Corné van Kessel: “Van der Poel heeft geen hulp nodig om de titel te pakken”

zaterdag 9 november 2019 om 19:44
Corné van Kessel: “Van der Poel heeft geen hulp nodig om de titel te pakken”

foto: Cor Vos

Corné van Kessel staat zondag met de Nederlandse selectie aan de start van het Europees kampioenschap veldrijden in Italië. De Nederlanders azen met Mathieu van der Poel op de Europese titel. Maar of Van Kessel zijn steentje zal bijdragen aan deze mogelijke titel, dat is nog maar de vraag. “Ik denk niet dat Van der Poel hulp nodig heeft om te titel te pakken.”

Sterker nog, zondag zal er niet eens een teambespreking aan de veldrit voorafgaan. Dat laat de de 28-jarige Brabander weten aan het Eindhovens Dagblad. Het vertrouwen van de Nederlandse selectie in een nieuwe demonstratie van Van der Poel, die vorige week in Ruddervoorde succesvol zijn rentree in het veld maakte, is dus groot.

Constantheid
Van Kessel kan daarom zijn eigen wedstrijd rijden. De constante crosser van Telenet-Baloise eindigde in zijn laatste tien wedstrijden bij de eerste acht, maar durft zijn doelstelling niet hardop te zeggen. “Natuurlijk heb ik mijn dromen, maar ik moet ook reëel zijn. Als Van der Poel meedoet, dan is de kans op winst klein.”

Vorige week viel Van Kessel in Ruddervoorde op door in de beginfase brutaal met Van der Poel mee te rijden. Uiteindelijk eindigde hij – mede door pech – op de zevende plaats. Met een goed gevoel kan de Nederlander starten in Silvelle: “Het gevoel is goed.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Franco Ballerini 9 november 2019 om 20:10

Normaal gesproken wint de sterkste toch wel in de cross. Teamwork doet er niet zoveel toe, behalve natuurlijk bij de Nederlandse dames die Cant vorig jaar in een zetel brachten door achter elke ontsnapping van een landgenoot te jagen.

assen 9 november 2019 om 22:58

Ja, dat was schrijnend. Maar niet zo erg als bij het EK op de weg in Schotland.

john 10 november 2019 om 09:00

Ja het was wel frappant dat het Vos was in allebei die wedstrijden ,gelukkig kan ze vandaag geen landgenoot voor de wielen rijden

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone