Daan van Sintmaartensdijk zorgt voor Nederlands succes in Course de Solidarnosc
Daan van Sintmaartensdijk op archiefbeeld - foto: Cor Vos
donderdag 29 juni 2023 om 08:25

Daan van Sintmaartensdijk zorgt voor Nederlands succes in Course de Solidarnosc

Nederlands succes in de Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques (2.2). Daan van Sintmaartensdijk heeft woensdag namelijk etappe 1B op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner van VolkerWessels Cycling Team bleek in Kutno te snel voor Patryk Stosz en Filippo Fortin.

In de ochtendrit van de Course de Solidarnosc (etappe 1A) eindigde er met Sam Gademan al een Nederlander op de tweede plaats, maar in de middagrit was er dus wel een Nederlander aan het feest. De renners konden zich – na een etappe van net iets meer dan 85 kilometer en iets minder dan twee uur in het zadel – opmaken voor een sprint.

In finishplaats Kutno bleek Daan van Sintmaartensdijk over de snelste benen te beschikken. De rappe man van VolkerWessels verwees zo de snelle Pool Patryk Stosz en de ervaren Italiaan Filippo Fortin naar de meest ondankbare ereplaatsen. De andere sprinter van VolkerWessels, Coen Vermeltfoort, kwam als tiende over de streep. Met Dennis van der Horst (8e) en Lars Oreel (9e) finishten er nog twee Nederlanders bij de eerste tien.

In het algemeen klassement gaat de Est Siim Kiskonen – na zijn zege in de openingsetappe – nog altijd aan de leiding. Gademan is ook nog altijd de voorlopige nummer twee in de stand, op 23 seconden van Kiskonen. Een andere Nederlander, Max Kroonen, staat derde. De 34ste editie van de Course de Solidarnosc duurt nog tot en met zaterdag.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
1 Reacties
Sorteer op:
29 juni 2023 10:27
Gelukkig dat hier toch nog aandacht voor is! Ik was al bang dat deze koers geheel ten onder zou gaan aan de stortvloed aan weinig zeggende Tour artikelen.

Reacties zijn gesloten.