Danny van Poppel: “Finish van vandaag is wel iets voor mij”

zondag 3 juli 2022 om 13:46
Danny van Poppel: “Finish van vandaag is wel iets voor mij”

foto: Cor Vos

Danny van Poppel heeft naar eigen zeggen een erg goed gevoel overgehouden aan de eerste sprintconfrontatie in de Tour de France. De Nederlander van BORA-hansgrohe, die bij afwezigheid van Sam Bennett zijn eigen kans mag gaan, eindigde als vierde in Nyborg. Vandaag volgt er normaliter een nieuwe kans voor Van Poppel.

De 28-jarige Nederlander hoopt zich er vandaag opnieuw tussen te gooien, zo vertelde hij voor de start van rit drie aan de NOS. “Als ik de kans krijg, ga ik me er zeker weer tussengooien. De ploeg heeft wel aangegeven dat Aleksandr Vlasov de nummer 1 is. Als hij veilig is, mag ik mijn ding doen. Ik hoop wel weer te sprinten. Ik ga zeker mijn best doen.” De laatste kilometer is overigens niet al te technisch, buiten een laatste bocht op goed 800 meter van de streep.

Na de laatste bocht volgt er een royale rechte lijn van 800 meter. Over de finish van vandaag had Van Poppel het volgende te zeggen: “Ik denk dat je gewoon vooraan moet zitten en dan moet wachten tot er een paar lead out-mannen passeren. Dan is het zaak om in te pikken. Het ligt er ook een beetje aan hoe de sterk de wind is, maar normaal is dit wel iets voor mij. Ik verraste mezelf gisteren wel met mijn vlakke sprint. Ik was best wel snel. Je weet het maar nooit.”

Van Poppel kijkt uit naar lastige sprints 
Van Poppel hoopt vandaag dus opnieuw mee te doen om de zege, maar de Nederlander kijkt vooral naar de komende dagen. “Ik weet dat het lastig is om te winnen tegen Jakobsen, maar misschien is hij een keer ingesloten of heeft hij een slechte dag. Ik kijk meer uit naar de volgende dagen, naar later deze week. Als de andere sprinters wat moe zijn”, klinkt het.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dik Overdetop 3 juli 2022 om 14:13

Ik ben nu al blij met hem in mijn Scorito team. Lekker bezig gozer!!!

oostrijck 3 juli 2022 om 16:29

Ik denk het niet, maar het zou Danny enorm gegund zijn. Ik heb nog steeds de indruk dat hij niet beseft waartoe hij in feite in staat is. Hij heeft serieus veel talent.

Headlines

Populair

Materiaalzone