Hengeveld mikt op snelle rentree na rugblessure: “Diagnose was rampzalig”

dinsdag 20 juli 2021 om 15:13
Hengeveld mikt op snelle rentree na rugblessure: “Diagnose was rampzalig”

foto: Cor Vos

Op 12 juni won Daniek Hengeveld de proloog van de Belgrade GP, maar een dag later kwam ze hard ten val. Ze moest opgeven en Servische artsen stelden een breuk in haar ruggenwervel vast. Terug in Nederland bleek de schade mee te vallen en inmiddels zit het talent van GT-Krush Bikes-Tunap Sports al weer op de fiets. “In het meest gunstige geval kan ik in de tweede helft van augustus weer wedstrijden rijden”, vertelt ze.

De 18-jarige renster uit Nootdorp kon na haar zware valpartij in Servië niet verder en werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis. De Servische artsen zagen de toestand van Hengeveld somber in. “De diagnose was rampzalig. De artsen dachten dat ik een ruggenwervel had gebroken. Van hen moest ik zelfs zes weken stil liggen, om het herstel te bevorderen. Een maandenlange revalidatie dachten ze”, vertelt Hengeveld aan het AD.

Rentree in augustus
Dankzij haar ploeg kon de jonge renster, die ook uitkomt op de baan, eerder dan verwacht terug naar Nederland. Daar bleek de schade mee te vallen. “Ik mocht gewoon bewegen tot aan mijn pijngrens”, geeft ze aan. “Zwemmen en wandelen vonden de artsen ook prima.”

Inmiddels zit Hengeveld weer op de fiets en richt ze haar vizier op wedstrijden in augustus. “Het EK baanwielrennen in Apeldoorn, mocht ik mij daarvoor nog kwalificeren, en de Simac Ladies Tour staan op de planning. En anders kom ik op 11 september in actie tijdens Luba Ladies Classic in Noordwijk.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair