Daniel Martin: “Aanvallers maken vandaag een goede kans”

woensdag 6 juli 2016 om 09:28
Daniel Martin: “Aanvallers maken vandaag een goede kans”

Foto: Sirotti

Het Tourpeloton krijgt vandaag vijf gecategoriseerde klimmen voor de kiezen in de laatste tachtig kilometer en dus lijken de klassementsrenners voor het eerst in actie te moeten komen. “Op papier wel, ja”, bevestigt Daniel Martin tegenover Cyclingnews. “Maar het is ook een goede dag voor een ontsnapping, want wie gaat er achtervolgen?”

“Kijk naar etappe twee”, vervolgt de Ier. “Veel ploegen zijn nerveus om te veel energie te verspelen zo vroeg in de wedstrijd. Ze zijn ook een beetje bang dat andere ploegen vervolgens van hun werk gaan profiteren. Niemand wil achtervolgen en dan iemand anders zien winnen.”

Martin wijst er bovendien op dat de etappewinnaar van vandaag een goede kans maakt op de gele trui. “Maar géén van de klassementsrenners wil de trui zo vroeg in de wedstrijd. We zullen zien. Het gaat in ieder geval een erg lastige dag worden.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

zomaareens 6 juli 2016 om 09:33

ik denk dat ie zelf het geel moet pakken dmv een late aanval. en dan maar eens kijken wie hem eruit rijdt

0
Team Spaak 6 juli 2016 om 09:35

Bert Jan en Tom moeten vandaag mee in de aanval in elk geval!!!

0
SolitaryShell 6 juli 2016 om 09:46

Tom-Jelte bedoel je?

Vandemolen gaat echt niet aanvallen, die heeft gezegd hoog in het klassement te willen blijven, om dan te kijken in de eerste echte bergrit hoe het gaat.

0
Gebomolwijk 6 juli 2016 om 09:48

Tom staat te dicht. Heeft dan niemand gezien dat Wout gisteren bewust tijd verloor? Hij is geen bedreiging voor geel. Hij hoeft nog niet te werken voor Froome (dit kunnen andere knechten ook aan) en zo’n heuvelachtig parcours (LBL) ligt hem wel. Wout in ontsnapping en voor etappewinst!

0
Marszzz 6 juli 2016 om 09:48

Niemand laat Tom gaan. Hij zegt wel niet voor het klassement te rijden, maar Tom heeft altijd een onbekende agende (zie afgelopen Vuelta en Giro).
Wout zou wel de ruimte kunnen krijgen, maar dat zal vast niet mogen van Chris.

0
Gebomolwijk 6 juli 2016 om 09:52

Marszz,
heb je de Skyploeg gezien. Wout is voor hooggebergte. Wout hoefde vorig jaar ook pas laatste week aan de bak.Dit kunnen andere mannen, tot en met Kyrienko, ook wel aan.

0
ah-ja 6 juli 2016 om 10:02

Vandaag krijgen we Grmay in de aanval

0
TykkeThor 6 juli 2016 om 10:02

@Gebomolwijk
Bij Sky doen ze niet aan dat soort cadeautjes hoor. Woutje mag gewoon lekker op kop sleuren vandaag of sparen voor het hooggebergte.

0
vlek 6 juli 2016 om 10:07
Quote:
Maar het is ook een goede dag voor een ontsnapping, want wie gaat er achtervolgen?

Je eigen ploeg zou een logische ploeg antwoord zijn. De favorieten zullen verder inderdaad niet noodzakelijk nu al behoefte hebben aan de gele trui en Contador staat daarnaast nog in de spaarstand wat de controle van Tinkoff voor Sagan kan beïnvloeden, dus veel andere ploeg zullen er misschien inderdaad niet zijn. Dumoulin had wel de ambitie hier het geel te pakken, maar of Giant daarom kopwerk gaat doen?

0
Jean Dumas 6 juli 2016 om 10:07

Wie het geel wil zal moeten gaan rijden op de Perthus. Ik denk Tinkoff tot op de Pas du Peyrol (sprinters gelost); op de Perthus zal Sagan er door zijn concurrenten moeten worden afgereden. De echte klassementsrenners komen zeker uit hun hok op de slotklim, maar dat zal secondenwerk zijn.

0
Mannez 6 juli 2016 om 10:10

Sky doet soms aan cadeautjes… Maar pas als de kopman veilig is (Froome toen Wiggins kopman was op de planche des belles filles)

0
Thailand 6 juli 2016 om 10:10

Niemand gaat gratis in de kopgroep komen vandaag verwacht ik, iedereen wil iemand mee hebben. En dan heb je nog de situatie dat er heel veel renners heel kort staan wie de grote ploegen geen voorsprong in t klassement willen geven, zoals bijv. Tom. Zeker het eerste uur verwacht ik een harde koers met veel uitvalspogingen.

0
Gompie 6 juli 2016 om 10:14

@Gebo
Precies mijn gedachte, al ben ik het wel met TT eens dat Sky helaas te weinig ruimte geeft voor dit soort acties. Teklehaimanot zal wel graag mee willen vandaag en Direct Energie heeft hier een goede ploeg voor, dus zal ook zeker erbij zijn.

0
Team Spaak 6 juli 2016 om 10:17

Jullie hebben gelijk over Dumoulin trouwens! Staat te dicht (wat hij zelf idd ook al aangaf), waardoor ze hem dus niet zullen laten rijden. Mijn fout!

Lastig te voorspellen dit. Zou een Sagan of Mattthews zo overtuigt van zichzelf zijn dat hij dit aankan om z’n ploeg te laten rijden? Ik vraag het me af of één van die twee er nog bij gaat zitten. Dan zie ik eerder EQS zelf rijden voor Martin en Alaphillipe. Misschien Van Avermaet?

Als je het zo bekijkt zou het mij niet verbazen als er een kopgroep vooruit blijft…

0
ah-ja 6 juli 2016 om 10:23

Van Avermaet zei gisteren duidelijk dat ie met zijn hoofd bij vandaag zit. Die ziet het dus zitten.

0
Romāns Vainšteins 6 juli 2016 om 10:29

In het beste geval strijd op 2 fronten maar QS heeft een dubbele kans op de ritwinst en een hele goede op geel (Sagan kan er echt wel af op dit profiel) Die gaan de boel dichthouden.

0
ditisdavid 6 juli 2016 om 10:35

Denk dat Sagan lost op de Perthus, in de afdaling terugkomt en dan naar plek 2 sprint, achter Alaphilippe, die meer overgehouden heeft. De vraag is dan alleen of er nog renners daarvoor al over de streep zijn gekomen…

0
horsm 6 juli 2016 om 10:36

leuke analyse van Martin. Dan hoop ik ook ob LBJ.

0
F4L 6 juli 2016 om 10:36

Best een interessante etappe. Het is een hele pittige slotfase, dus je zou zeggen dat het iets voor een goed klimmende vluchter is. Alleen staat een groot deel van die mannen nog dicht in het klassement (Vuillermoz, Luis Leon Sanchez, Dumoulin, Sepulveda). De vraag is of Etixx (Martin/Alaphillipe) een kans op het geel wil laten lopen en of Sagan überhaupt het geel kwijt wil.

0
arviidd 6 juli 2016 om 10:43

Poels moet zich sparen van Sky. In het einde van de etappes moet hij laten lopen. Maar misschien is dat vandaag anders, maar denk het niet.

0
markextrae 6 juli 2016 om 10:44

@Gebomolwijk poels moet zich altijd laten terug zakken om krachten te sparen voor de zware etappes. waarom zou sky nu een mannetje gaan uitspelen wat in het nadeel zal gaan werken voor het zware weekend??

0
mollemarijden 6 juli 2016 om 10:54

Lotto Jumbo moet gewoon mee zitten Bennett of Bert-Jan.
Hoe zit het met het klim vermogen van Bert-Jan?? Moet dit op zich goed aankunnen.

0
AronAap 6 juli 2016 om 11:10

Ik verwacht, en hoop, dat BMC en etixx gaan rijden vandaag. Van Avermaet en Daniel Martin (of zijn franse teamgenoot) zijn wat mij betreft de favorieten voor vandaag. Ik heb er zin in!

0
Tutu888 6 juli 2016 om 11:17

Met Contador al wat op achterstand en gehavend gaat Tinkoff vol inzetten op het behoud van de gele trui. En Sagan maakt natuurlijk ook kans op z’n tweede ritzege. Al zal het lastig worden met de kleine tijdsverschillen.

0
Bergje over 6 juli 2016 om 11:20

Als er een kopgroep weg is dan verwacht ik het team van Martin zelf dat gaatachtervolgen samen met Tinkoff van sagan

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone