Contador: “Zo’n groot verschil had ik niet verwacht”

Contador: “Zo’n groot verschil had ik niet verwacht”

foto: Sirotti

zondag 21 augustus 2016 om 14:01

Kopman Alberto Contador kreeg met zijn Tinkoff-ploeg gisteren 52 seconden van Sky en Movistar aan zijn broek in de ploegentijdrit. De Spaanse topfavoriet voor de eindzege in de Vuelta a España blijft echter rustig. “Er komen nog twintig etappes”, vertelt hij aan AS

Goede benen
Waar Froome de komende weken naar eigen zeggen zijn goede benen nog moet vinden, zijn die bij El Pistolero al aanwezig. “Zo’n groot verschil had ik niet verwacht, laat dat duidelijk zijn. We moeten het dag per dag, rit per rit bekijken. Het is altijd moeilijk om met een ploegentijdrit te beginnen, omdat je in de week voorafgaand aan een grote ronde zo rustig traint. Maar ik voel me erg goed. De ploeg heeft z’n best gedaan, meer zat er niet in vandaag.” Ploegleider Steven de Jongh zag waar het mis ging: “Na tien kilometer begonnen een paar mannen het moeilijk te krijgen. Michael Gogl, Manuele Boaro, Daniele Bennati en Alberto moesten daardoor meer werk doen, waardoor we iets aan tijd verloren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

xistnc 21 augustus 2016 om 14:17

Van een ploeg die ei-zo-na uit elkaar valt, kun je vermoedelijk niet veel meer dan dit verwachten. AC is niet meer de renner die grote ronden in zijn eentje naar zijn hand zet, met of zonder ploegmaats in een rol als helper of tegenstander. Ik ben benieuwd of hem dat gaat opbreken deze Vuelta. Over zijn eigen vorm hoeven we vermoedelijk niet te twijfelen.

123poetertjes 21 augustus 2016 om 14:19

Hij kan zich beter wel zorgen maken. Quintana en Froome zijn namelijk een stuk beter in vorm en Contador was sowieso al niet te topfavoriet. Dat las ik het gister in elk geval in een WF-artikel waar een of andere Spanjaard werd geïnterviewd.

Fast Freddy 21 augustus 2016 om 14:47

Ik verwacht een degelijke top 5 van Froome en Quintana. Niet meer. Knallen in de Vuelta na de Tour is gewoon te zwaar. Bertje en Kruijswijk zijn frisser en hebben beter kunnen pieken. Chaves is even afwachten. Die is nog jong en heeft al voor en klassement gereden in de Giro.

Davide_Formolo 21 augustus 2016 om 15:05

Om heel eerlijk te zijn vind ik zijn team ook niet zo best, en al zeker niet voor een ploegentijdrit. Verbaast me dus niks dat hij al flink tijd heeft verloren.

Orakel 21 augustus 2016 om 16:18

*** Contador
** Chaves, Quintana, Kruijswijk
* Froome, López, Valverde, Sánchez, Talansky

De ploegentijdrit doet hier niets aan af.
Frisheid, daar gaat het om.