Contador is somber: “Er zijn niet veel kansen meer”

Contador is somber: “Er zijn niet veel kansen meer”

foto: Sirotti

dinsdag 30 augustus 2016 om 18:26

Alberto Contador hikt in het algemeen klassement aan tegen een achterstand van bijna drie minuten op leider Nairo Quintana. “Ik sta al ver achter, de kansen op de eindoverwinning zijn heel erg ver weg”, beseft de 33-jarige Spanjaard in gesprek met Cycling Weekly.

Tactisch plan omgooien
El Pistolero gaat verder: “Ik moet onze tactiek analyseren, misschien had ik iets voorzichtiger moeten zijn. Als ik terugkijk op de afgelopen drie etappes, dan was ik soms iets te impulsief. Toen ik aanging, had ik er misschien iets meer aan moeten denken. Maar zo ben ik nu eenmaal en het is moeilijk om mijn koersstijl aan te passen. Ik moet de kansen pakken die zich voordoen. Maar met de ritten die nog in het verschiet liggen, zijn de kansen om aan te vallen gelimiteerd. We hebben niet zo veel tactische opties. Ik ga wel het maximale geven en ben me bewust van de drie minuten achterstand. Nairo laat zien dat hij heel erg sterk is en dat maakt het nog gecompliceerder.”

Dit artikel delen:

46 Reacties

Hakkie2 30 augustus 2016 om 18:30

Als Contador gister rustiger had nagedacht en niet zo vroeg had aangevallen, had Gesink gewonnen. Maar aan de andere kant: na zagen we 10km strijd tussen de favorieten en dat is toch wat wielrennen zo mooi maakt. Kortom: gewoon weer aanvallen Contador! De Aubisque kan het hele klassement nog omgooien…

Janjanssen98765 30 augustus 2016 om 18:35

Contador moet inderdaad gewoon op zijn instinct blijven koersen.

Jandepandaman 30 augustus 2016 om 18:46

Mompelt iets met Giro 2016… Tij kan zomaar keren Bertje, gewoon scherp blijven!

Wielerfan1987 30 augustus 2016 om 18:47

@Hakkie,

Ik meen dat het gister Quintana was die (op beeld althans) de eerste speldenprik plaatste vanuit de groep van favorieten.

Maar ik ben het met je eens, als die twee kemphanen iets terughoudender waren geweest (met name Quintana) dan had Gesink nu een prachtige zege.
Het zit hem ook niet mee in de grote ronden waar hij eerder al een grote kans op rit in de Giro verloor toen in de laatste zes kilometer zijn ketting eraf liep…

Komende week dan maar!!

Johnny7 30 augustus 2016 om 19:07

Quintana en Froome moeten ook nog een keer die klap krijgen, ze hebben allebei de Tour op hun uiterste gereden dat moeten we een keer gaan terug zien in deze Vuelta.

Als hij vanaf nu elke etappe tijd terug ging pakken.. maar nee zelfs ik al Contador fan heb er niet veel meer vertrouwen in. Mocht bij zich nog goed voelen dan gewoon aanvallen tot hij erbij neervalt. Liever 155e en alles gegeven hebben dan 5e en afwachten…

Bertvd 30 augustus 2016 om 19:19

Ik juichte het toe dat hij voor een jaar bijtekende. Maar soms twijfel ik of het wel zo verstandig was.

alsjewint 30 augustus 2016 om 19:21

@Hakkie2

Voor Contador is het over en sluiten in de grote rondes. Zijn tijd is voorbij. Voor sommigen heel jammer voor anderen iets minder. Zijn hoofd wil nog wel, maar zijn lijf laat het afweten. Hij kan consolideren en wellicht top 10 halen of misschien stapt hij wel teleurgesteld af als hij telkens het deksel op zijn neus krijgt als hij wat probeert. De Aubisque zal hem al helemaal geen goede herinneringen opleveren. Daar maakte Rasmussen in 2007 gehakt van hem.

klootje kriekeljon 30 augustus 2016 om 19:26

De ene Bert is de andere niet. De ene is een held in zijn sport en de ander heeft een banaan in zijn oor.

Hakkie2 30 augustus 2016 om 19:30

@alsjewint: ik zou de man die Parijs-Nice had moeten winnen en Baskenland won dit jaar niet zo maar afschrijven. De Tour niet meer, maar de Giro en/of de Vuelta kan volgens mij prima volgend jaar.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2016 om 19:30

In mijn optiek gewoonweg 8-voudig grote ronde winnaar, de Scarponi giro en Andy tour gewoon terug op het palmares ermee.

….en die ene gele terug trui naar Michael aub

Rosanero 30 augustus 2016 om 19:32

Ik denk dat ik hierboven iets heb gelezen dat mij vandaag de grootste lach heeft bezorgd van alles dat ik las of zag.

schipperaar 30 augustus 2016 om 19:33

Op 33 ben je nog nie versleten, koerst met zn hart maar zou beter zn meter in de gaten houden, hopelijk kan ie in de tijdrit nog goedmaken of een ouwerwetse Monster ontsnappping zoals op de Telegraaf die hem uitgewoond aan de voet van de alpe d’huez bracht.

alsjewint 30 augustus 2016 om 19:41

@Hakkie2

Ik wil geloven dat de WT etappekoersen van een week nog speelbaar zijn voor Contador, maar een Grote Ronde gaat hij niet meer winnen. Het zit ook niet in zijn karakter om op voorhand te accepteren dat hij zal starten met de wetenschap dat hij niet (meer) kan winnen. Dat tekent een zekere winnaarsmentaliteit. Ik moet nog zien of hij het volgend jaar kan opbrengen om zich uit de naad te rijden als knecht voor Bauke.

Hakkie2 30 augustus 2016 om 19:44

@alsjewint: hij is natuurlijk ook helemaal geen knecht voor Bauke. Contador kan rondes winnen of in elk geval podium rijden, Mollema heeft zulke slechte derde weken dat hij nooit zo ver zal komen. Contador is de kopman daar volgend jaar, als die overstap inderdaad door gaat. En dan mag Mollema tweede man spelen of de andere ronde rijden. En dan maar hopen dat Contador voor de Giro gaat, dan kan Mollema naar de Tour.

alsjewint 30 augustus 2016 om 19:47

@Schipperaar

Je kunt volgens mij niet in zijn algemeenheid stellen dat je op je 33e nog niet versleten bent. Dat ligt er maar net aan wat je al voor de kiezen hebt gehad. Contador heeft door zijn aanvallende stijl niet bepaald zuinig gekoerst, dus zal hij iets meer een jasje uitgedaan hebben dan sommige anderen. Verder heeft hij de laatste tijd ook iets teveel op de grond gelegen, waar je ook niet van opknapt. Hij zal nog best zijn goede dagen kennen, mogelijk een keer een rit winnen of een ronde van een week. Maar de eindzege in een Grote ronde gaat niet meer lukken.

Romāns Vainšteins 30 augustus 2016 om 19:47

Zou Contador al roeien ?

Johnny7 30 augustus 2016 om 19:49

@alsjewint
Hou toch op man, je zet jezelf voor schut. Wat meer respect voor een 9-voudig winnaar van een grote ronde ja?
Als Valverde zich op zijn 36e nog 3 grote rondes per jaar in de top10 kan rijden dan kan Alberto op zijn 33e zeker nog een gooi doen naar een Vuelta of Tour. Zijn we Horner vergeten? dan heeft hij de komende 8 jaar nog een kans om een grote ronde te winnen.

Een Contador met één been rijd overigens nog sneller een berg op dan Mollema met 2 benen dus laat de grapjes maar achterwege.

Mac-S 30 augustus 2016 om 19:52

@klootje: Bert had geen banaan in zijn oor, dat was Ernie.

KnightBiker 30 augustus 2016 om 20:01

+1 Johnny
Wat een opportunitisch geneuzel allemaal! Vergeet allemaal niet dat contador Ook als hij niet geweldig is toch een konijn uit de hoed kan toveren omdat hij Ook durft te rijden om te winnen, en niet om niet te verliezen!

josi 30 augustus 2016 om 20:05

De eindzege is inderdaad heel ver weg, maar hopelijk blijft hij toch gewoon aanvallen. En wie weet heeft hij in de laatste week meer over dan de renners die de Tour al in de benen hebben.

Koel 30 augustus 2016 om 20:06

Ik hoop nog lang van deze klasse renner te mogen genieten, of hij nou wint of niet, prachtige aanvallende klimmer!
En over een renner gesproken die in zijn leven veel tegenslag is tegengekomen….

schipperaar 30 augustus 2016 om 20:11

Spanjaarden roei je niet zomaar uit, hij wordt normaal alleen maar beter in drie weken en heeft hopelijk een prima Bauknecht aan onze dappere Groninger die nog heel wat kan op steken van deze routinier.

IlPirata 30 augustus 2016 om 20:19

Ik geef hem nog niet op. Als Contador eens een jaar op zijn fiets blijft zitten, zijn de rollen misschien omgedraaid.

Wielrennertje 30 augustus 2016 om 20:31

wordt lastig, de oude contador zou dit nog kunnen compenseren met een ontsnapping zoals Vuelta 2012, maat die tijd lijkt voorbij. Dan is de kans inderdaad erg klein nog..

Pinto 30 augustus 2016 om 20:34

@ áls je wint is een echte kenner zeg! Dat Alberto ouder wordt weten we allemaal… De enige van wie Contador kan verliezen is zichzelf, hij koerst nou eenmaal aanvallend. Dat hij een grote ronde kan winnen staat vast. Misschien moet hij alleen iets meer berekenend rijden. Hij heeft gewoon veel pech gehad in het tweede helft. De valpartijen zijn dodelijk voor je lichaam,het herstel proces vreet een hoop energie die je niet kan missen in zo een ronde.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone