Danny van Poppel: “Iedereen zegt dat ik Roubaix kan winnen, maar ik geef daar niks om”

Danny van Poppel: “Iedereen zegt dat ik Roubaix kan winnen, maar ik geef daar niks om”

foto: Cor Vos

woensdag 2 november 2022 om 18:00

Danny van Poppel loopt niet warm voor de voorjaarsklassiekers. De Nederlander van BORA-hansgrohe was een sprinter, heeft zich ondertussen ontwikkeld tot een lead-out en vaak wordt gezegd dat hij een coureur is die de klassiekers goed aan moet kunnen. “Maar als ik eerlijk ben vind ik daar niet zoveel aan”, vertelt hij aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ben bij de ploeg wel onderdeel van de klassiekerkern. Ik vind een paar klassiekers leuk, maar ik heb daar nooit een band mee gehad”, geeft de Brabander aan. Vergeleken met veel pure sprinters is Van Poppel meer een type voor de voorjaarskoersen. “Dat hoor ik vaak en daarom willen ze vaak dat ik klassiekers doe, maar als ik eerlijk ben vind ik daar niet zoveel aan. Laat mij maar lekker met de sprint bezig zijn.”

“Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem heb je voor sprinters, en de Ronde van Vlaanderen vind ik dan wel leuk omdat die koers zo groot is, maar een Parijs-Roubaix? Iedereen zegt dat ik daar moet kunnen winnen, maar ik geef daar niks om”, is de 29-jarige zoon van voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel duidelijk.

Specialiteit
De switch die Van Poppel gemaakt heeft naar het zijn van een lead-out, had hij ook een andere richting op kunnen maken. “Misschien had ik kunnen omschakelen naar de klassiekers, maar daarvoor ben ik dan weer te veel sprinter om in de finale mee te gaan met jongens als Dylan van Baarle en zo. Dus ik houd het bij mijn specialiteit. Mijn vader zegt altijd: iets waar je goed in bent, daar moet je je op focussen, en niets anders.”

Sinds 2013 rijdt de jongste van de Van Poppel-broers al rond in het WorldTour-peloton. Sindsdien reed hij drie keer Parijs-Roubaix, met een 45ste plaats als beste resultaat. In de Ronde van Vlaanderen werd hij in 2021 en in 2022 zestiende.


Donderdag is er een uitgebreid interview met Danny van Poppel te lezen op WielerFlits.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wieler-Joke 2 november 2022 om 19:14

Ik zou Roubaix ook kunnen winnen hebben sommigen mij verteld, maar ik vind het ook maar niks…

1
kiryienka 3 november 2022 om 09:18

Ik snap hier de verontwaardiging niet zo goed. Hij geeft gewoon aan wat hij het leukst vind in zijn werk en dat is lead-out zijn. Iedereen heeft altijd de mond vol dat iedereen het werk moet doen wat hij of zij het leukst vindt. Dat geeft hij aan. Kan zijn dat hij de stress die het zijn van kopman in zo’n koers als PR en RVV helemaal niks vindt. Is zijn goed recht lijkt me.

1
lescargot 2 november 2022 om 18:15

Van je vader moet je het maar hebben.

0
Baardmans 2 november 2022 om 20:29

Heel goed Danny. Schoenmaker hou je bij de leest.

0
Dr. Freakowitz 2 november 2022 om 21:43

Moeten jullie eens kijken wie Roubaix wint volgend jaar, typisch gevalletje van zand in de ogen strooien

0
Lennimator 3 november 2022 om 02:25

Fascinerend.

0
Wheely 2 november 2022 om 18:58

Ja mooie vent is het, volgens mij kan hij de Koppenbergcross ook winnen als hij eens het veld induikt maar daar heeft hij vast geen zin in. ;-)

-1
Blackcanyon 3 november 2022 om 05:52

Dan maar even een tip van mij, waar je misschien meer aan hebt dan de tip van je vader.
Als je PR niet leuk vind, maak je eens kwaad en rijd zo snel mogelijk naar de finish. Dan ben je er het snelst vanaf. (Afgezien van de ceremonie protocolaire en het zeulen met zo’n kinderkopje dan).

-1
Monsieur Bendy 2 november 2022 om 19:37

‘Ik zou ooit Roubaix kunnen winnen, zegt iedereen’. Uhm Ik heb nog nooit iemand dat horen zeggen Danny…

-2
Dikke Kater 2 november 2022 om 18:48

Terecht, het is imo ook een flutkoers.

-3
Beer 3 november 2022 om 07:52

Bah. Hoe hautain. Danny is nog nooit in de buurt van een topprestatie in de klassiekers gekomen. Heeft één geweldige versnelling in de benen en dan is het op. Ik herinner me de Molenberg in de Omloop enkele jaren terug bij Jumbo. Dus nee Danny, blijf maar bij de sprint. Omdat je in de klassiekers te kort komt.

-4
mocca 3 november 2022 om 08:45

eeehhhhh dat zegt hij toch ook.
Hij is teveel een sprinter om in de finale van een klasieker met types zoals van Baarle mee te gaan.

3

Headlines

Populair

Materiaalzone