Danny van Poppel hoopt op Tour de France

maandag 16 juni 2014 om 09:42

Danny van Poppel hoopt net als vorig jaar de Tour de France te rijden. Zijn snelle ontwikkeling in het profpeloton is de ploegleiding van zijn werkgever Trek Factory Racing opgevallen. En opnieuw lonkt de Tour. “Stiekem houd ik er wel een beetje rekening mee”, zegt de 20-jarige sprinter in de De Telegraaf.

Begin deze maand won hij nog de ultrakorte proloog in de Ronde van Luxemburg en is hij onverwachts opgesteld in de sterke Trek-selectie in de Ronde van Zwitserland. “Ik heb weer een stap gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Ik merk dat ik steeds beter met de spanning kan omgaan. Je leert natuurlijk ook van routiniers als de Schlecks en Cancellara. Al is het toch vooral je eigen ervaring, waardoor je overal steeds meer handigheid in krijgt”, laat de ex-Vancansoleil-DCM-renner weten.

In de Ronde van Zwitserland krijgt Van Poppel morgen (dinsdag) en woensdag twee momenten om te sprinten tegen Mark Cavendish, Peter Sagan en John Degenkolb. “Ja, dat is een mooie uitdaging. Ik heb vorig jaar in de Tour veel geleerd van sprints rijden en dat gaat me zeker helpen”, aldus de sprinter.

Na de Ronde van Zwitserland mikt Van Poppel, die dit jaar in de Driedaagse van West-Vlaanderen zijn eerste profzege boekte, op het NK op de weg en daarna dus waarschijnlijk de Ronde van Frankrijk.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair