Corné van Kessel mikt op top 10 tijdens WK veldrijden: “Ik voel me uitstekend”

maandag 25 januari 2021 om 13:24
Corné van Kessel mikt op top 10 tijdens WK veldrijden: “Ik voel me uitstekend”

foto: Cor Vos

Corné van Kessel hoopt na zijn toptienplaatsen in Hamme en Overijse ook komend weekend op het WK in Oostende bij de beste tien te eindigen. Een jaar geleden reed hij tijdens het WK in het Zwitserse Dübendorf nog naar de zevende plaats.

“Na het trainingskamp met het team voel ik me uitstekend. Dat resulteerde in een zesde plaats in Hamme en een achtste plaats in Overijse. Ook op het wereldkampioenschap heb ik de ambitie om in de top tien te eindigen”, laat Van Kessel weten via zijn ploeg Tormans. Voor de 29-jarige renner wordt dit zijn achtste wereldkampioenschap bij de elite, waarvan zijn vijfde plaats in het Luxemburgse Bieles in 2017 zijn beste resultaat was.

Het parcours in Oostende is Van Kessel onbekend. “Maar dat geldt, behalve voor de Belgen, voor iedereen. Het is na het Belgisch Kampioenschap van enkele jaren geleden namelijk slechts de tweede keer dat er een veldrit georganiseerd wordt. Toch denk ik dat de Belgen er geen voordeel uit halen, want we krijgen deze week namelijk nog een aantal keren de kans om de omloop te verkennen. Daarom plan ik dit jaar wel een verkenning daags voor de wedstrijd.”

“Vooral de strook over het zand spreekt me enorm aan. Ik bekijk dit WK als elke andere veldrit en ga er vol motivatie naartoe”, zegt hij tot slot.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 25 januari 2021 om 13:33

Dat is toch wel een voorzichtige ambitie van Corne, maar het is ook lastig omdat hij te kort komt voor het podium en hij al zijn hele carrière een abonnement heeft op plaats 5 t/m 8. Ik zeg plek 7 voor hem dit jaar.

Merlinappa 25 januari 2021 om 16:13

Als ik iemand een podium plek gun is het corné wel.

Jean Dumas 25 januari 2021 om 16:21

Goed mogelijk

Gitan 25 januari 2021 om 16:25

Ik hoop vooral dat hij weer niet in de weg gaat rijden en anderen ophoudt, waar hij dit seizoen toch vooral mee is opgevallen hier… :-)

Blackcanyon 26 januari 2021 om 00:30

Respect voor al die renners die elke week weer door weer en wind rijden, in de kou en de modder terwijl ze alleen bij de start 10 seconden in beeld zijn met alle anderen en dan nog 10 seconden bij de finish als ze tussen de 5e en 10e plek rijden. Je moet t maar op kunnen brengen, zeker als je op een punt in je carriere bent dat t niet meer beter wordt. Je bent dan niet eens beeldvulling.
Feitelijk bestaan de wedstrijden toch simpelweg uit een duel tussen MvdP en WvA, terwijl voor plek 3 dan nog Van Thourenhout, Iserbyt en Aerts meedoen.

ewoedski 26 januari 2021 om 07:35

Je vergeet de brit

Pizzi 28 januari 2021 om 15:23

Hup papa Corné!

Headlines

Populair

Materiaalzone