Daniel Martin: “Ik heb mijzelf verrast vandaag”

Door , vrijdag 8 juni 2018 om 17:37
Daniel Martin: “Ik heb mijzelf verrast vandaag”

foto: Sirotti

Daniel Martin was voor het Critérium du Dauphiné alles behalve zeker over zijn vormpeil. Dat erkent de Ier van UAE Emirates na afloop van zijn ritoverwinning op Valmorel. “Ik had niet verwacht om zo sterk te zijn. Ik aarzelde een beetje, maar ik wist dat ik door mijn plek in het klassement aan kon vallen”, zegt hij in het flashinterview.

“Het is een moeilijke start van het seizoen geweest voor mijzelf en voor het team”, aldus Martin, die donderdag pas zijn eerste podiumplek pakte (tweede achter Julian Alaphilippe) en vandaag de hatelijke nul van zijn bord veegde. “Het is fantastisch dat het vandaag gelukt is. Ik heb mijzelf verrast vandaag.”

“Ik zat aan mijn limiet”, beschrijft de Ier zijn aanval in de slotfase van klim van buitencategorie. “Ik wachtte tot de andere jongens vaart minderden en toen versnelde ik, daarna gaf ik alles. Ik was bang om te verliezen tegen het einde (Geraint Thomas kwam nog gevaarlijk dichtbij, red.), maar toen ik de laatste bocht zag, was dat een grote opluchting.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

havana 8 juni 2018 om 18:01

Prima gereden en leuk dat het team met de mooiste fiets eens iets wint. Dat werd ook wel eens tijd…

Covadonga 8 juni 2018 om 18:42

Zomdie is binnen. Het werd tijd. Emirates wint niet veel, terwijl ze best veel toppers hebben met Kristoff, Ulissi, Martin, Aru en Costa.

Etika 8 juni 2018 om 18:43

Alexander den tank gisteren ?

assen 8 juni 2018 om 20:23

De sympathieke fietsende Ork wint weer; dat kan wat mij betreft niet genoeg gebeuren.

Mwielerfan 9 juni 2018 om 01:55

Kristoff ulissii en Costa lijken wel al 2-3 jaar over hun top heen. Mooi dat dat d martin terug lijkt te komen.

Die_Rooie 9 juni 2018 om 14:16

assen +1

Headlines

Materiaalzone

Populair