Contador: “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd”

zaterdag 20 augustus 2016 om 09:26
Contador: “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd”

Foto: Sirotti

Alberto Contador wordt door velen gezien als topfavoriet voor de Vuelta, maar de renner zelf kan zich daar niet helemaal in vinden. Hoewel Contador een vierde eindzege niet uitsluit, benadrukt hij dat Nairo Quintana en Chris Froome met meer ambitie starten dan ze doen vermoeden. “Als Nairo en Froome hier zijn, is dat omdat ze willen winnen”, aldus Contador tegenover Cyclingnews. “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd.”

“Okay, ik heb de Vuelta voorheen al gewonnen”, geeft hij toe. “Maar Froome stond ook al twee keer op het podium en hij zal meer willen dan dat. Nairo begon na de Tour direct met opbouwen richting de Vuelta. We hebben hem sindsdien niet eens meer zien koersen, zo gefocust is hij erop.”

Contador ziet daarnaast ook nog een andere kanshebber op de eindwinst. “Als we het over favorieten hebben, moet ook Valverde worden genoemd”, meent hij. “Hij was erg sterk in de Tour. Valverde heeft bovendien de Vuelta al eens gewonnen. Het parcours is veel beter voor hem dan voor mij. Er zijn een hoop aankomsten bergop, waar Valverde tijd kan pakken met bonificatieseconden. Ik denk zelfs dat, van alle favorieten, de route het meest geschikt is voor Alejandro.”

Contador schreef recent de Ronde van Burgos op zijn naam, maar toch beschikt hij naar eigen zeggen nog niet over zijn topvorm. “Ik ben een stuk minder klaar voor de Vuelta dan in andere jaren. Ik ga het van dag tot dag bekijken. Als de situatie er veelbelovend uitziet, ga ik proberen te winnen, maar ik ben me er ook van bewust dat Movistar en Sky een sterkere ploeg hebben dan ik.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

derrudi 20 augustus 2016 om 09:30

Ik kies ervoor om alle woorden van bertje precies andersom te interpreteren

Cyclingbruh 20 augustus 2016 om 09:35

Ik snap wel wat die bedoelt, maar het is toch jammer dat het altijd zo gaat. Bertje is gewoon de topfavoriet, en ik zie zeker Valverde totaal niet meedoen voor de top-5. Die man is totaal uitgepeigerd na de giro-tour-rio.

Vic413 20 augustus 2016 om 09:40

Go El Pistolero! Ook dikke proficiat aan Froome en Quintana dat ze hier starten. ( nu ook nog uitrijden) Wat Valverde betreft, straffe meneer! Maar de meest straffe van iedereen blijft toch Legend Adam Hansen.

alsjewint 20 augustus 2016 om 09:49

Contador laat op de fiets vaak mooie dingen zien, maar het is niet mijn favoriete renner. Daarvoor kleeft er wat mij betreft teveel verdenking van doping op hem. Ik kan niet vergeten hoe hij in de Tour van 2007 op de Peyresourde duelleerde met Rasmussen die strak stond van de doping en dat Contador daarbij dan nog de betere was. De ploeg waar hij destijds reed pleit ook niet in zijn voordeel. Ook vind ik zijn uitspraken vaak tegenstrijdig. Zich voordoen alsof hij niet goed is, maar er vaak dan wel gewoon staan. Voor iemand van zijn kaliber niet nodig om zo bescheiden te zijn met de verwachtingen. We gaan het zien wat hij ervan gaat maken in deze Vuelta

Geraint 20 augustus 2016 om 09:51

Het artikel waarvan je wist dat het ging komen. Bertje met de traditionele camion zand. Zijn die mannen trouwens verplicht om altijd de grote namen te noemen als het over de concurrentie gaat?

Bertvd 20 augustus 2016 om 10:00

Ik kon een grijns niet onderdrukken :)

Kingstown 20 augustus 2016 om 10:10

Het is jammer dat Valverde de Tour heeft gereden, anders dan was hij hier zeker de grootste kanshebber geweest. Nu is hij zo afgepeigerd dat ik een top-10 al een klein mirakel zou vinden.

Johnny7 20 augustus 2016 om 10:20

Alberto heeft wat betreft Valverde gelijk.
Als Valverde niet zoveel wedstrijden had gereden en zich had voorbereid op deze ronde dan had hij zeer grote kans gemaakt om te winnen.

Thomas030 20 augustus 2016 om 11:06

Ja Bertje probeer je er maar uit te lullen maar jij blijf de topfavoriet! Pak de Vuelta maar en dan de focus op de Tour.

Striga 20 augustus 2016 om 11:10

Contador probeert zoals gewoonlijk heel overdreven de druk bij zichzelf weg te halen omdat ie daar niet mee om kan gaan. Anders zit ie straks weer bibberend van de stress op z’n fiets en gaat ie de eerste paar ritten 6x op z’n muil.

Dat laatste is misschien overdreven maar ik word een beetje moe van dit soort gezwam van hem.

josi 20 augustus 2016 om 11:16

Toch noem ik hem gewoon de topfavoriet. Valverde hier naar voren schuiven, is natuurlijk wel een beetje raar. Die heeft de Giro, Tour en OS al achter de kiezen en zal hier toch nooit echt top kunnen zijn.

schipperaar 20 augustus 2016 om 11:36

Contador kent geen druk maar waarom zou ie zich topfavoriet noemen. Kruiswijk wordt niet genoemd net als Dumoulin in de giro die toen vals speelde. Kruijswijk gaat chaves en valverde er gewoon opleggen.

walkowiak 20 augustus 2016 om 11:52

wel of geen doping? Hij is niet echt betrapt.
Hij maakt wel de wedstrijd, iedere keer als hij mee doet levert ie strijd.

Baukema Tomoulin 20 augustus 2016 om 12:01

Perspraatje, volgens mij heeft Contador geen last van de druk om topfavoriet te zijn. Het is gewoon sociaal wenselijk (misschien zelfs wel de norm) om als topfavoriet dit soort uitspraken te doen. Deels respect voor je concurrentie deels wat iedereen verwacht. Bij voetbal roemt de aanvoerder of coach van de absolute favoriet een paar dagen voor de wedstrijd ook de tegenstander. Dat maakt ze menselijk en niet arrogant.

Hij heeft gelijk dat er meer aankomsten voor Valverde zijn en hij waarschijnlijk meer boni's gaat pakken. Maar er zitten aankomsten bij met verschrikkelijke bergen waarin ik Valverde zo'n 2 a 3 minuten zie verliezen op Contador, dan maken die boni's ook niet meer uit natuurlijk.

Magikdatzeggen 20 augustus 2016 om 12:39

@walkowiak: hij overigens wel betrapt. 0,0000nogwat…

PK41 20 augustus 2016 om 13:01

Ja bij Contador is 000000000000000000000000,1 procent clenbuterol aangetroffen. Een middel waarvan een renner amper harder gaat rijden bovendien. In mijn boekje is dat geen doping en de veroordeling destijds lachwekkend want niet in verhouding. In mijn optiek rijdt hij schoon. Ik word doodmoe van die steeds terugkerende insinuaties. Van mij mag ie nog 10 rondes winnen.

JuriaanM 20 augustus 2016 om 13:06

@PK41 en een plastic dat uitsluitend wordt gebruikt voor zakjes waarin rode bloedcellen worden bewaard. Alleen was die info geloof ik te laat ingediend waardoor hij er mee weg kwam ;)

DMenchov 20 augustus 2016 om 13:10

@pk41, en toen hij met Rasmussen die cols op danste… Was hij toen ook schoon? Kom op zeg!

IlPirata 20 augustus 2016 om 13:45

Schoon of niet in het verleden, het blijft een fantastische aanvaller en erg leuk om naar te kijken. Deze tour was mede door het gemis van hem een saaie bedoeling.

Joachim 20 augustus 2016 om 14:00

DMenchov, zou perfect kunnen dat Contador toen schoon was. Contador is gewoon een klasse beter dan Rasmussen, het is net omdat Rasmussen pakte dat hij in duel kon gaan met Contador.

AndriesW 20 augustus 2016 om 14:17

Contador overtreft zichzelf nog eens, wat een prietpraat:
– Valverde won al eens zonder de Giro en Tour in de benen, dus…
– Froome haalde al twee keer het podium zonder Tour in de benen, dus…
– Quintana begon zich vier weekjes geleden al voor te bereiden op de Vuelta en heeft in die tijd niet gekoerst… zo hé!
– Veel aankomsten bergop, ja dat is niks voor Contador tegenover een opgewarmde Valverde
– Supervorm in de Tour, na uitval vrij gauw weer begonnen met trainen, Burgos gewonnen… nee, zonder op zijn minst een breuk in een scheenbeen gaat het niet lukken in goede vorm te geraken.

52voor11achter 20 augustus 2016 om 14:46

@PK41 als je de komma zo plaatst voldoet een enkele nul :)

alsjewint 20 augustus 2016 om 15:37

@PK41

Waarom zou jij moe moeten worden van insinuaties aan het adres van Contador. Het gaat toch niet over jou? Of is het dat jouw droom van jouw held hierdoor verstoord wordt.

Kijk die etappe op de Peyresourde uit 2097 nog maar eens terug. Hoeveel demarrages plaatste Contador daar, en hoeveel kan hij er tegenwoordig aan? Volgens mij is Contador nu ook terug op aarde met zijn beperking van hooguit 2 demarrages. Dat doet mij en velen met mij vragen stellen bij zijn optreden in 2007. Natuurlijk is hij niet de enige die iets misgepeuterd heeft in die tijd, maar voor mij heeft hij daarmee van zijn pluimen gelaten.

Cyclingbruh 20 augustus 2016 om 15:52

@alsjewint

Zou dat er misschien niet mede aan liggen dat Alberto toen aan het begin van zijn carriere stond. Hij is inmiddels ookal weer bijna 34 he.

alsjewint 20 augustus 2016 om 16:11

@Cyclingbruh

Ik waag het te betwijfelen dat je als jonge renner meer demarrages aan kan in een Touretappe en dan nog in de laatste week. De meeste renners bouwen een zekere taaiheid op in de loop der jaren en zijn dan op hun best tussen hun 27e en 32e. Als je in het wielrennen van nu kijkt is er ook niet een renner die in een klim 4, 5 of 6 keer vol kan demarreren. Geen oudere gerijpte renner en ook geen jonge renner, dus dat roept mijn vragen op over Contador in 2007 die dat wel deed. Jij mag uiteraard gerust het jouwe denken en geloven, maar ik ben door alle gebeurtenissen in het verleden wel wat wijzer geworden.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone