Contador: “Concurrentie maakt het Froome gemakkelijk in de Tour”

dinsdag 22 januari 2019 om 08:52
Contador: “Concurrentie maakt het Froome gemakkelijk in de Tour”

Contador op de Etna tijdens de Giro van 2011 - Foto: Cor Vos (archief)

Alberto Contador wil gerust inzetten op een overwinning van Egan Bernal in de Ronde van Italië. “Zijn potentieel is enorm; het maakt me eng”, vertelt de oud-Tourwinnaar in een interview met La Gazzetta dello Sport. Ook gelooft hij dat je als renner in theorie zowel de Giro als de Tour in één jaar kunt winnen.


De gestopte Spanjaard denkt dat Froome deze zomer voor een vijfde keer de Tour de France kan winnen. “Hij heeft het in zijn benen”, zegt Contador. “Als veel concurrenten ervoor kiezen om de combinatie Giro/Tour te doen, maken ze het Froome gemakkelijker in Frankrijk. Want niet alle renners kunnen de Giro-inspanningen binnen een maand herstellen”, concludeert de 36-jarige oud-klimmer.

“Je kunt zowel Giro als Tour winnen in hetzelfde jaar. Je hebt een geschikt parcours en een zeer sterk team nodig”, klinkt de theorie van Contador. “In 2011 heb ik de Ronde van Italië op mijn top voorbereid, waarna ik startte in de Tour de France. Ik deed het goed, maar ik had een slechte dag en toen was het over. Hoe dan ook, in 2018 kwam Dumoulin in de buurt van de overwinning in Giro en Tour met een consistent niveau in beide koersen, Froome had hetzelfde.”

De enige die het volgens Contador zou moeten kunnen is Vincenzo Nibali. “Een van Nibali’s winnende sleutels is dat hij zelden een slechte dag krijgt. Quintana en Aru? Veel mensen denken dat ze al over hun top heen zijn. Dat weten ze en ze zullen hiervan profiteren.”

Geen spijt van stoppen
El Pistolero stopte eind 2017 met het uitoefenen van zijn sport op het hoogste niveau, op 35-jarige leeftijd. Daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. “Ik had nog twee of drie seizoenen kunnen doorgaan. Ik had ook goede aanbiedingen, maar ik moest me concentreren op andere dingen in mijn leven, zoals vader worden. Ik mis de competitie, maar ik mis geen dingen zoals het voedselritme of de angst voor valpartijen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

LaurentJalabert 22 januari 2019 om 11:18

Nee, de directie van Tour maakt het Froome gemakkelijk.

Lalsacien 22 januari 2019 om 11:35

Door minder tijdrit kilometers???

LaurentJalabert 22 januari 2019 om 11:54

Door een parcours te maken waardoor de grootste concurrent van Froome voor een andere wedstrijd kiest.
Waarmee ze uiteraard beoogd hadden hun Fransen renners de bevoordelen, maar nu dus eigenlijk gewoon Froome.

Angelo Pauwels 22 januari 2019 om 12:00

Ja, en als ze de grootse concurrent die misschien nog beter is als Froome, Egan Bernal in de ploeg hebben is het nog makkelijker natuurlijk.

Japsie 22 januari 2019 om 12:03

Onzin natuurlijk. Froome zal vooral nerveus zijn voor mannetjes als S. Yates en Lopez. Dat zij kiezen voor de Giro is veel onlogischer dan de keuze van Dumoulin en Roglic.
Ik snap Contador wel. De enige concurrenten lijken een dikke ploegmaat, een Colombiaan die al jaren faalt in Frankrijk, wat Franse non-tijdrijders en vermoeide Giro-gangers.

ikbenprocycling 22 januari 2019 om 12:21

Sky wordt helaas weer de (boven)limit dit seizoen. Schrijf ze maar op voor alle 3 de grote rondes.

Angelo Pauwels 22 januari 2019 om 12:52

Froome zijn vorm in de UAE tour zal al moeten goed zijn dit jaar, straks wordt hij nog naar huis gereden door een manneke van 19 jaar, hahaha.

Jan Blokland 22 januari 2019 om 14:57

Ach, daar zit natuurlijk wel wat in. Maar Dumoulin heeft toch wel bewezen dat het mogelijk is in zowel de Giro als de Tour top te zijn.
Maar uitgaande van winst in de Tour met de Giro in de benen zal het t.o.v. Froome erg lastig worden. Als het een ander was geweest is het nog een ander verhaal.
Maar Sky is natuurlijk niet de minste ploeg om Froome te helpen aan zijn Touroverwinning

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.