Corné van Kessel vindt in Deschacht-Hens-Maes nieuwe ploeg

woensdag 9 november 2022 om 12:27
Corné van Kessel vindt in Deschacht-Hens-Maes nieuwe ploeg

foto: Cor Vos

Corné van Kessel zal vanaf 1 januari 2023 uitkomen voor Deschacht-Hens-Maes. De 31-jarige Nederlander komt over van Tormans Cyclo Cross Team, waar hij niet kon rekenen op een verlenging van zijn aflopende contract.

Van Kessel tekent voor twee jaar bij de ploeg van algemeen manager Guido Verschueren, die blij is met de komst van de Nederlander. “Als ploeg zien we de komst van Corné als een sterke sportieve stap voorwaarts. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een vaste waarde te zijn in de top-10 van het internationale veldrijden. Wij hopen als team het laatste ontbrekende stukje te zijn die de puzzel in elkaar doet vallen om regelmatig mee te dingen naar een podiumplaats. We kijken er alvast naar uit om de samenwerking op te starten.”

Van Kessel heeft het in een persbericht eveneens over een stap vooruit. “Ik ben blij dat ik tot dit jonge, ambitieuze team kan toetreden. De kansen die ik er krijg, wil ik met beide handen grijpen om mij effectief in de top-vijf te manifesteren. Het viel me ook op hoeveel aandacht er wordt besteed aan de samenwerking en communicatie tussen staf en renners.”

Op 1 januari zal hij in de X2O-veldrit van Baal, in de thuisbasis van de geel-blauwe formatie, zijn nieuwe outfit tonen. De ervaren crosser zal de komende weken echter eerst nog te zien zijn in de kleuren van zijn huidige ploeg Tormans. Van Kessel maakt vrijdag in de Superprestigecross van Niel zijn rentree in het veld na een periode met blessureleed. Hij brak een maand geleden in Lichtaart bij een val op training zijn sleutelbeen en kwam sindsdien niet meer in actie.

foto: CX Team Deschacht- Group Hens- Maes Containers

Dit artikel delen:

7 Reacties

Deo 9 november 2022 om 12:51

Niet goed genoeg voor de combi weg – cross teams maar wel een uitstekende crosser

2
storm-biker 9 november 2022 om 13:10

Mooi dat hij een ploeg heeft gevonden, wel een slecht voor z’n wegprogramma. Op de weg is dit gewoon een clubteam en zal hij dus geen .1 of hogere koersen kunnen rijden.

1
platteprijs 9 november 2022 om 14:00

Wellicht valt daar een oplossing voor te vinden. Bijvoorbeeld een combinatie met Pauwels Sauzen, want die hebben ook niet zo’n brede selectie.

0
Zwarte Trui 9 november 2022 om 15:35

Koerst hij dan buiten criteriums veel?

0
Oblomov 10 november 2022 om 11:52

@Zwarte Trui

Dit jaar meer dan ooit…
https://www.procyclingstats.com/rider/corne-van-kessel/2022

Maar goed, lekker gaan ‘gravelen’, zou ik zeggen. Zou hij nog best eens leuke dingen kunnen gaan laten zien.

0
Lo squalo del lago di confine 9 november 2022 om 12:53

Wordt ook zo ongeveer gelijk de kopman daar!

0
De Capybara van de Conradkade 9 november 2022 om 17:44

Volgens mij is nog geen renner bij die ploeg beter geworden. Voorportaal voor het wielerpensioen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone