Contador, Bernal, Verhoeven, Groningen en Drenthe

Contador, Bernal, Verhoeven, Groningen en Drenthe

foto: Sirotti (archief)

Door Youri IJnsen & Koen Middendorp
donderdag 22 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Alberto Contador, toptalent Egan Arley Bernal, Suzanne Verhoeven en de soap rondom het WK 2020.

Commentator Contador vol lof over rivaal Valverde: “Ben een van zijn fans”

Alberto Contador – die afgelopen seizoen een punt zette achter zijn rijkgevulde carrière – slijt zijn dagen tegenwoordig onder meer als co-commentator bij de Spaanstalige Eurosport. Op dit moment geeft de Madrileen commentaar bij de Ronde van Catalonië, en ziet zijn oude rivaal Alejandro Valverde schitteren.

Van enige animositeit is echter geen sprake meer, aldus Contador. El Pistolero was gedurende de derde etappe vol lof over zijn landgenoot. “Wat Valverde de afgelopen jaren presteert, is onvoorstelbaar. Hij staat er het hele seizoen, en wordt met de jaren alleen maar beter. Het is moeilijk om Alejandro voor te stellen zonder fiets; het is een op en top professional die leeft voor de sport.”

Contador stelt zelfs onomwonden dat hij fan is van zijn oudere landgenoot. “Hij heeft mijn carrière voor een deel bepaald. We hebben vele duels uitgevochten. Soms won hij, soms trok ik aan het langste eind. Als je kunt winnen van een renner als hij, dan krijgt de overwinning vanzelf meer glans. Waar ik vroeger tegen hem streed, ben ik nu een van zijn fans. Hij kan werkelijk alles.”


Sky trots op Bernal

Egan Arley Bernal was vandaag de enige die Alejandro Valverde kon volgen in de koninginnenrit van de Volta a Catalunya. Ploegleider Brett Lancaster is dan ook maar wat trots op zijn 21-jarige poulain. “We zijn super blij. Wat kunnen we meer van hem vragen? Ik had kippenvel tijdens de rit. We zagen de toekomst aan het werk. We zagen een extreem, ruw talent. Hij is 21 jaar en werkt zo hard. Daarnaast is het een heel aardige jongen, waardoor het nog leuker is. Hij is zo dankbaar. Egan heeft het hele pakket. Morgen wacht een lange bergetappe. Movistar is erg sterk, maar we zullen zien wat er gebeurt.”


Verhoeven vertrekt naar Italië

Suzanne Verhoeven trekt deze zomer naar Italië. De Belgisch kampioene veldrijden en dochter van LottoNL-Jumbo-ploegleider Nico Verhoven voegt zich namelijk bij Eurotarget-Bianchi-Vitasana, vertelt ze aan WielerVerhaal. “Mijn avontuur in Italië moet gewoon mijn zomer kleur geven. Ik hou niet echt van kermiskoersen en als lichtgewicht wil ik het proberen in het hooggebergte, dus dan moet je verder kijken dan de landsgrenzen. Ik hoop vooral dat ik veel kan leren van mijn Italiaanse teamgenoten en dat ik een goed niveau haal in de klimkoersen. Als ik daarin kan tonen dat ik potentie heb om daar in door te groeien, kan ik met een goed gevoel terug de winter in.”


UCI: “Vicenza heeft zich niet teruggetrokken”

Volgens RTV Noord heeft de UCI duidelijk gemaakt dat Vicenza zich niet heeft teruggetrokken. De Italiaanse organisatie gaf toe dat er door de verkiezingen aldaar nog wel onzekerheid is of het plan kan doorgaan. De UCI heeft onlangs Groningen en Drenthe gepolst of zij mogelijk in staat zijn om het WK in 2020 te organiseren, daar waar de stichting eerst had ingezet op 2023. De beslissing over wie het WK in 2020 daadwerkelijk mag organiseren, valt volgens de internationale wielerbond in juni van dit jaar.

Dit artikel delen:

8 Reacties

SolitaryShell 22 maart 2018 om 20:11
Quote:
Egan heeft het hele pakket.

Ah, daar is ie dus gebleven.

Cadellie 22 maart 2018 om 20:36

Verhoeven via pappie die connecties heeft met Bianchi daar binnen gekomen? Leuk succes daar!

Romāns Vainšteins 22 maart 2018 om 21:04

Zal nooit fan van Bernal worden, het is sowieso bespottelijk hoe je ongestraft zulke onwaarschijnlijke rotnummers mag maken.

ah-ja 22 maart 2018 om 22:04

Terug trekken of niet terug trekken… altijd moeilijk

Dolfy 22 maart 2018 om 22:14

Nog een leuk en bizar verhaal over de koers in Tunesië, over de serieuze kou en over een eindwinnaar, Bille die de tweede etappe won en ondanks de annuleren van die etappe wegens te weinig finishers die koers won: http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.3167261

Jowinho 22 maart 2018 om 23:21

@Dolfy: Leuke naam voor een koers: Tour de Pharmacie :D

Scott Sunderland 22 maart 2018 om 23:57

Lief van Contador. Hij en Valverde zijn echte bloedbroeders.

Dolfy 23 maart 2018 om 11:55

@Jowinho Ja geweldig he, een echte wenkbrauwenfronser. :)

Headlines

Materiaalzone

Populair