Contador: “Ik voel me veel beter dan vorig jaar”
Foto: Sirotti
donderdag 2 juni 2016 om 17:09

Contador: “Ik voel me veel beter dan vorig jaar”

Alberto Contador kijkt met vertrouwen uit naar het Critérium du Dauphiné en de Tour de France. “Ik voel me veel beter dan vorig jaar”, zegt hij op website van zijn ploeg Tinkoff. “Vorig jaar was ik op dit punt van het seizoen kapot door de inspanningen in de Giro. Nu voel ik me veel beter.”

Het Critérium du Dauphiné wordt belangrijk om wedstrijdhardheid op te doen. “Er wacht ons een erg lastig parcours”, weet Contador. “Al is het goed om te vermelden dat de aankomsten bergop niet erg zwaar zijn, maar aan de andere kant worden ze voorafgegaan door andere, lastige klimmen. Het zijn aankomsten van 5 tot 5,5 procent, maar je komt daar aan met nog maar net genoeg energie over.” Dat heeft gevolgen voor de te kiezen tactiek. “Je moet jezelf of je ploeg niet te vroeg oproken.”

“Na de Dauphiné zal ik, afhankelijk van hoe ik me voel, meer of minder intensiteit in mijn trainingen moeten stoppen”, vervolgt hij. “Ik ga daarna ook het Spaans kampioenschap op de weg rijden.”

Contador wordt in het Critérium du Dauphiné gesteund door Robert Kiserlovski, Sergio Paulinho, Roman Kreuziger, Michael Gogl, Jesper Hansen, Yuri Trofimov en Michael Valgren.

RIDE Magazine
41 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2016 17:13
Toch een team waar elke kopman van droomt: Trofimov, Kreiziger, Kiserlovski, Paulinho.
2 juni 2016 17:16
Welke equipe Contador ook meeneemt naar de tour, ze zijn bergop nagenoeg allemaal foetsie als Froome er nog 3 over heeft en dat ligt er niet aan dat het bij Tinkoff krabbers zijn. Ik zou als Contador juist een knallende ploeg voor het vlakke meenemen om op alle andere plekken dan bergop de SKY-ploeg in verlegenheid te brengen en bergop simpelweg aanhaken + hopen dat Kreuziger overblijft.
2 juni 2016 17:22
@RV
Trofimov, Kiserlovski en Kreuziger zouden er op papier toch aardig lang bij moeten blijven. Denk dat het een hele andere Tour gaat worden, maar vooral hoop ik dat het geen Sky-Trein-Tour word.
2 juni 2016 17:39
Doe daar nog maar een beter wordende Majka bij.
2 juni 2016 17:47
Als Contador zegt slecht te zijn, is ie goed, weten we van het verleden. Werkt dat andersom ook zo?
2 juni 2016 17:48
Trofimov en Kiserlovski hebben het laatste jaar bijzonder weinig laten zien. Met Kreuziger weet je ook niet 100% zeker wat je krijgt.

Het is echt niet ondenkbaar dat Sky nog met 3 man zit en Contador alleen in de Tour. Laten we hopen van niet wel.
2 juni 2016 18:05
Als een goede Contador aangaat, zit Froome ook alleen.
2 juni 2016 18:10
Van mij mag hij winnen. Koersen met het hart.
2 juni 2016 18:32
@Birillo
Ik denk dat Landa en misschien Poels dan ook wel mee kunnen.
2 juni 2016 18:36
Ik verheug me erg op de tour. Ik ben niet zo bang voor de Sky train. Ze kunnen niet anders koersen en dat maakt ze kwetsbaar.
Froome en Thomas
Contador en Majka
Porte en TJ v Garderen
De Volledige FDJ ploeg
Ze letten allemaal op elkaar en nemen onze Jongens van Lotto Jumbo niet zo serieus als podium kandidaat....
Dus wie gaat er achter Gesink aan fietsen als die weg springt ?
2 juni 2016 18:37
@RainbowJersey

Dat wil ik dan nog wel eens zien :)
2 juni 2016 18:39
Het is voor Froome te hopen dat Landa goed is, als een goede Bertje aangaat. Laten we hopen op die allang beloofde tweestrijd tussen die kemphanen in de tour.
2 juni 2016 18:43
Oei Contador die zegt dat hij zich goed voelt. Die komt de eerste week niet eens door. Ik heb liever dat hij zich slecht voelt en dat hij Froome het nakijken geeft
2 juni 2016 18:54
De Dauphiné zal duidelijkheid geven. Het is de eerste echte test voor Froome dit seizoen, en Contador moet ook goed zijn. Hopelijk krijgen we net zo'n strijd als in 2014 op bijvoorbeeld Col de Beal. Moeten ze vervolgens in de Tour wel overeind blijven, deden ze toen niet.
2 juni 2016 19:05
Contador zegt vrij weinig hoor. Ja dat hij zich beter voelt dan vorig jaar, toen hij net de giro had gereden.
2 juni 2016 19:22
Ben het met Boogieman eens. Contador zegt niet bijzonders, hij gaat ook niet zeggen dat hij slechts is ofzo.

Ik verwacht wel meer van Contador dit jaar. Hij is echt een held die tot het laatste moment gaat. Ik verwacht echt dat hij enorm gaat uithalen in de Tour in het hooggebergte.

Ben het niet eens met mensen die hier Sky ontzettend ophemelen. Contador heeft een ontzettend sterk team. Met Majka, Kreuziger en Trofimov heb je mannen die tot in de finale bij moeten kunnen blijven. Ja ik moet toegeven, dan moet Kreuziger wel weer het niveau van 2 jaar geleden halen want dat heb ik idd ook lang niet bij hem gezien. Overigens is Contador 1 van de weinige klassementsmannen die zoveel knechten nodig heeft als de anderen. Quintana is ook zo'n iemand.
2 juni 2016 19:28
@johnny7

Kiserlovski niet te vergeten. Hopen dat die meegaat naar de tour, en dan ook weer zijn oude niveau kan halen. :)
2 juni 2016 19:44
Laat Contador maar weer eens de tour winnen (zal gesink niet lukken), veruit de meest aanvallende klassementsrenner en koerst op instinct. Zet hem op Bertje in juli.
2 juni 2016 19:52
@SolerEritrean
Dan moet je deze zomer tussen 2 en 24 juli, dagelijks tussen 14 en 18 uur op NOS/Sporza/Eurosport afstemmen. Zie je het vanzelf ;)
2 juni 2016 19:55
Groot voordeel voor Contador is dat Froome niet een bergsprint aankomst krijgt voorgeschoteld als eerste bergrit. Beide keren dat hij de Tour won, kon de Skytrein ideaal zijn werk doen en Froome zijn eerste klap uitdelen. Beide keren was Gesink overigens in de aanval, niet meer doen dus Robert .....
2 juni 2016 19:59
@Pirata
Wat wil je precies met je toevoeging over Gesink?
2 juni 2016 20:24
Quote:
Dus wie gaat er achter Gesink aan fietsen als die weg springt ?

Ian Stannard ;)
2 juni 2016 20:53
Lijkt mij logisch dat hij zich beter zou voelen, omdat hij geen Giro heeft gereden. Hij zal toch niet al zijn kruit in de Dauphine willen verschieten, dus ik verwacht dat hij een beetje verstoppertje gaat spelen. Als iedereen een Sky-trein verwacht, zou ik er niet raar van opkijken als Sky weer met een andere verrassende tactiek komt;)
2 juni 2016 21:08
Ik hoop de veel onverwachtse aanvallen van Contador, Aru, Quintana en Pinot deze tour en ze niet teveel elkaar gaan terughalen. Laat ze de controle van die Sky trein maar eens echt uittesten
2 juni 2016 21:15
Ik snap al die negativiteit over de Sky-trein niet. Sky zet er gewoon een prima vechtmachine neer waar geen enkel ander team tegenop kan. De andere teams kunnen hetzelfde proberen. Ze kunnen ook een andere strategie proberen te bedenken om de Sky-trein te ontregelen. Maar de Sky-trein zit gewoon goed in elkaar, dat kun je Sky moeilijk verwijten. Maar volgens mij heeft Contador met dit team echt een goed team om Contador te ondersteunen en dan zal Contador het toch echt gewoon zelf tegen Froome moeten opnemen.

Reacties zijn gesloten.