Danny van Poppel knokt na rotjaar voor zijn plek: “Blijf graag bij Sky”

Danny van Poppel knokt na rotjaar voor zijn plek: “Blijf graag bij Sky”

foto: Sirotti

zondag 16 juli 2017 om 08:00

Je kunt er omheen draaien of niet, maar Danny van Poppel zegt waar het op staat wanneer hij spreekt over het jaar 2017: “echt klote”. Duidelijke taal van de sprinter, die het jaar nog zo goed begon met een zege in de proloog van de Herald Sun Tour. Aan WielerFlits legt de 23-jarige renner van Sky uit waar het aan mankeert.

Korte klasseringen en DNFs
In de Tour Down Under en de Herald Sun Tour sprintte de zoon van oud-topspurter Jean-Paul van Poppel met de besten mee. Eenmaal in Europa aangekomen, kon hij geen rol van betekenis spelen in Omloop Het Nieuwsblad. Een dag later volgde een opgave in Kuurne-Brussel-Kuurne: kan gebeuren. Vervolgens was hij naar eigen zeggen niet fit genoeg om deel te nemen aan Parijs-Nice. Milaan-San Remo (175ste) volgde. Ook daar wilde het niet vlotten voor de sprinter, in een koers die hem in de toekomst goed zou moeten liggen.

Het bleken voortekenen. De jongste Van Poppel reed daarna geen enkele koers meer uit, tot aan de Hammer Series begin juni. “Daar voelde ik me voor het eerst dit seizoen weer goed. Ik dacht dat ik weer terug op mijn niveau was. Maar in de Ronde van Zwitserland kreeg ik weer problemen. Toen had ik het mentaal eventjes gehad. Ik had daarom ook niet veel zin in het NK (waar hij niet aan de start verscheen, red.). Het is erg vervelend en frustrerend, ik baal er echt van.” Momenteel bevindt onze landgenoot zich met Sky op hoogtestage in het Italiaanse Livigno.

Kwakkel jaar en einde contract

foto: Sirotti

Het probleem dat Van Poppel heeft, is onduidelijk. “Steeds als ik meerdaagse koersen doe, gaat het slecht en blokkeren mijn benen. Erg vreemd, dus. Ik heb in samenspraak met de ploeg testen laten doen in Manchester. Daar kwam in eerste instantie helaas niets uit. Toch denken we nu te weten wat de oorzaak van mijn ongemakken zijn. Waarschijnlijk heeft het te maken met mijn positie op de fiets. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hebben op dat gebied een aantal aanpassingen gedaan, waardoor het in de tweede seizoenshelft hopelijk beter gaat.”

Van Poppel rijdt aankomende weken eerst de Prudential RideLondon, om daarna met de BinckBank Tour zijn eerste rittenkoers te rijden. De Vuelta a España staat niet op zijn programma. Van Poppel rijdt namelijk begin september de Tour of Britain. “Ik weet dat als ik me goed voel en geen last van mijn problemen heb, ik nog wel iets ga laten zien dit seizoen. Ik heb een aflopend contract en wil daarom heel graag iets laten zien. Ik heb nog niet over verlenging gesproken met de ploeg, maar ik wil wel graag blijven. Mijn zaakwaarnemers heb ik nog niet aan het werk gezet, want ik vertrouw op Sky.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

rennerske 15 juli 2017 om 08:12

Of Sky gaat verlengen? Forget it but!

Laatste man 15 juli 2017 om 08:32

Geen zin meer voor een NK omdat het een half jaar niet wil lukken, is niet echt iets wat ze leuk zullen vinden bij een ploeg. Het komt er voorlopig totaal niet uit.

Wellicht even een stapje terug doen, wat meer in een sprintploeg gaan zitten en op lager niveau weer wat wedstrijden gaan winnen. Dat kan een boel doen met het zelfvertrouwen.

Bertvd 15 juli 2017 om 08:52

Je zou zeggen dat er een reden moet zijn die ze nog niet gevonden hebben

walkowiak 15 juli 2017 om 08:59

een jaartje roompot??????

UrbanSteel 15 juli 2017 om 09:02

Mogelijk de motivatie weg door het grote verdiende geld , waarom jezelf binnenste buiten trekken als jonge gozer terwijl je een riant (?) salaris krijgt bij Sky.
Het is niet voor velen weg gelegd om echt als een prof te leven , je ben t van je 20e tot pak hem beet je 38e alle leuke dingen van het leven aan het ontzeggen.

Vastaranta 15 juli 2017 om 09:17

Eerst maar eens terug naar de basis van het plezier voordat hij vast blijft houden aan de opgebouwde privileges.

zeurwiggo 15 juli 2017 om 09:30

SEG cycling heeft nooit het beste voor haar renners in het oog. Wel de portemonnee

krypton 15 juli 2017 om 09:38

Dat wordt een carrière als een nachtkaars vrees ik…

Romāns Vainšteins 15 juli 2017 om 09:47

Waarom niet LTJ als aantrekker voor de bowlingbal ? En dan als 1e spurter mocht die bal niet kunnen aankomen. Bij SKY heeft ie 0 te zoeken

vluggejapie 15 juli 2017 om 09:49

Sky en sprinters: vaak geen gelukkige combinatie.

HoofdIsVrij 15 juli 2017 om 09:53

Ik denk dat hij er nog wel gaat komen en niet Hofland en Markus achterna gaat. Had gehoopt dat hij dit jaar zou gaan vlammen in de klassiekers.

Sunweb een idee?

Secondant 15 juli 2017 om 09:55

Laten we niet vergeten dat Van Poppel eind vorig jaar gewoon heeft laten zien potentie te hebben. Zit bij Sky niet op de juiste plek wellicht, maar om hem dan maar aan pakweg Roompot toe te schrijven? Deze renner kan echt wel wat, en niet alleen op biljartlakens.

Heeft niet direct een sprinttrein nodig, maar een mannetje die hem van voren houdt zou wel fijn zijn. Wellicht Orica (als zij doorgaan), BMC of Cannondale?

Wheely 15 juli 2017 om 10:10

Bij Sunweb zit je goed Danny, zal alleen wat op je salaris in moeten leveren.

jp.vanoosterhout 15 juli 2017 om 10:39

let maar op deze jongen ,die komt er nog wel .hij is nog jong ! maar inderdaad weg bij sky.

lathumnees 15 juli 2017 om 10:44

Bowlingbal? Serieus romans vainsteins? Probeer je nou nog steeds die bijnaam erdoorheen te drukken? niemand neemt het over, het is een waardeloze bijnaam en Het begint nogal zielig te worden..

thorsen 15 juli 2017 om 11:12

Wow, hij is nog steeds pas 23…

ProfrondeZevenbergen 15 juli 2017 om 11:21

Blijkbaar zit hij goed bij Sky. Dat zegt wel iets.

Romāns Vainšteins 15 juli 2017 om 11:24

Het is een topbijnaam die wel degelijk en terecht wordt overgenomen, ondanks pogingen hier en daar van mensen die de realiteit niet onder ogen durven te zien.

assen 15 juli 2017 om 11:30

Waarom zou Sky verder willen met een renner die niet goed presteert? Tsja, inderdaad, als ze vertrouwen (zouden) hebben dat ie sterk verbetert. Maar met een groot budget zouden ze ook iemand aan kunnen trekken die nu al goed presteert.

Scott Sunderland 15 juli 2017 om 11:44

Hij is nog jong en heeft absoluut genoeg talent. Bij Sky heeft hij helemaal niks te zoeken. Maar zijn contract wordt niet verlengd hoor, dat geloof ik niet. Elke Nederlandse ploeg zou geïnteresseerd moeten zijn in deze jongen. Potentieel is er.

SteelHorseCowboy 15 juli 2017 om 11:57

Ik kan het niet echt goed volgen maar ik begrijp uit dit alles dat Danny last heeft van ‘bowlingballen’..?

Jeroom 15 juli 2017 om 12:17

Terug naar Trek?

DrJ 15 juli 2017 om 12:24

@Steelhorsecowboy

En ook regelmatig last van een kegel. Misschien dat t daarom niet lukt.

Retro Lex 15 juli 2017 om 12:42

Een Anorexia regime voor zo’n jonge renner lijkt me niet goed.
Voordeel voor hem is dat Viviani vertrek. Krijgt ie misschien een kansje meer. Een andere ploeg lijkt me beter Dimension Data bijv om daar Cav en EBH op te volgen

Koersmaniak 15 juli 2017 om 13:34

Begrijp niet waarom hij per se bij Sky wil blijven, vindt hij echt van zichzelf dat hij er progressie heeft gemaakt?
Die Nederlandse wielerzonen (Danny en Matthieu) zijn blijkbaar erg koppig…
Hebben nochtans ervaring genoeg in hun familie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair