Contador: “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd”
Foto: Sirotti
zaterdag 20 augustus 2016 om 09:26

Contador: “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd”

Alberto Contador wordt door velen gezien als topfavoriet voor de Vuelta, maar de renner zelf kan zich daar niet helemaal in vinden. Hoewel Contador een vierde eindzege niet uitsluit, benadrukt hij dat Nairo Quintana en Chris Froome met meer ambitie starten dan ze doen vermoeden. “Als Nairo en Froome hier zijn, is dat omdat ze willen winnen”, aldus Contador tegenover Cyclingnews. “Ik kan niet de topfavoriet worden genoemd.” “Okay, ik heb de Vuelta voorheen al gewonnen”, geeft hij toe. “Maar Froome stond ook al twee keer op het podium en hij zal meer willen dan dat. Nairo begon na de Tour direct met opbouwen richting de Vuelta. We hebben hem sindsdien niet eens meer zien koersen, zo gefocust is hij erop.”

Contador ziet daarnaast ook nog een andere kanshebber op de eindwinst. “Als we het over favorieten hebben, moet ook Valverde worden genoemd”, meent hij. “Hij was erg sterk in de Tour. Valverde heeft bovendien de Vuelta al eens gewonnen. Het parcours is veel beter voor hem dan voor mij. Er zijn een hoop aankomsten bergop, waar Valverde tijd kan pakken met bonificatieseconden. Ik denk zelfs dat, van alle favorieten, de route het meest geschikt is voor Alejandro.”

Contador schreef recent de Ronde van Burgos op zijn naam, maar toch beschikt hij naar eigen zeggen nog niet over zijn topvorm. “Ik ben een stuk minder klaar voor de Vuelta dan in andere jaren. Ik ga het van dag tot dag bekijken. Als de situatie er veelbelovend uitziet, ga ik proberen te winnen, maar ik ben me er ook van bewust dat Movistar en Sky een sterkere ploeg hebben dan ik.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2016 16:58
Natuurlijk stond Bertje toen ook stijf van de doping, dat lijkt me geen twijfel over mogelijk, maar so what. Dat gold voor iedere top 40 renner (enkele uitzonderingen a la Moncoutie).
Contador is gewoon een renner van de buitencategorie en dat zal hij altijd blijven.
Voor mij is hij niet de topfavoriet overigens, ik denk dat Quintana dat is.
20 augustus 2016 17:28
Uiteraard is Contador topfavoriet voor de Vuelta. Hij kan wel zeggen dat hij dat niet is, maar wie is dat dan wel.
Als je al een grote ronde in de benen hebt is het gelijk al van: ja ik ben geen favoriet want ik heb al.....
Nu heeft hij (i.v.m. de val) geen grote ronde in de benen en is hij ook geen favoriet. En dan te weten dat hij de Ronde van Burgos heeft gewonnen (geen gemakkelijke ronde)
Voor mij is hij samen met Chaves en Kruiswijk de te kloppen mannen.

Reacties zijn gesloten.