‘Corendon-Circus geïnteresseerd in Sacha Modolo’

zaterdag 26 oktober 2019 om 18:07
‘Corendon-Circus geïnteresseerd in Sacha Modolo’

foto: Cor Vos (archief)

Corendon-Circus zou hengelen naar de diensten van de Italiaanse spurter Sacha Modolo. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Modolo zag zijn contract na een tegenvallend seizoen bij EF Education First niet verlengd worden, en dus kan de Italiaan op zoek naar een nieuwe ploeg. 

Israel Cycling Academy, dat eerder al geïnteresseerd was in de Italiaanse sprinter, krijgt dus concurrentie van de Belgische ProContinental-formatie van Mathieu van der Poel.

De 32-jarige coureur kan terugkijken op een matig seizoen. Modolo wist daarin – mede door een recent ontdekte voedselintolerantie – tot nul zeges te komen. Dat terwijl de spurter in zijn carrière al 46 keer het zegegebaar mocht maken, waaronder in twee etappes in de Giro d’Italia.

Bij Corendon-Circus zou Modolo een versterking zijn voor de klassiekerkern rondom Van der Poel. In 2017 eindigde de Italiaan nog als zesde in de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast kan Modolo zijn ervaring delen met Tim Merlier, de spurter van het team.

Dit artikel delen:

8 Reacties

hanzul 26 oktober 2019 om 18:16

Snap ik persoonlijk niet of moet willen knechten.

ChefSpijker 26 oktober 2019 om 18:37

Een combinatie van lijkt me. Knechten en in kleinere wedstrijden nog voor zichzelf sprinten. Reed een paar jaar geleden wel een sterk Vlaams voorjaar.

robert-jan 26 oktober 2019 om 19:27

Misschien wel een perfecte lead out voor Merlier in grotere koersen en dan voor eigen kans in de kleinere rondjes. Ken hem verder niet goed genoeg om echt te kunnen oordelen of dit een toegevoegde waarde zou zijn voor de ploeg.

Samlambeej 26 oktober 2019 om 18:20

Aan het kwakkelen deze Modolo. Corendon wil dus 'geleidelijk aan' naar de Worldtour toegroeien. Ben eigenlijk niet zeker of dat altijd de voordeligste manier is. De sponsor moet natuurlijk ook mee willen.

DemarrErik 26 oktober 2019 om 20:21

Niet zo’n hele gekke gedachte dit. Sprinters halen vaak veel UCI punten binnen, en is dus een goede tactiek om bovenaan de klassementen te eindigen.

Had liever ook gezien dat ze het grootste talent binnen haalden. Maar in zijn goede tijden was Modolo wel een garantie voor veel top 10 plekken zonder hele goede ondersteuning.

HSV 26 oktober 2019 om 21:15

Zou corendon zelf wel eens willen horen over hun plannen. En of Vervaecke echt komt en die andere genoemde namen. Nu is alles eigenlijk speculatie.

leegloper 26 oktober 2019 om 22:48

Modolo voor de punten? Verder vind ik hem niet echt bij Corendon passen. Afgelopen jaren hebben meer teams een allegaartje bijeengekocht voor de UCI-punten en dat liep niet altijd goed af.
En is er nu nog steeds niets bekend over Weening en Van Schip? Het begint nu nijpend te worden. Zeker Weening lijkt me direct interessant voor Corendon.

john 27 oktober 2019 om 08:50

Volgens Het Nieuwsblad heeft hij voor een jaar getekend

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair