Corona hakte er flink in bij Guillaume Martin: “Ik was constant moe”
foto: Cor Vos
donderdag 1 juni 2023 om 16:27

Corona hakte er flink in bij Guillaume Martin: “Ik was constant moe”

Guillaume Martin koerste de laatste maanden naar de nodige ereplaatsen, maar kende een zeer moeizaam begin van het seizoen. De klassementsrenner van Cofidis laat in gesprek met Cyclism’Actu weten dat hij lange tijd last had van de naweeën van een coronabesmetting. “Ik wilde eigenlijk alleen maar slapen.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Martin is normaal een renner die bijna altijd op de afspraak is voor zijn wedstrijden, maar dit voorjaar wilde het maar niet vlotten. In koersen als Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië kwam hij niet verder dan een verre ereplaats. Er is echter een verzachtende omstandigheid: de 29-jarige Fransman had last van (de naweeën van) een coronabesmetting.

“Eerder dit jaar werd ik ziek van corona en vanaf dat moment heb ik alleen maar daartegen gevochten. Ik werd meerdere keren ziek en dat heeft zo zijn invloed gehad op mijn resultaten. Ik was constant moe en wilde eigenlijk alleen maar slapen. Het is tot nu toe het zwaarste en meest teleurstellende seizoen uit mijn carrière, als ik het vergelijk met mijn ambities.”

Klaarstomen voor Tour
Het lijkt nu echter weer de goede kant op te gaan met Martin, die nog een maand de tijd heeft om zich volledig klaar te stomen voor de Tour de France. Komende zondag zal hij aan de start verschijnen van het Critérium du Dauphiné. “Ik ben zeker nog niet 100% fit, maar er is gelukkig nog tijd om te verbeteren. De Dauphiné is wel een goede indicator van hoe ik ervoor sta.”

 
8 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2023
Iemand in mijn familie heeft long covid. Dat duurt al 2 jaar en is niet iets om grappen over te maken. Ook profrenners kunnen pech hebben met covid. Guillaume Martin hoort daar helaas bij. Hopelijk is hij spoedig bevrijd van deze ellende. Go go Guillaume!
1 juni 2023
Mensen hou op over corona; laat een ieder doen of laten wat ie wil, societaal maakt dat al lang allemaal niets meer uit. Par contre, voor profrenners die in een wedstrijd zeggen covid19 te hebben, zou ik heel graag zien dat e.g. de doping-authoriteit dat bevestig of ontkent via een test en B-test. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat veel renners covid19 sexier vinden als excuus dan "ziekjes" of gewoon "de benen waren op" "ik ga toch niet meer winnen". En gezien de societale psychose die nog steeds heerst omtrent het onderwerp (mondkapjes! niet zo dicht bij joh! ...) en de voorbeeldfunctie van profrenners is openheid hier gewenst.
  2 juni 2023
  Kom maar niet te dichtbij inderdaad. Mijn hemel.
Oei en ik had 2 dagen een stevige snotvalling en ben maar 2 keer geprikt én ik ben niet zo atletisch… ;)
  1 juni 2023
  Ik vermoed dat Guillaume heel blij is voor jou, dat je er zo goed vanaf gekomen bent!
  ‘Hoe had JIJ corona?’
  1 juni 2023
  De echte vraag is: hoe ben jij geprikt ???
  Ik wil maar zeggen: met zoiets kan je niet met zekerheid weten dat het van covid komt. Men trekt al snel die conclusie zonder verder onderzoek te doen. Verder is er aan long covid een grote psychosomatische factor.

Reacties zijn gesloten.