Cookson hoopt op volledige openheid in Britse zaak omtrent Sky-pakket

Cookson hoopt op volledige openheid in Britse zaak omtrent Sky-pakket

foto: Sirotti

donderdag 15 december 2016 om 18:38

Sir David Brailsford moet op 19 december voor een parlementair comité verschijnen om tekst en uitleg te geven over het mysterieuze medische pakket dat Sir Bradley Wiggins ontving tijdens het Critérium du Dauphiné 2011. UCI-voorzitter Brian Cookson hoopt dat Brailsford zich transparant opstelt, vertelt hij aan The Times.

Onbegrijpelijk
Cookson kan het rookgordijn van Brailsford, die niet wil zeggen wat er in het pakket zag, maar moeilijk begrijpen. “Ik hoop dat er volledige openheid van zaken gaat zijn tegenover het comité”, vertelt Cookson. “Het verbaast me dat er één specifiek pakket uitgevist is en ik begrijp niet waarom dit het geval is, tenzij er iemand is geweest die gelekt heeft dat er mogelijk een verdacht iets in zat dat men liever niet in de openbaarheid ziet.” Het Brits anti-dopingagentschap heeft ook onderzoek naar het bewuste pakketje gedaan.

Rol van Cookson
Simon Cope, lid van de Britse wielerbond, leverde het pakket in 2011 via Zwitserland af bij Sky in Frankrijk. Saillaint detail: Cookson was op dat moment voorzitter van de British Cycling, zoals de bond heet. “Nee, ik ken de inhoud van het pakket totaal niet. Ik kijk er niet van op dat er pakketjes bij teams zijn gebracht. Denk aan pedalen, schoenen, medische producten, et cetera. Ik ben ervan overtuigd dat dit te allen tijde gebeurt, omdat de ploegen altijd onderweg zijn. […] Maar om eerlijk te zijn, snap ik niet waarom men zo mysterieus over dat pakketje doet.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

Romāns Vainšteins 15 december 2016 om 18:51

Als er geen eerlijk waar geen knetterharde dope in zat ligt die zweem er in ieder geval onuitwisbaar overheen met die oliedomme soap er omheen.

0
schipperaar 15 december 2016 om 18:54

Transparant, volledige openheid, Brailsford kreeg zn medicijnen tegen aambeien, ligt nogal gevoelig natuurlijk.

0
Kingstown 15 december 2016 om 19:34

Als niemand weet wat erin zat waarom wordt er dan gesproken over een _medisch_ pakket?
En voor een parlementair comité verschijnen? Serieus? lol. De wereld is echt compleet doorgedraaid.

0
LutsenkoFan 15 december 2016 om 19:44

Die Cookson zit ook op zn knieen bij dave elke keer dat er klachten zijn over sky.

Dus denk niet dat dit een staart krijgt.

0
Magikdatzeggen 15 december 2016 om 19:50

Complete openheid van SKY? Ik geloof er niks van.

0
Sagan=hulk 15 december 2016 om 20:07

Cookson zelf is gewoon een marionet van dat hele Brits wielrennen en Team Sky. Zolang hij uci-voorzitter is zal Sky altijd met alles wegkomen. Hopelijk komen we binnen een aantal jaar, als er een nieuwe voorzitter is, toch te weten wat Brailsford allemaal heeft mispeutert.

0
Viktrodriguez 15 december 2016 om 21:08

De ironie is vrij groot dat uitgerekend de UCI hierover openheid vraagt. Die hebben zelf nogal een dubieuze handel en wandel.

0
Peter de Grote 15 december 2016 om 22:22

In de wielrennerij geldt er nu eenmaal een code dat niet alles mag gezegd worden ook niet zonder ‘zogezegde pakketjes’ die wel of niet koosjer zijn. Mij verbaasd het niet dat Brailsford niks zegt over dit onderwerp.

0
vlek 15 december 2016 om 22:43

Schoenen, pedalen en (toegestane) medische producten zullen inderdaad wel eens met spoed toegezonden worden. De kans dat het zo’n pakketje betrof was vrij klein, de twijfelachtige reactie na de berichten over dit pakketje maakte het helemaal onwaarschijnlijk dat hier iets onschuldigs was opgestuurd. De schijn hebben ze hoe dan ook behoorlijk tegen, maar ik verwacht dat het daar verder wel bij zal blijven. Weinig mensen die daadwerkelijk belang hebben bij het volledig onthullen van een stinkend zaakje.

@ Peter de Grote; Brailsford heeft wel degelijk dingen gezegd over deze zaak. O.a. dat de bus niet aan de finish stond op de bewuste dag. Misschien dat hij wat betreft tranfers jou code wel naleeft, maar op dit soort onderwerpen snijdt hij zichzelf nog wel eens in de vingers door zaken te melden die later niet waar blijken.

0
Peter de Grote 15 december 2016 om 23:11

@vlek: Van die bus weet ik wel maar wij weten nog niet de helft van bepaalde mensen in de wielrennerij en dat gaat altijd zo blijven. Ik denk dat je dat eerlijk gezegd niet wil weten.

0
RiGHT 16 december 2016 om 10:51

slightly off-topic – wat zal overname door Fox van Sky als gevolg hebben voor de Sky ploeg? blijft Sky een geheel apart/autonoom geheel bij Fox? Of verdwijnt de merknaam Sky?

0
Doordrijver 16 december 2016 om 16:36

Slim was geweest al men inderdaad meteen had gezegd dat dit pedalen of iets dergelijks waren. Nu blijft het ‘een mysterieus pakje’.

0
Spinergy 20 december 2016 om 13:49

Cookson hoopt vooral dat zijn zoon 1-1-2017 nog werk heeft.
Pedalen bijv. zijn via elke verdeler in een land te verkrijgen, dat hoeft niet iemand van de bond te doen.
Als Sky in de Eneco Tour pedalen nodig heeft, komen die pedalen gewoon uit Nunspeet.

0
Ideefiks 20 december 2016 om 19:13

Brailsford heeft inmiddels gesproken. Geen transparante taal maar wartaal. Het kleine inktvlekje begint stevig over de hele pagina uitgesmeerd te worden.
En daarmee een lakmoesproef voor Cookson !
Toon je spierballen, Brian !

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone