Contador: “Transfer Froome vind ik heel logisch”

maandag 20 juli 2020 om 16:51
Contador: “Transfer Froome vind ik heel logisch”

foto: Cor Vos (archief)

Alberto Contador begrijpt dat Chris Froome de deur achter zich dichttrekt bij Team Ineos en naar Israel Start-Up Nation vertrekt. De voormalige rivaal denkt dat Froome bij een andere ploeg het Team Ineos lastig kan maken. “De transfer van Froome kan alles nog spannender maken”, zegt Contador tegen Cyclingnews.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik vind de transfer heel logisch”, aldus de Spanjaard. “Hij heeft vier keer de Tour de gewonnen, de Giro en de Vuelta en hij voelt dat hij nog steeds sterk genoeg is om mee te strijden in deze wedstrijden. Ik denk dat Bernal een renner is die zijn stempel drukt op het komende tijdperk. Hij groeit heel snel. Als Froome bij Team Ineos was gebleven, had hij zijn doelen moeten veranderen of moeten gaan werken voor Bernal.”

Ondersteuning voor Froome
Contador ziet een win-winsituatie. “Israel Start-Up Nation wil een niveau omhoog en in theorie kan je nog geen nieuwkomers presenteren tot augustus. Maar ik ben er zeker van dat zij om zich heen kijken voor renners die Froome kunnen ondersteunen. Anders kan je als ploeg ook niet profiteren van wat Froome je te bieden heeft”, legt ‘El Pistolero’ uit.

Kan Froome volgend jaar dan ook Team Ineos het vuur na aan de schenen leggen? “We moeten Jumbo-Visma niet vergeten”, zegt Contador. “Zij kunnen Team Ineos tot het uiterste dwingen, maar de transfer van Froome kan alles ook nog spannender maken. Dat is zeker. […] Voor mij zal Froome volgend jaar zeker nog een van de topfavorieten zijn in de Tour de France.”

Geen comeback Contador
Overigens laat de 37-jarige Contador in het interview weten dat hij een comeback als wielrenner uitsluit. Niet lang geleden reed hij nog een nieuw record van de Everesting Challenge. “Ik hou van koersen en ik volg het heel graag, maar ik heb het wielrennen op de best mogelijke manier verlaten”, zegt de in 2017 gestopte Spanjaard.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Titaantje 20 juli 2020 om 17:32

Ik ben ook enthousiast over deze transfer (buiten de algemene moreel-ethische discussies over Israel die hier soms oppoppen). Met Dan Martin heeft Israel al 1 topluitenant, en ik zie ze er nog wel 2 halen van het niveau Porte en Teuns, dan heb je toch al een hele gedegen ploeg gecombineerd met Neilands en Politt.

Ik ben blij dat Israel een grote kopman aantrekt, anders blijven ze ook maar onderaan de WT ranglijst hangen zoals NTT ookal een paar jaar doet.

0
Limal 20 juli 2020 om 18:04

Ik heb wel nog nooit een werker gezien in Dan Martin – die gaat dan moeten leren om in functie van een kopman een col aan een egaal tempo op te rijden, en dat op pensioengerechtigde leeftijd…

0
Jungle Man 20 juli 2020 om 19:20

Ik vrees toch dat Froome inmiddels is voorbijgestreefd door mannetjes als Bernal en Pogacar.
Eerst nog maar eens zien wat ie nog kan na zijn ongeluk van verleden jaar.

0
Panache 20 juli 2020 om 19:35

Indien Froome op 98% van zijn beste niveau zit, dan is hij podiumkandidaat. Als Pogacar op 98% van zijn Vuelta niveau zit, dan haalt hij niet eens de top-10 in de Tour. Je kan er op verschillende manieren naar kijken. Over 2-3 jaar is het vast anders, maar 2020-2021…?

0
Fikret 21 juli 2020 om 13:26

Ik denk dat Froome dit jaar 2de wordt in de Tour, volgend jaar buiten de top 5 en dat die 5de eindoverwinning er niet meer komt.

0
Romāns Vainšteins 20 juli 2020 om 19:49

Het had dit jaar al moeten zijn. Gemiste kans voor iedereen.

0
Kannibaal van Schepdaal 20 juli 2020 om 22:45

Je kunt natuurlijk niet voorbij aan het feit dat Froome twee jaar ouder is geworden, en dus wellicht minder goed, en dat Pogacar een jaar ouder is geworden, en dus wellicht beter.

En dat Froome terugkomt van een hele zware blessure, en Pogacar tenminste dit jaar al iets gepresteerd heeft.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone