Daan Hoole: “Jammer genoeg geen trui, maar ik mag niet klagen”

vrijdag 24 juni 2022 om 20:36
Video

Daan Hoole zette met zijn tweede medaille in drie dagen een punt achter de NK-week. Daarmee kan de 23-jarige renner van Trek-Segafredo tevreden zijn. “Het is heel mooi. Jammer dat ik niet met een trui wegga, maar ik mag niet klagen”, vertelde hij na afloop van de wegrit in gesprek met WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Hoole voelde zich in het begin van de wegrit niet super. “Misschien had ik nog een beetje last van de tijdrit. Het was gelijk veel springen en heel intensief. Op een gegeven moment reden we met vijftien man weg. Dat was wel een beetje frustrerend, want de samenwerking was heel slecht en Jumbo-Visma mocht niet rijden omdat ze niet de juiste mannen vooraan hadden. Die renners konden er ook niets aan doen, want ze kregen het natuurlijk ook door vanuit de auto. Dat begreep ik ook wel.”

Toen Mike Teunissen en Pascal Eenkhoorn vooraan waren aangesloten, begon ook Jumbo-Visma mee te koersen. Op 26 kilometer van de finish viel Hoole van achteren aan en hij kreeg Eenkhoorn mee. “Eerlijk gezegd wist ik wel meteen dat we gingen strijden voor de overwinning. We hadden gelijk een gat en volgens mij gunden die gasten van Jumbo het Pascal ook heel erg. Ik voelde eigenlijk toen ik wegreed met Pascal dat hij iets sterker was. Bij mij was het beste eraf. Ik had heel veel meegezeten en veel aangevallen. Ik reed ook wel een beetje voor mijn podium.”

Nu neemt Hoole even gast terug. “Eerst een weekje rust en dan opbouwen met een hoogtestage in Livigno. Daarna rijd ik de Ronde van Polen. Ik zou de Benelux Tour rijden, maar die is afgelast. Het is dus nog onzeker in die periode welke wedstrijden ik ga rijden. Of er nu ruimte is voor een klein feestje? Ik denk het wel. Het is jammer dat ik geen trui heb, maar het was een heel goede week. Ook voor de ploeg. Vandaag waren we met twee man en tijdens de tijdrit natuurlijk ook. Bauke pakte daar heel mooi de overwinning en ikzelf was derde. Dat mag wel gevierd worden.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 24 juni 2022 om 20:54

Revelatie van het NK.

0
Brabander 24 juni 2022 om 21:36

Nou. Komt zo goed als uit het niets. Wat voor type renner is het eigenlijk? Las dat-ie ook al 8e was geworden in de Tour de l’Avenir

0
Wheely 24 juni 2022 om 22:03

Vooral een erg goede tijdrijder als je zijn resultaten uit het verleden erbij pakt. Met zijn bijna twee meter en 80+ kilo hoeven we hem niet op de echte cols te verwachten denk ik.

0
platteprijs 25 juni 2022 om 08:50

Hoole komt niet uit het niets. Laatste jaren bij de beloften al duidelijk zichtbaar als een van Nederlands grootste talenten. En het hele voorjaar valt hij al op: voortdurend hard werkend voor Trek voor zijn kopmannen. Voor de finale losbrak zag je steevast de lange Hoole in de kop van het peloton voor renners als Stuyven en Pedersen.

0
Thijs E 24 juni 2022 om 21:29

Goede koers gereden, het maximale er wel uitgehaald. Eenkhoorn is explosiever en had veel meer mensen in steun met een tactisch overzicht.

20 jaar en twee keer een nationale medaille is gewoon goed.

0
Reutemeteut 24 juni 2022 om 21:44

23 jaar Herbert, 23.

0
Jacob Lohof 24 juni 2022 om 22:54

Tactisch overzicht of defensief rijden

0
Blackcanyon 25 juni 2022 om 06:16

Niet huilen Hoole. Kijk wat je hebt gedaan Daan. Je fiets is ruk, maar je ging niet stuk. Zo’n klimmetje voor de finish geeft een nadeel met jouw bouw. Maximale eruit gehaald, dus geen gemauw.
De Mol was voor jou een waardeloze knecht en dat is natuurlijk voor jou heel slecht. Hij moet zijn kopman bijstaan, dan kun je die jumbo’s verslaan. Die rijden lafjes met zo velen en dat begint me te vervelen.
Ik wil je vragen. Je zegt ik mag niet klagen. Doe dat dan ook niet.

Geen trui, maar ook weer niet in je hemd gezet. Je prestatie was zeker niet pet.

0
Dr. Freakowitz 25 juni 2022 om 07:20

Is het al Sinterklaastijd?

0
Blackcanyon 25 juni 2022 om 08:33

Nee, Freak op het NK worden geen cadeautjes uitgedeeld. En Hoole heeft er echt voor gereden.

0
Jacob Lohof 25 juni 2022 om 23:03

De mol kon ook niks doen, steeds die bijen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone