Corendon maakt terugkeer als hoofdsponsor in het veldrijden
Foto: Crelan-Corendon
woensdag 13 september 2023 om 19:48

Corendon maakt terugkeer als hoofdsponsor in het veldrijden

Crelan-Corendon, zo zal de veldritploeg van de broers Philip en Christophe Roodhooft het komende seizoen heten. Dat is opvallend, want Corendon heeft een al stevig verleden in de wielersport.

In 2014 begon de samenwerking met de Roodhoofts, als hoofdsponsor van de Corendon-Kwadro-ploeg. Laurens Sweeck maakte toen al deel uit van de ploeg, en hij zal – samen met Belgisch kampioene Sanne Cant – ook nu voor topprestaties moeten zorgen. Via Beobank-Corendon en later Corendon-Circus, bouwde de Nederlandse touroperator later ook mee aan de groei van de wegploeg. Tot eind 2019 de wegen van de twee partijen scheidden.

“Het was niet moeilijk om hen te overtuigen om terug in de ploeg te stappen”, aldus manager Philip Roodhooft. “Ik moest de vraag niet eens stellen. We gingen samen op de koffie, en van het een van het ander. We kennen elkaar al negen jaar, en ik ben Corendon ook altijd blijven volgen.”

Corendon ziet één belangrijke reden om haar sponsoractiviteiten te hernemen. “Onze naamsbekendheid is nog niet zo hoog in België als in Nederland. Maar onze plannen in België zijn groot: we willen daar twee eigen hotels openen en vanuit Brussel veel meer reizigers vervoeren. Door corona zijn we met sponsoring moeten stoppen, maar we hebben nog altijd een bijzondere vertrouwensrelatie”, vertelt Corendon-oprichter Atilay Uslu.

 
4 Reacties
Sorteer op:
13 september 2023
Betekent dit dat we geen Alpecin Deceuninck zien in het veld?
    13 september 2023
    Dat vraag ik me ook af.
    13 september 2023
    Uh nee. De Roodhooft's hebben meerdere veldrit ploegen en dit is er één van.
14 september 2023
Corendon - Kwadro (CT) 2014 had een Diether Sweeck, een Hendrik Sweeck en een Laurens Sweeck in de aanbieding, maar die Leurens Sweeck vind ik nergens terug.

Geef een reactie