Daniel Moreno wint slotrit in Asturië, eindzege voor Carthy

maandag 2 mei 2016 om 13:45
Daniel Moreno wint slotrit in Asturië, eindzege voor Carthy

Foto: Sirotti

Daniel Moreno (Movistar) heeft de slotetappe in de Vuelta Asturias gewonnen. Hij kwam met twee renners van Caja Rural-Seguros RGA naar de streep in Uría en versloeg hen op eenvoudige wijze in de sprint. Hugh Carthy, die achter Sergio Pardilla als derde eindigde, wist wel het eindklassement op zijn naam te schrijven.

Vroege vluchters hadden vandaag weinig kans. Zes renners probeerden het wel, maar Movistar en Caja Rural-Seguros RGA (de enige profploegen aan de start) hielden de voorsprong beperkt.
Jacobo Ucha (Rádio Popular Boavista) werd met nog twintig kilometer te gaan als laatste aanvaller gegrepen. Daarna kon de finale beginnen.

Dat gebeurde op de beklimming van El Violeo: een 3,8 kilometer lange helling met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent. Daar plaatste klassementsleider Hugh Carthy een aanval. Hij kreeg Moreno en zijn ploegmaat Pardilla met zich mee. Samen reden ze vervolgens naar de meet, waarna Moreno de snelste bleek.

De Movistar-renner steeg dankzij zijn etappezege naar plaats vijf in het klassement. De eerste drie plekken bleven voor Carthy, Pardilla en Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias).

Dit artikel delen:

4 Reacties

batchieboy 2 mei 2016 om 14:13

Wat een mooie ploeg is caja toch.

WinegumJoe 2 mei 2016 om 15:03

Die Carthy is echt een topper, zeg. Je komt het niet vaak tegen, een Britse neoprof in een Spaanse profploeg, maar dat heeft deze Hugh geen windeieren gelegd. Vorig jaar al heel sterk in onder andere USA Pro Challenge. Dit seizoen negende in Catalonië en daar ook winnaar in het jongerenklassement, top-10 in de GP Indurain en Giro dell’Appennino en dan deze week dit nog. Mooie toekomst, lijkt me.

bilthoven 2 mei 2016 om 16:32

Volgend jaar Sky voor Carthy? Die ploeg is altijd in Brits klimmerstalent geïnteresseerd, zeker nu de Yates-broertjes hebben aangegeven bij Orica te willen blijven.

sk92 2 mei 2016 om 23:29

Carthy die harder een berg oprijd dan beloki en consorten in de epo jaren.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone