Daniel Martin: “Aanvallers maken vandaag een goede kans”
Foto: Sirotti
woensdag 6 juli 2016 om 09:28

Daniel Martin: “Aanvallers maken vandaag een goede kans”

Het Tourpeloton krijgt vandaag vijf gecategoriseerde klimmen voor de kiezen in de laatste tachtig kilometer en dus lijken de klassementsrenners voor het eerst in actie te moeten komen. “Op papier wel, ja”, bevestigt Daniel Martin tegenover Cyclingnews. “Maar het is ook een goede dag voor een ontsnapping, want wie gaat er achtervolgen?”

“Kijk naar etappe twee”, vervolgt de Ier. “Veel ploegen zijn nerveus om te veel energie te verspelen zo vroeg in de wedstrijd. Ze zijn ook een beetje bang dat andere ploegen vervolgens van hun werk gaan profiteren. Niemand wil achtervolgen en dan iemand anders zien winnen.”

Martin wijst er bovendien op dat de etappewinnaar van vandaag een goede kans maakt op de gele trui. “Maar géén van de klassementsrenners wil de trui zo vroeg in de wedstrijd. We zullen zien. Het gaat in ieder geval een erg lastige dag worden.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
6 juli 2016 11:23
Als Contador niet sterk blijkt te zijn gaan Sky en Movistar de boel op sleeptouw nemen om Contador de genedeslag toe te dienen... dan blijft er geen kopgroep weg denk ik. Misschien gaan ze zelfs vanuit het begin al beginnen met Contador slopen.

En Sagan er zo maar even op die bergjes afrijden? Denk even terug aan de Tour of California vorig jaar... die kerel kan echt wel klimmen als hij zijn zinnen er op zet!
6 juli 2016 11:30
Klimmen in California love is wel wat anders dan in de TdF. Hamvraag is meer waar de 'sweet spot' ligt waar Sagan er af moet en à la Philippe er nog aanhangt.
6 juli 2016 12:14
Iedereen staat nog dicht in het ak, dan zouden ze niemand kunnen laten gaan en wie controleert? Gezien het profiel maakt Tom een goede kans maar Stuyven eigenlijk ook die vanaf min 1 voor de bergtrui zal gaan, hopelijk.
6 juli 2016 13:30
Is toch al vanaf dag 1 duidelijk dat Eqs gele trui wil veroveren nu ze nog kans maken op dit kleinood, en voor andere ploegen is deze trui op dit moment een vergiftigd geschenk... Te vroeg in de Tour, maw. Alaphilippe en Martin zijn de mannen om in de gaten te houden vandaag!

Reacties zijn gesloten.