Cunego wil afsluiten in de Giro: “Anders in de Tour of Japan”

Door , donderdag 11 januari 2018 om 18:07
Cunego wil afsluiten in de Giro: “Anders in de Tour of Japan”

foto: Sirotti

Damiano Cunego is voornemens om zijn loopbaan te beëindigen na de laatste etappe van de komende Giro d’Italia. De 36-jarige Italiaanse veteraan is daar echter allerminst zeker van. Zijn ploeg Nippo-Vini Fantini is namelijk afhankelijk van een wildcard, maar die zijn door de organisatie van de Giro nog niet openbaar gemaakt.


Il Piccolo Principe laat de beslissing over zijn afscheid daar niet aan vasthangen. “Ik zou heel graag mijn carrière in de Giro afsluiten”, vertelt hij in een interview met Velo-Club. “Maar mijn ploeg en ik moeten wachten totdat de organisatie de vier wildcards bekendmaakt (een daarvan is voor Androni-Sidermec-Bottecchia, red.). Waarschijnlijk gebeurt dat in januari. Maar als ik de Giro niet kan rijden, dan wil ik mijn loopbaan beëindigen in de Tour of Japan.” Die koers staat voor eind mei op het programma. Heel opvallend is het niet, want hoofdsponsor Nippo is een Japans bedrijf gespecialiseerd in logistiek.

Dit artikel delen:

9 Reacties

SCIC 11 januari 2018 om 18:13

Het is maar de vraag of Cunego de kans krijgt de Giro te rijden. Androni is verzekerd deelname. En daarnaast zal Israel Cycling Academy ook wel van de partij zijn. De overige tickets naar Wilier en Nippo zou niet onlogisch zijn, maar je weet het maar nooit.

Geflitst 11 januari 2018 om 18:48

Je weet inderdaad nooit met voorzitter Vegni. Gaat hij aan Bardiani voorbij na vorig jaar, of is dat voor hem net een trigger om ze een nieuwe kans te geven? Hebben de mannen van Gazprom nog wat budget over? Als CCC vorig jaar economisch interessant was, is dat dit jaar dan verandert? Halen ze er een Amerikaanse ploeg bij voor de uitstraling? Het kan allemaal bij Vegni.

Shinzawai 11 januari 2018 om 18:52

Edit redactie: foutje, bedankt!

rahimns 11 januari 2018 om 19:07

Edit redactie: foutje, bedankt!

josi 11 januari 2018 om 19:30

Edit redactie: foutje, bedankt!

ambie 11 januari 2018 om 21:55

Volgens mij een stunt van hem en zijn ploeg om automatische deelname te krijgen, de Giro kan dit niet maken om zijn ex-winnaar zijn afscheidstournee niet te gunnen.

Plavka 11 januari 2018 om 22:04

En rijden op het mooiste merk racefiets dat er is. Dus uitnodigen!!!

Plavka 11 januari 2018 om 22:05

Sorry, persoonlijk sentiment…

hartstikkebedankt 12 januari 2018 om 09:48

Met Canola, Grosu en eventueel Ponzi, Santaromita en Cunego kan Nippo maximaal 5 man aan de start brengen die ik Giro-waardig zou vinden waar goed de alternatieven als Gazprom en CCC lopen nou ook niet echt over van renners die een mooi schouwspel kunnen brengen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.