Contador kijkt uit naar Vuelta: “Ik geloof in een nieuwe eindzege”

Door , zondag 7 augustus 2016 om 12:02
Contador kijkt uit naar Vuelta: “Ik geloof in een nieuwe eindzege”

Contador bij zijn rentree in San Sebastián - foto: Sirotti

Alberto Contador zegevierde gisteren in de Vuelta a Burgos. Na de teleurstelling in de Tour de France hervatte de Spaanse kopman van Tinkoff al de competitie in Clásica San Sebastián. De Olympische Spelen kwamen te vroeg, maar tegelijkertijd wist hij in Burgos de eindzege op te eisen. “Tegen de Vuelta wil ik honderd procent zijn”, tekent Sporza op.

“Ik word iedere dag ietsje beter”, zegt El Pistolero. “Ik had de voorbije weken nochtans niet veel kunnen trainen omdat ik moest herstellen van mijn blessures uit de Tour. In de eerste vier ritten in Burgos deed ik het rustig aan, omdat ik wist dat er in de slotrit mogelijkheden lagen.”

‘Burgos was een positieve test voor de Vuelta’
De laatste etappe was ook direct de lastigste, met aankomst bergop. Sergio Pardilla was al vertrokken voor de dagzege, daarachter ging Contador de strijd aan met de anderen. “Ik was verrast toen een BMC-renner een stevige versnelling uit zijn dijen schudde. Eerst dacht ik dat het Samuel Sanchez was. Maar toen ik te horen kreeg dat het om Ben Hermans ging, besefte ik dat ik die niet te ver mocht laten rijden.”

Alles stond dicht bij elkaar. Uiteindelijk reed Contador naar een tweede plaats en hield hij één seconde over op Hermans en Pardilla. “Deze Ronde van Burgos was ongetwijfeld een positieve test voor de Vuelta”, vertelt de klimmer. “Ik reed de voorbije dagen wel rond met een hoge hartslag, maar voel me iedere dag ietsje beter. Tegen de Vuelta wil ik honderd procent zijn. Ondanks het sterke deelnemersveld geloof ik in een nieuwe eindzege.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Abraham Olano 7 augustus 2016 om 12:12

‘Positieve test’ :-). Die wielerhumor hier altijd weer op zondag….

vevie 7 augustus 2016 om 12:13

Contador wint de Vuelta. Ik zie niemand in staat hem te stoppen.

Japsie 7 augustus 2016 om 12:21

Veel zal afhangen van de concurrentie. Ik gok dat Froome geen Vuelta zal rijden. Purito is gestopt. Valverde is op. Nibali is out. Wellicht Aru. Ik verwacht dat Quintana de Vuelta wel zal willen winnen, dat verwacht men bij Movistar ook wel van hem.

Bizziecle 7 augustus 2016 om 12:28

Chaves en Landa wsl kunnen ook concurrenten zijn

Pingdo 7 augustus 2016 om 12:32

En Gesink!

Polleke 7 augustus 2016 om 12:41

Hij dacht dat het Sanchez was…dan moet hij wel erg kapot gezeten hebben…

Japsie 7 augustus 2016 om 12:59

Chaves en Gesink idd nog even vergeten. Landa lijkt me niet goed genoeg, en heeft toch ook al een halve Giro en Tour in de benen.

Javier 7 augustus 2016 om 13:12

Kruissieee

123poetertjes 7 augustus 2016 om 13:18

Kijk eens aan, geen underdogrol dit jaar. Al zal dat nu ook echt ongeloofwaardig zijn geweest, hij en niemand anders is de torenhoge favoriet en zijn grootste belager heeft vandaag z’n bekken gebroken. Hooguit Chaves en Lopez, misschien Quintana die hem ervan af kunnen houden (oh Colombia toch…) , of er moet weer een vreemde naam opstaan.

Johnny7 7 augustus 2016 om 13:26

Zolang die ratjes van Tinkoff, die ondertussen toch al een contract voor volgend jaar hebben, hem gewoon gaan ondersteunen moet de winst in de Vuelta toch wel te doen zijn.

Edit redactie: Niet doen

Koel 7 augustus 2016 om 13:59

Ik gun het hem van harte!
Benieuwd naar de verrichtingen van Gesink, ik verwacht niet dat Kruijswijk op hetzelfde niveau als in de Giro zal zijn.

vlek 7 augustus 2016 om 14:06

Ik schat hem in als de topfavoriet, met Quintana als grootste uitdager. Chaves, Talansky, Gesink, Sanchez en voorlopig ook Lopez zijn normaal een klasse minder. Kruijswijk zou met zijn benen van de Giro misschien wel het niveau van Contador kunnen halen, maar haalt hij die vorm ook in een zomers Spanje? Ik twijfel daar nog aan

IlPirata 7 augustus 2016 om 14:53

De vuelta wordt gewoon een duel Contador-Quintana en daarna een hoop subtoppers voor plek 3. Froome kan startenin de vuelta natuurlijk, maar komt over het algemeen te kort in de Vuelta (door TdF), de laatste jaren dan.

Pantani77 7 augustus 2016 om 14:53

Leuk al dat chauvinisme met gesink kruiswijk enz, maar als Bertje zijn niveau haalt kan niemand aan hem tippen;!de Hollanders zijn dan slechts opvulling voor top 10.Hooguit dat quintana een goeie uitdager is maar die heeft al een hele ronde in zijn benen. Betwijfel of froome überhaupt mee gaat doen, en denk niet dat sky landa gaat oproken.ben wel benieuwd wat het duo chaves/yates kan

RaketVuist 7 augustus 2016 om 15:55

Ik weet niet hoe goed Kruijswijk is bij hogere temperaturen, maar anders zie ik hem de strijd wel aangaan met Contador.

sstijnntje 7 augustus 2016 om 16:10

Contador is de enige favoriet voor Vuelta. Op 7 minuten volgt dan Chaves, Lopez, Gesink, Talansky en Quintana in die volgorde. Paar outsiders (Geniez, Sanchez, Peraud, Konig) vullen de top 10.

Welleke 7 augustus 2016 om 22:53

Contador is niet meer dé Contador van een paar jaar geleden. Hij gaat écht niet met een groot verschil winnen. In die veld moet hij wel kunnen strijden voor podium.

Van Gesink heb ik al tijden niets meer vernomen. Geen idee wat ik daarvan mag verwachten. Kruijswijk verwacht ik niets van, maar dat deed ik voor de Giro eerlijk gezegd ook niet…

Covadonga 7 augustus 2016 om 23:14

Gesink? Eerst maar eens zien of die start. Dat zou al een mooie eerste stap zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.