Danny van Poppel: “Erg speciaal als Cancellara voor je rijdt”

woensdag 9 april 2014 om 18:59
Poppel

foto: Sirotti

Danny van Poppel (rechts op de foto) eindigde vandaag knap als derde in de Scheldeprijs. “Ik ben hier erg blij mee”, zegt de Nederlander op de website van Trek Factory Racing. “Toen ik Kittel zag gaan, wist ik dat de overwinning weg was en reed ik gewoon mijn eigen sprint. Kittel is een klasse apart. De tweede plek was misschien nog mogelijk, maar winnen was vandaag geen optie.”

“De laatste twintig kilometer waren erg nerveus”, vertelt de 20-jarige Nederlander. “Het team heeft me enorm geholpen. Dat had ik niet verwacht, omdat ze hier zijn om zich voor te bereiden op Parijs-Roubaix. Fabian (Cancellara) deed fantastisch werk. Hij zat voor mij en dat is erg speciaal om te zien. Het is perfect als je in het wiel van Fabian zit. Hij vertelde dat hij me van voren zou brengen. Dat was waanzinnig. Dat gaat met hem zóveel makkelijker.”

“Ik heb er aan gedacht om Fabian te vertellen dat hij kon stoppen met het werk, omdat ik niet wil dat hij een val riskeert met oog op Parijs-Roubaix. Maar Fabian heeft zóveel ervaring. Hij weet wat hij doet.” Het werk van Cancellara werd beloond. “Ik hou niet echt van zulke aankomsten. In zo’n wedstrijd is een top vijf notering al erg goed. Daar hoopte ik op. Ik ben dus super blij met de derde plek.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair