Daniel Navarro klopt Mollema en Valverde in Murcia (+beeld)
zaterdag 23 februari 2013 om 15:15

Daniel Navarro klopt Mollema en Valverde in Murcia (+beeld)

dani daniel navarro

foto: Sirotti

Dani Navarro (Cofidis) heeft de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De Spanjaard viel aan voor de slotklim richting Alto del Castillo en wist stand te houden. Bauke Mollema versloeg Alejandro Valverde in de sprint om plaats twee.

Jan Barta (NetApp), Lukasz Owsian (CCC-Polsat), Antonio Piedra (Caja-Rural) en Jon Larrinaga (Euskadi). Dat waren de mannen die besloten op avontuur te gaan. De vier koplopers kregen echter niet meer dan vier minuten voorsprong en werden dan ook weer ingerekend.

Een groep met onder meer Kelderman, Garate en Seeldraeyers had hoop het feestje voor de kanshebbers nog te verstoren. Ook deze vlucht was geen lang leven beschoren en de favorieten maakten zich op voor het slotstuk op de Alto del Castillo.

Daniel Navarro was echter de enige die met voorsprong aan de slotklim begon. Dit bleek voldoende voor de zege, voor Mollema die knap Alejandro Valverde versloeg in de sprint voor de overige podiumplaatsen. Robert Gesink toonde ook zijn goede vorm met een vierde plaats.

Ronde van Murcia 2013 (182.5 km) 1.1
1. Daniel Navarro (Spanje/Cofidis)
2. Bauke Mollema (Nederland/Blanco Cycling Team)
3. Alejandro Valverde (Spanje/Movistar Team)
4. Robert Gesink (Nederland/Blanco Cycling Team)
5. Luis Angel Mate (Spanje/Cofidis)
6. Igor Anton (Spanje/Euskaltel-Euskadi)
7. Davide Rebellin (Italië/CCC-Polsat)
8. Jakob Fuglsang (Denemarken/Team Astana)
9. Jonathan Hivert (Frankrijk/Saur-Sojasun)
10. Enzo Moyano (Argentinië/Caja-Rural)