaar zou zijn voor iemand als Groenewegen, was hoongelach mijn deel. Dus kom niet meer aan het je luchtkasteel dat ik alleen achteraf commentaar en inzicht heb. Dat je teleurgesteld bent in de wanprestatie van TLJ kan ik niet veranderen. Ook dat is je goed recht !
2 juli 2018 10:35
Als hij alles perfect gedaan zou hebben, had hij gewonnen toch?;) Ik kan geen waardering opbrengen voor zijn laffe manier van rijden, maar ja volgens de meeste TLJ-aanhangers was dit tactisch uitstekend gespeeld. Niermann was vandaag geen ploegleider;)
Maar ja, er kan slechts 1 winnaar zijn en die reed ook niet bij Roompot, de andere Nederlandse ploeg die ook niet weet hoe een koers te winnen.
3 juli 2018 00:26
@sooi. Wat voel je je toch snel op je .....getrapt en wat fijn voor je dat zoveel mensen het na de finish met je eens waren. Maar er zijn ook andere meningen. Goed advies, probeer eens antwoorden te geven of te reageren op de inhoud van een reactie. Dat heb ik je zelden zien doen. Nu ook weer niet. Ik ben overigens geen fan van een ploeg maar van renners, dus teleurgesteld ben ik volstrekt niet omdat Mathieu heeft gewonnen. Integendeel. Maar jouw stuitende TLJ aversie is inmiddels zo een terugkerend fenomeen geworden dat het op basis van een traumatische ervaring uit het verleden moet zijn ontstaan. En het gaat maar door als je de gelegenheid krijgt, niet gehinderd door een objectieve bril. Dat valt op van een "kenner" die ik in ieder geval nooit pretendeer/de te zijn.
3 juli 2018 13:51
@peer
Lees nu gewoon mijn analyses van dit kampioenschap.Dat is meer dan "prietpraat"...dat is het oordeel van iemand die zich wel degelijk als "kenner" beschouwt. Anders zit ik mijn tijd te verdoen hier. En ik heb geen enkele aversie tegen TLJ, maar als ze ook nu weer zelf zoveel aanleiding geven tot het maken van kritische kanttekeningen, kan ik het niet laten. De ploegleiding, aan de start met 12 renners, heeft opnieuw gefaald en verzuimd de koers in handen te nemen. Dat lieten ze liever over aan de eenlingen, aan Sunweb en aan Roompot. Daar zal de directie ook erg tevreden mee zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ze , als ze echt hadden gekoerst, zelfs Van der Poel in het nauw hadden kunnen drijven. Vandaag zegt Van der Poel zelfs verbaasd te zijn over het uitblijven van een massale TLJ-druk. En voor alle duidelijkheid: TLJ is het niet waard om "traumatische ervaringen" aan over te houden . Dat ik enkele directieleden en ploegleiders ongeschikt vind is een heel ander verhaal. Hoe zou het anders toch komen dat geen enkel jong talent dat zich in ons land aandient, er ook maar over peinst naar TLJ te gaan. De wieler-tamtam heeft zijn werk al lang gedaan en het houdt voorlopig niet op, vrees ik.
3 juli 2018 23:14
Groenewegen, Tolhoek..
4 juli 2018 01:03
@sooi Naast de bovengenoemde door @Laatste man genoemde renners nog Bouwman-Eenkhoorn -Roosen, resp. 21-20 en 22 toen ze naar TLJ kwamen. Fijn dat je jezelf als kenner neerzet maar kennelijk beschouw je deze 5 niet als talent. We verschillen van mening. Ik vind het jonge renners met (nog steeds) groeipotentie. Wie van de Nederlandse huidige jonge talenten rijden er dan niet bij TLJ en let op, die in de huidige teamsamenstelling een toegevoegde waarde zouden hebben? Overigens vind ik 5 Nederlandse jonge talenten, gezien het budget van de ploeg meer dan voldoende. Verder zitten er ook nog niet Nederlandse jonge talenten bij de ploeg. Kom niet aan met Oomen want die is met Arthur van Dongen meegegaan omdat hij daar vertrouwen in heeft. Niks mis mee.Je opm. "TLJ is het niet waard" geeft al een indicatie van je aversie, dat is duidelijk. Dat ontkennen strookt volstrekt niet met de inhoud van veel van je reacties gedurende langere tijd. De timing van je reacties als het over TLJ gaat zijn voorspelbaar , juist door hetgeen ik hierboven aangeef. Dat jij enkele directieleden en ploegleiders ongeschikt vindt duidt op inside kennis (of misschien hier juist wel onvoldoende kennis), en dan bedoel ik niet die van de melkboer op de hoek in b.v. Netersel om maar een dorp te noemen, anders is dit een niet onderbouwd statement. Overigens is een beoordeling over iemands functioneren of geschiktheid arbitrair.Of kom je weer met meerdere mensen die het met jou eens zijn? Ik ken er ook die het volstrekt oneens met je zijn. En wat denk je van de sponsor die zich voor 5 jaar bindt? Denk je dat die niet screenen of gesprekken houden voordat ze miljoenen in een ploeg steken? Of zijn dat ook kneuters die volgens jou ongeschikt zijn om een juiste keuze te maken?
4 juli 2018 16:08
@peer
Kom niet aan Netersel, want dan kom je aan mij ...!
Jakobsen,Van de Berg, De Vries....genoeg zo...allemaal naar andere ploegen..! Recentere voorbeelden dan Groenewegen en Tolhoek. Ik ga ervan uit dat de ploegleiding van TLJ het boegeroep aan de finish in Hoogerheide niet zal zijn ontgaan. Dat steunt mij inderdaad in mijn opvatting dat de mening van die honderden "kenners" die de hele wedstrijd hebben gezien, er meer toe doet dan de visie van enkele geel-zwarte adepten hier ! En nu op naar Frankrijk ! De zon in en koers kijken in de Vendée !

Reacties zijn gesloten.