Cunego wil afsluiten in de Giro: “Anders in de Tour of Japan”
foto: Sirotti
donderdag 11 januari 2018 om 18:07

Cunego wil afsluiten in de Giro: “Anders in de Tour of Japan”

Damiano Cunego is voornemens om zijn loopbaan te beëindigen na de laatste etappe van de komende Giro d’Italia. De 36-jarige Italiaanse veteraan is daar echter allerminst zeker van. Zijn ploeg Nippo-Vini Fantini is namelijk afhankelijk van een wildcard, maar die zijn door de organisatie van de Giro nog niet openbaar gemaakt.

Il Piccolo Principe laat de beslissing over zijn afscheid daar niet aan vasthangen. “Ik zou heel graag mijn carrière in de Giro afsluiten”, vertelt hij in een interview met Velo-Club. “Maar mijn ploeg en ik moeten wachten totdat de organisatie de vier wildcards bekendmaakt (een daarvan is voor Androni-Sidermec-Bottecchia, red.). Waarschijnlijk gebeurt dat in januari. Maar als ik de Giro niet kan rijden, dan wil ik mijn loopbaan beëindigen in de Tour of Japan.” Die koers staat voor eind mei op het programma. Heel opvallend is het niet, want hoofdsponsor Nippo is een Japans bedrijf gespecialiseerd in logistiek.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
11 januari 2018 18:13
Het is maar de vraag of Cunego de kans krijgt de Giro te rijden. Androni is verzekerd deelname. En daarnaast zal Israel Cycling Academy ook wel van de partij zijn. De overige tickets naar Wilier en Nippo zou niet onlogisch zijn, maar je weet het maar nooit.
11 januari 2018 18:48
Je weet inderdaad nooit met voorzitter Vegni. Gaat hij aan Bardiani voorbij na vorig jaar, of is dat voor hem net een trigger om ze een nieuwe kans te geven? Hebben de mannen van Gazprom nog wat budget over? Als CCC vorig jaar economisch interessant was, is dat dit jaar dan verandert? Halen ze er een Amerikaanse ploeg bij voor de uitstraling? Het kan allemaal bij Vegni.
11 januari 2018 18:52
Edit redactie: foutje, bedankt!
11 januari 2018 19:07
Edit redactie: foutje, bedankt!
11 januari 2018 19:30
Edit redactie: foutje, bedankt!
11 januari 2018 21:55
Volgens mij een stunt van hem en zijn ploeg om automatische deelname te krijgen, de Giro kan dit niet maken om zijn ex-winnaar zijn afscheidstournee niet te gunnen.
11 januari 2018 22:04
En rijden op het mooiste merk racefiets dat er is. Dus uitnodigen!!!
11 januari 2018 22:05
Sorry, persoonlijk sentiment...
12 januari 2018 09:48
Met Canola, Grosu en eventueel Ponzi, Santaromita en Cunego kan Nippo maximaal 5 man aan de start brengen die ik Giro-waardig zou vinden waar goed de alternatieven als Gazprom en CCC lopen nou ook niet echt over van renners die een mooi schouwspel kunnen brengen.

Reacties zijn gesloten.