Daniel Martinez: “We zijn altijd trots om te winnen voor Colombia”

zaterdag 16 maart 2019 om 18:33
Daniel Martinez: “We zijn altijd trots om te winnen voor Colombia”

foto: Cor Vos (archief)

Daniel Martinez schudde in de koninginnenrit Simon Yates, Miguel Ángel López en Nicolas Edet van zich af om de eerste WorldTour-overwinning in zijn leven te boeken. “We hebben vandaag laten zien dat Colombia een groot wielerland is. Ook al rijden we de wedstrijden misschien uit eigen interesses, we zijn altijd trots om te winnen voor Colombia”, vertelt de winnaar.

“De vlucht was vandaag erg sterk en ik wist welke kwaliteiten de renners in de vlucht hadden. Ik heb ze één voor één geanalyseerd, maar wist dat de bergen uiteindelijk de verhoudingen onderling zouden openbaren. In de finale keken we alleen maar naar elkaar”, analyseert de Colombiaan. “Ik wist wat mijn plaats in de groep was. Ik was erg moe, maar in de laatste kilometer gaf ik alles wat ik in me had. Ik was het meest bang voor Yates, omdat hij de tijdrit al had gewonnen en in goede vorm verkeerde.”

“Het is een heel belangrijke overwinning voor me omdat dit één van de van de grootste wedstrijden ter wereld is om te winnen, dus het is een heel grote eer voor me. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden”, eindigt Martinez.

Dit artikel delen:

3 Reacties

TykkeThor 16 maart 2019 om 18:35

Zal de sponsor blij mee zijn.

0
Sijbrands 16 maart 2019 om 20:58

Vreemde reactie idd

0
FDJ 16 maart 2019 om 23:01

Ik word zo moe van dit soort nationalistisch gelul. Deze man rijdt in een internationaal gezelschap in een Amerikaanse ploeg met een sponsor uit Amerika die hem betaald. Dus als hij vooruit is met een landgenoot en een ploeggenoot uit een ander land dan gaat hij die landgenoot niet terughalen als die demarreert?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone