Danny van Poppel loodst Bennett naar tweede zege: “We moeten oogsten nu”

zondag 21 augustus 2022 om 17:31
Video

Danny van Poppel had vandaag wederom een groot aandeel in de overwinning van Sam Bennett in de tweede rit van de Vuelta. De Ier van BORA-hansgrohe klopte in de sprint uiteindelijk Mads Pedersen en Daniel McLay. “We hebben altijd in Sam geloofd en dat betaalt zich nu uit.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was hectisch vandaag. Door de enorme tegenwind wist ik dat ik niet te vroeg moest komen. Ik denk dat ik hem op de perfecte manier heb afgezet. Nu dat Sam zo goed in vorm is en ik vertrouwen in mezelf heb, moeten we oogsten”, vertelde de Nederlander na afloop aan onder meer WielerFlits.

Voor de mannen van BORA-hansgrohe is het dus twee op een rij in Nederland. “Het is niet hetzelfde niveau als de Tour de France, maar de Vuelta is ook zeker niet mis. Sam bewijst dat hij een topper is. We hebben altijd in hem geloofd en dat betaalt zich nu ook uit.”

“Dit is zo mooi om dit in Nederland te kunnen”, ging Van Poppel verder. “Het is bijzonder om hier in Nederland te kunnen koersen en te kunnen winnen. Er kwam wel wat druk bij vandaag, maar dat hoort er ook wel bij.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Johnny7 21 augustus 2022 om 17:44

Dit is wel de beste lead-out van het peloton. Wat hij elke keer weer doet heb ik eigenlijk nog niet veel mannen ooit zien doen. Heeft hij nog een lang contract? Ik denk dat er veel interesse van ploegen met een topsprinter voor hem zal zijn wanneer zijn contract afloopt bij Bora.

0
de dorpspastoor 21 augustus 2022 om 17:46

Heerlijk om hem in deze rol te zien. Hij had als “zoon van” natuurlijk hele grote voetstappen in te vullen, maar dat gaat gewoon niet lukken als sprinter.

Maar inmiddels is er ook een hele goede boterham (en heel veel waardering) te verdienen als leadout. Die jas lijkt hem op dit moment als gegoten te zitten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone