Critérium du Dauphiné: UAE Emirates met McNulty en Kristoff

donderdag 27 mei 2021 om 14:58
Critérium du Dauphiné: UAE Emirates met McNulty en Kristoff

McNulty als leider in de Ronde van het Baskenland - foto: Cor Vos

UAE Emirates mikt in het Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni) op een goed klassement met Brandon McNulty. Mocht een etappe uitdraaien op een sprint, dan is Alexander Kristoff de aangewezen man om voor succes te zorgen.

Verder komen we de naam van Joe Dombrowski tegen. De Amerikaanse klimmer won goed twee weken geleden nog een zware bergrit in de Giro d’Italia, maar moest al in de eerste week opgeven wegens een hersenschudding na een valpartij in rit vijf. Dombrowski is nu echter weer wedstrijdfit en meteen opgenomen in de selectie voor de Dauphiné.

Met Mikkel Bjerg heeft UAE Emirates ook nog een kandidaat-ritwinnaar voor de individuele tijdrit in de gelederen. De Colombiaanse berggeit Andrés Camilo Ardila, de Noorse allrounder Sven Erik Bystrøm en de Portugese hardrijder Ivo Oliveira vervolledigen de selectie.

Tadej Pogačar, vorig jaar nog vierde in het Critérium du Dauphiné, gaat dit jaar voor een alternatieve voorbereiding richting de Tour de France. De Sloveen geeft de voorkeur aan een hoogtestage in Sestriere en de Ronde van Slovenië.

Selectie flag-ae UAE Emirates voor het Critérium du Dauphiné 2021 (30 mei-6 juni)
flag-co Andrés Camilo Ardila
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-us Joe Dombrowski
flag-no Alexander Kristoff
flag-us Brandon McNulty
flag-pt Ivo Oliveira

Dit artikel delen:

1 Reactie

Landeirovic 27 mei 2021 om 15:17

Mooie selectie. Hier Bjerg en Mcnulty die we in de Tour zullen zien en De La Cruz, Hirschi en Majka doen Zwitserland en Polanc met Pogacar Slovenië.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone