Cornelisse door slepende blessure weg bij Delta Cycling Rotterdam

vrijdag 24 maart 2017 om 08:09

Mitchell Cornelisse vertrekt per direct bij Delta Cycling Rotterdam. De 21-jarige zoon van Roompot-ploegleider Michel Cornelisse kampt met een slepende blessure aan zijn linkerbeen. “Ik zal een paar stappen terug moeten doen om uiteindelijk weer vooruit te komen”, zegt Cornelisse in het persbericht.

Oorzaak lastig te vinden
“Mitchell kampt al lange tijd met een probleem aan zijn linkerbeen waar hij momenteel verder voor onderzocht wordt”, legt manager Jim van den Berg uit. “Dit slepende ongemak gaf gebrek aan het vertrouwen en motivatie, beiden nodig om als renner het uiterste uit jezelf te halen. We hebben Mitchell in zijn zoektocht veel ruimte en mogelijkheden geboden in de hoop hem op die manier voldoende te faciliteren en motiveren. Gelukkig is de oorzaak van het lichamelijk ongemak inmiddels duidelijker. Toch kunnen we op dit moment niet genoeg voor elkaar betekenen. Daarom is in overleg besloten om de samenwerking per direct te beëindigen.”

‘Jammer, maar het is niet anders’
“Ik vind het jammer dat we nu afscheid moeten nemen, maar het is niet anders”, aldus Cornelisse, die afgelopen winter overkwam van de Rabobank-opleidingsploeg. “Delta Cycling heeft mij in de afgelopen periode enorm gesteund en gemotiveerd. Het was een fijne ploeg voor mij en ik ben dankbaar voor hun support. Ik ga me nu richten op herstel en hoop op deze manier de juiste motivatie weer te vinden die nodig is als renner.”

Eerder dit seizoen nam de opvolger van De Rijke ook al afscheid van Jordi Sloof en Robert Stannard. Onlangs is Gerco Pastoor (WPGA) wel aan de selectie toegevoegd.

Dit artikel delen:

8 Reacties

nietram 24 maart 2017 om 08:22

Balen dit.

Secondant 24 maart 2017 om 08:36

Michel die zijn zoon Mitchell noemt. Ik heb er om moeten gniffelen.

HoofdIsVrij 24 maart 2017 om 08:48

Qua resultaten doen onze continentale ploegen het erg goed, maar (los van bovenstaand artikel) intern lijkt het toch overal niet helemaal soepel te lopen. Hoe zou dat komen?

Wheely 24 maart 2017 om 09:40

Hopen op goed herstel en dan vind hij vast wel weer een mooie ploeg.

Verweggistan 24 maart 2017 om 10:53

@hoofdisvrij: Bij Destil zijn blijkbaar wat interne problemen door de fusie.
Maar ik denk dat bij dit soort berichten het vooral komt doordat wij van de Nederlandse ploegen dit soort berichten lezen en niet van de buitenlandse CT teams. En wellicht dat het ook meespeelt dat er in Nederland meer een overlegcultuur is; dat er tussen renner en ploegleiding afspraken worden gemaakt. Als Cornelisse weer fit is, kan hij vast wel weer bij Delta terecht.
Je leest soms wel van die berichten dat een renner geblesseerd is en dat de ploegleiding nooit eens komt informeren en dat aan het einde van het seizoen het contract niet wordt verlengd.

SolerEritrean 24 maart 2017 om 12:24

Ben benieuwd naar de aard van de blessure

SolerEritrean 24 maart 2017 om 12:24

Verder een spoedig herstel natuurlijk

maklukzat 24 maart 2017 om 17:25

Hier is blijkbaar wel meer aan de hand dan alleen die blessure. Bij Rabobank had hij ook al motivatieproblemen. Meer een gevalletje van iemand die niet geschikt is voor het profbestaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair